Nalezeno 198 výsledků hledání

Zpět

od Savarka
01 srp 2019 13:50
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Pečené kečup

Nitraner: díky za přivítání. :usmev: Původně jsem řešila cosi na vlákně o sušení sena a Jana Bosorka mě povzbudila, ať se podívám i do jiných vláken, tak se snažím. :usmev: Upřímně, sleduji vás už delší dobu, znala jsem vás z IF a pak jste zmizeli, ale podařilo se mi vás přes různé indicie najít. :m...
od Savarka
03 dub 2021 20:36
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: uchování a zrání sýrů

Narazila jsem na tuto starší diskuzi o vinotékách na zrání sýrů. Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale třeba se ještě někomu bude hodit moje zkušenost. Dost dlouho jsem toto studovala a nakonec jsem narazila na nějakých zahraničních stránkách na názor, že lepší než vinotéka, která má opravdu probl...
od Savarka
09 dub 2021 14:48
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Krmení pšenicí

Něcp takového by se mě líbilo. :vytlem:

od Savarka
14 dub 2021 18:12
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Krmení pšenicí

Děkuji, děvčata, za sdílení vašich zkušeností. Ono to v podstatě podobně funguje i u nás. Mají svoje pořadí podle hierarchie ve stádě, ale přesto se to občas nějaká snaží narušit, vlezou mi tam dvě na jednou, některá přijde dvakrát... Ale sebekriticky musím přiznat, že problém je spíš v mém tlačení ...
od Savarka
21 dub 2021 13:43
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: vejce

Jinak problém zařadit do hejna nové slepice je taky normální. Přijde mi, že čím menší hejno, tím se nováčci zařazují hůře. A je to kolikrát o nervy. :vytlem:
od Savarka
03 kvě 2021 13:23
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Kdyby mě to dal někdo ochutnat, tak bych nepoznal, že je to skopové. Těžko to k něčemu přirovnat, ale je to fakt moc dobrý :souhlas: Můžu se zeptat, z jak starého kusu a z jaké části jste vyráběli? Shodou okolností jsem před cca týdnem poprvé vyráběla šunku z jehněčí kýty a přemýšlím, jestli by se ...
od Savarka
04 kvě 2021 13:10
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Tak to je super. Díky za odpověď. :souhlas: Jinak dělala jsem v šunkovaru od Tescomy a vařila jsem v elektrickém zavařovacím hrnci. Dělala jsem přesně podle receptu v návodu k šunkovaru. Pragandy tam píší jen 4 g na kilo masa, 18 g normální soli (dala jsem bez jódu, ale asi je to jedno), 4 g cukru m...
od Savarka
04 kvě 2021 14:14
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Co se týče trvanlivosti, v návodu píší, že čerstvá a svěží vydrží 2 dny. Ta Tescoma má redukci na 1/2 kg, dělala jsem jen z 1/2 kg a snědlo se to do druhého dne, takže zatím zkušenost s delším skladováním nemám. Myslím, že jedlé to bude i po delší době, ale začne to oslizávat. Pokud bych dělala z ki...
od Savarka
25 kvě 2021 15:57
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Krmná směs pro nosnice

Naše slepice mají asi dost podobné podmínky jako u Hhippie a taky spotřebují velmi málo z toho, co jim nasypeme. Takže jen potvrzuji již výše napsané. Něco jiného je to v zimě, ale teď se obslouží z velké části samy. Kromě tedy masa a drcených kostí, jak už tu někdo psal, po tom se vrhají celoročně....
od Savarka
14 čer 2021 20:05
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Česnek

Já je pokrájené mrazím a v zimě přidávám k masu při pečení. Jen se nesmí nechat přerůst, pak jsou konce dřevnaté.
od Savarka
14 čer 2021 21:03
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Rajčata

Díky. Kupovala jsem je s tím, že se zbavím vyvazování. Jestli to takhle funguje, je to super. :souhlas:
od Savarka
25 čer 2021 13:05
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Lůj a jeho využití

Dostala jsem chuť na ty škvarečky, kterými autor opovrhl. Zaujalo mě, že hovězí lůj je žlutý. Kozí je bílý a žluté se to ani neblíží. Jaký je ovčí, to netuším, ale zajímalo by mě to. Obalované medailonk ze svíčkové smažené na loji, to je dobrota taky. Ovčí je také bílý. Používám do kynutého pečiva,...
od Savarka
26 čer 2021 18:44
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

20210626_182650[1].jpg Domácí jehněčí šunka s olivami - delikateska :souhlas: Dělala jsem už vícekrákrát, tentokrát s malou změnou, sůl a cukr jsem rozmíchala ve vodě a pak teprve přidala k masu. Určitě lepší postup, šunka je rovnoměrněji probarvená. Je to tak v návodu, ale já dělala chytrou :stydi...
od Savarka
18 črc 2021 20:20
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Lůj a jeho využití

Poráželi jsme nějaká jehňata, tak jsem na základě inspirace z tohoto vlákna vyškvařila lůj. Ale tentokrát v troubě a bylo to bez práce. :usmev: Jen jsem lehce podlila, nastavila 150 stupňů a když bylo hotovo, slila do sklenic, škvarky zvlášť. Že mě to nenapadlo dřív, kolik hodin míchání u sporáku js...
od Savarka
19 črc 2021 15:26
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Lůj a jeho využití

Nezaprskalo. Dělala jsem bez pokličky, v nízkém pekáčku, nebylo toho moc.

Jinak jsem našla další využití loje. Namazala jsem si jím dřevěná prkénka a vály. Dezinfikuji je octem, když dělám s masem nebo sýry a dostávají tím zabrat. Občas je mažu normálním rostlinným olejem, ale lůj je na to taky fajn.
od Savarka
22 črc 2021 12:22
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Dojicí zařízení

Na stánkách Forst Agro píší toto: "Pro každé zvíře musí být nastaven určitý podtlak: krávy 45 kPa, kozy 38 kPa ovce 40 kPa a počet pulzů: krávy 60/min, kozy 80/min a ovce 120/ min v toleranci +/- 2pulzy Pulzační poměr musí být pro krávy a kozy 60:40 a pro ovce 50:50 Tento pulzační poměr je dán ...
od Savarka
25 črc 2021 18:23
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Dojicí zařízení

Díky všem za cenné postřehy a rady. Kdybych neřešila cenu, asi mám vybráno, viz odkaz níže. Pro Františku: mají to samé pro kozy za stejnou cenu.

https://www.forstagro.cz/dojici-zarizen ... l-min.html
od Savarka
25 črc 2021 20:04
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Dojicí zařízení

Františko, dovolím si napsat, jak bych postupovala při výběru ve Vašem případě. Je to jenom na základě pročítání parametrů dojiček na internetu, pevně doufám, že mě kdyžtak někdo opraví, kdo má reálnou zkušenost. Položila bych si postupně tyto otázky. 1. Kolik dojím (případně plánuji dojit) zvířat? ...
od Savarka
28 črc 2021 14:06
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Kruhové příkrmiště

Tady je takové pěkné povídání o krmištích pro koně.

https://www.equichannel.cz/krmelce-a-ko ... u?page=178

Je tam i spousta fotek - aspoň pro inspiraci. Ty kovové tam moc pro koně nedoporučují.
od Savarka
30 črc 2021 14:40
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Co nám roste v sadech a na zahradách

Brambory v trávě jsme zkoušeli jenom jednou. Nebylo z toho vůbec nic, všechno sežraly myši. Ale naštěstí to bylo jen pár brambor, takový pokus. Nevím, co bylo špatně. :smutek: