Nalezeno 198 výsledků hledání
- 01 srp 2019 13:50
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Pečené kečup
Nitraner: díky za přivítání. :usmev: Původně jsem řešila cosi na vlákně o sušení sena a Jana Bosorka mě povzbudila, ať se podívám i do jiných vláken, tak se snažím. :usmev: Upřímně, sleduji vás už delší dobu, znala jsem vás z IF a pak jste zmizeli, ale podařilo se mi vás přes různé indicie najít. :m...
- 03 dub 2021 20:36
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: uchování a zrání sýrů
Narazila jsem na tuto starší diskuzi o vinotékách na zrání sýrů. Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale třeba se ještě někomu bude hodit moje zkušenost. Dost dlouho jsem toto studovala a nakonec jsem narazila na nějakých zahraničních stránkách na názor, že lepší než vinotéka, která má opravdu probl...
- 09 dub 2021 14:48
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Krmení pšenicí
Něcp takového by se mě líbilo.
- 14 dub 2021 18:12
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Krmení pšenicí
Děkuji, děvčata, za sdílení vašich zkušeností. Ono to v podstatě podobně funguje i u nás. Mají svoje pořadí podle hierarchie ve stádě, ale přesto se to občas nějaká snaží narušit, vlezou mi tam dvě na jednou, některá přijde dvakrát... Ale sebekriticky musím přiznat, že problém je spíš v mém tlačení ...
- 21 dub 2021 13:43
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: vejce
Jinak problém zařadit do hejna nové slepice je taky normální. Přijde mi, že čím menší hejno, tím se nováčci zařazují hůře. A je to kolikrát o nervy.
- 03 kvě 2021 13:23
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Domácí šunka ze skopového
Kdyby mě to dal někdo ochutnat, tak bych nepoznal, že je to skopové. Těžko to k něčemu přirovnat, ale je to fakt moc dobrý :souhlas: Můžu se zeptat, z jak starého kusu a z jaké části jste vyráběli? Shodou okolností jsem před cca týdnem poprvé vyráběla šunku z jehněčí kýty a přemýšlím, jestli by se ...
- 04 kvě 2021 13:10
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Domácí šunka ze skopového
Tak to je super. Díky za odpověď. :souhlas: Jinak dělala jsem v šunkovaru od Tescomy a vařila jsem v elektrickém zavařovacím hrnci. Dělala jsem přesně podle receptu v návodu k šunkovaru. Pragandy tam píší jen 4 g na kilo masa, 18 g normální soli (dala jsem bez jódu, ale asi je to jedno), 4 g cukru m...
- 04 kvě 2021 14:14
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Domácí šunka ze skopového
Co se týče trvanlivosti, v návodu píší, že čerstvá a svěží vydrží 2 dny. Ta Tescoma má redukci na 1/2 kg, dělala jsem jen z 1/2 kg a snědlo se to do druhého dne, takže zatím zkušenost s delším skladováním nemám. Myslím, že jedlé to bude i po delší době, ale začne to oslizávat. Pokud bych dělala z ki...
- 25 kvě 2021 15:57
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Krmná směs pro nosnice
Naše slepice mají asi dost podobné podmínky jako u Hhippie a taky spotřebují velmi málo z toho, co jim nasypeme. Takže jen potvrzuji již výše napsané. Něco jiného je to v zimě, ale teď se obslouží z velké části samy. Kromě tedy masa a drcených kostí, jak už tu někdo psal, po tom se vrhají celoročně....
- 14 čer 2021 20:05
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Česnek
Já je pokrájené mrazím a v zimě přidávám k masu při pečení. Jen se nesmí nechat přerůst, pak jsou konce dřevnaté.
- 14 čer 2021 21:03
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Rajčata
Díky. Kupovala jsem je s tím, že se zbavím vyvazování. Jestli to takhle funguje, je to super.
- 25 čer 2021 13:05
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Lůj a jeho využití
Dostala jsem chuť na ty škvarečky, kterými autor opovrhl. Zaujalo mě, že hovězí lůj je žlutý. Kozí je bílý a žluté se to ani neblíží. Jaký je ovčí, to netuším, ale zajímalo by mě to. Obalované medailonk ze svíčkové smažené na loji, to je dobrota taky. Ovčí je také bílý. Používám do kynutého pečiva,...
- 26 čer 2021 18:44
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Domácí šunka ze skopového
20210626_182650[1].jpg Domácí jehněčí šunka s olivami - delikateska :souhlas: Dělala jsem už vícekrákrát, tentokrát s malou změnou, sůl a cukr jsem rozmíchala ve vodě a pak teprve přidala k masu. Určitě lepší postup, šunka je rovnoměrněji probarvená. Je to tak v návodu, ale já dělala chytrou :stydi...
- 18 črc 2021 20:20
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Lůj a jeho využití
Poráželi jsme nějaká jehňata, tak jsem na základě inspirace z tohoto vlákna vyškvařila lůj. Ale tentokrát v troubě a bylo to bez práce. :usmev: Jen jsem lehce podlila, nastavila 150 stupňů a když bylo hotovo, slila do sklenic, škvarky zvlášť. Že mě to nenapadlo dřív, kolik hodin míchání u sporáku js...
- 19 črc 2021 15:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Lůj a jeho využití
Nezaprskalo. Dělala jsem bez pokličky, v nízkém pekáčku, nebylo toho moc.
Jinak jsem našla další využití loje. Namazala jsem si jím dřevěná prkénka a vály. Dezinfikuji je octem, když dělám s masem nebo sýry a dostávají tím zabrat. Občas je mažu normálním rostlinným olejem, ale lůj je na to taky fajn.
Jinak jsem našla další využití loje. Namazala jsem si jím dřevěná prkénka a vály. Dezinfikuji je octem, když dělám s masem nebo sýry a dostávají tím zabrat. Občas je mažu normálním rostlinným olejem, ale lůj je na to taky fajn.
- 22 črc 2021 12:22
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Dojicí zařízení
Na stánkách Forst Agro píší toto: "Pro každé zvíře musí být nastaven určitý podtlak: krávy 45 kPa, kozy 38 kPa ovce 40 kPa a počet pulzů: krávy 60/min, kozy 80/min a ovce 120/ min v toleranci +/- 2pulzy Pulzační poměr musí být pro krávy a kozy 60:40 a pro ovce 50:50 Tento pulzační poměr je dán ...
- 25 črc 2021 18:23
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Dojicí zařízení
Díky všem za cenné postřehy a rady. Kdybych neřešila cenu, asi mám vybráno, viz odkaz níže. Pro Františku: mají to samé pro kozy za stejnou cenu.
https://www.forstagro.cz/dojici-zarizen ... l-min.html
https://www.forstagro.cz/dojici-zarizen ... l-min.html
- 25 črc 2021 20:04
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Dojicí zařízení
Františko, dovolím si napsat, jak bych postupovala při výběru ve Vašem případě. Je to jenom na základě pročítání parametrů dojiček na internetu, pevně doufám, že mě kdyžtak někdo opraví, kdo má reálnou zkušenost. Položila bych si postupně tyto otázky. 1. Kolik dojím (případně plánuji dojit) zvířat? ...
- 28 črc 2021 14:06
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kruhové příkrmiště
Tady je takové pěkné povídání o krmištích pro koně.
https://www.equichannel.cz/krmelce-a-ko ... u?page=178
Je tam i spousta fotek - aspoň pro inspiraci. Ty kovové tam moc pro koně nedoporučují.
https://www.equichannel.cz/krmelce-a-ko ... u?page=178
Je tam i spousta fotek - aspoň pro inspiraci. Ty kovové tam moc pro koně nedoporučují.
- 30 črc 2021 14:40
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Co nám roste v sadech a na zahradách
Brambory v trávě jsme zkoušeli jenom jednou. Nebylo z toho vůbec nic, všechno sežraly myši. Ale naštěstí to bylo jen pár brambor, takový pokus. Nevím, co bylo špatně.