Nalezeno 173 výsledků hledání

Zpět

od Františka.
16 zář 2020 09:05
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Mlato pre kozy skusenosti

K předchozím příspěvkům bych ráda uvedla, že jsem vyzkoušela mláto čerstvé i granulované. Granule jsem použila z nouze, když nebylo čerstvé. Nebyly špatné, ale s čerstvým se nedá srovnat. Ani zvířata ho nežrala tak s chutí, ani výsledky nebyly takové, jak jsem čekala. Nějak se při zpracování asi sní...
od Františka.
16 zář 2020 09:30
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Mlato pre kozy skusenosti

Mám mláto z místního pivovaru. Mají ho hodně, to já nezkrmím, skoro všechno si bere jeden zemědělec. To mláto musí být odkapané, nejlíp ještě teplé, když se dává do kbelíků. Já mám zkušenosti dobré.
od Františka.
19 zář 2020 12:39
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Mlato pre kozy skusenosti

Hhippie, jsme sice u koz, ale zeptám se Vás. Máte krávu - nedáváte jí mláto? To by Vám nestihlo zkvasit, řekla bych. A když to zkvasí trochu, nevadí, většina zvířat si na trochu zkvašeném ovoci moc pochutnává, tak proč ne kravka na mlátu? Když s ním nekrmíte, co tedy s ním děláte?
od Františka.
23 zář 2020 16:19
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Hubená koza

Taky borovici, smrk, i s kůrou. To jim může jen prospět.
od Františka.
24 zář 2020 12:27
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Hubená koza

Krmte vším, co žerou. Obojí můžou, jen pozor na plody javoru, ty by ve větším množství mohly udělat problém, jsou jedovaté. Ale v kombinaci s jiným krmivem to kozy zvládnou. Mohlo by to té Vaší koze pomoct podpořit trávení, i když má bobky pěkné. Takže asi začervená není, stará taky ne, vysílená z k...
od Františka.
24 zář 2020 15:07
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Hubená koza

Přitom vloni vypadala pěkně. Možná ji ty čtyři plody vysílily a dostat se z toho jí bude trvat. Jestli je to možné a nezdá se Vám to jako ztráta času a peněz, nechte ji jeden rok stát. Bez kůzlat by se měla do příští sezóny spravit. Jestli pak ne, už se asi nepodaří nic.
od Františka.
25 zář 2020 14:02
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: S čím makáte na polích a lukách, mašiny, pochlubte se :)

Já jsem při zběžném pohledu viděla na obrázku plechovkové pivo :vytlem: . I s tím se možná maká na poli, jen se s tím radši moc lidi nechlubí :usmev: .
od Františka.
27 zář 2020 21:58
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Chov drůbeže na maso

Husy se dnes nesmí cpát. Držely se podsadě v chlívku nebo ve sklepě, aby neměly pohyb, cpaly šiškami, aby měly hodně sádla a velká játra. Na to už má asi dneska málokdo žaludek, takhle je trápit. Jak je to hezké, když se pasou a běhají venku, mají radost ze sluníčka.
od Františka.
27 zář 2020 22:24
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Chov drůbeže na maso

přezdívko, to máte pravdu, musely být na sluníčku, jinak by trpěly nějakou křivicí, ale mně se to stejně nelíbí. Ani foie gras ve Francii se dnes už nezískávají jako dřív, ale můžou být i z pasených hus, které se jen nenásilně přikrmují a zabijí se na podzim, právě když dost přibraly na zimu, ale ne...
od Františka.
30 zář 2020 16:11
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Chov drůbeže na maso

Ony to ty husy a krávy vědí i dnes :usmev: . Jen se tomu lidi diví a dřív se nedivili.
od Františka.
30 zář 2020 21:11
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: PASENÍ - povídání o něm, postřehy

V poslední době se strniště podmítají, ale jakmile na něm povyroste obilí, dá se tam pást. Většinou ale hrozí riziko, že se zvířata nadmou. Osvědčila se mi kombinace s hořčicí, která se doseje při podmítce. Nedá se na tom pást celý den, ale 15-20 minut tam kozy vydrží a cpou se plnými hubami, kdežto...
od Františka.
02 říj 2020 13:26
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Chov čmeláků

Mně by to ani nevadilo, ale je to špatně srozumitelné. Nemůžu číst automaticky, ale musím o každém písmenku přemýšlet. Takhle asi nějak vypadá čtení pro dislektika, žádná legrace se to naučit. Ono to musí i čobanakovi dát práci, než to takhle napíše. Z jeho pohledu tam nemá chybičku :souhlas: . Já n...
od Františka.
03 říj 2020 09:21
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Kastrovat nebo ne?

Mám možnost porovnat chování kastrovaných i nekastrovaných, protože shodou okolností mám teď kocoura nekastrovaného, kastrovaného i kastrovanou kočku. Kocour nekastrovaný je čilý, hodně loví a je naprosto samostatný. Dokud neměl doma kočku, toulal se a byl dost hubený a orvaný. To se s příchodem kas...
od Františka.
06 říj 2020 11:37
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Kolikrát už jsem si říkala, že mají v obchodech salát tak nepřirozeně čistý, že ho snad ani nepěstovali v hlíně. A oni možná fakt ne :usmev: .
od Františka.
06 říj 2020 14:30
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném

arus, to se pozná, komu kdo vaří. Nevím, ale myslím, že se sladkou pohankou by Jana P. svého muže nenadchla, kdežto děti u Vás jsou rády. (Hm, já bych taky u vás na oběd nebyla :vytlem: . To radši brambory s tvarohem nebo chlupaté knedlíky jen s houbami než sladké k obědu.)
od Františka.
07 říj 2020 11:43
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí senáž, siláž

Odvápnění způsobuje větší kyselost siláže i senáže než nekvašeného krmiva. Při větších dávkách bude takové riziko u všeho kvašeného. Větší může být u dojených zvířat nebo v době vývinu plodu.
od Františka.
07 říj 2020 14:07
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Vlci, medvědi a jiné šelmy.

Leda řehtání koní, ale jinak jaký byste čekal hluk. Ovce jsou zticha, když na ně něco jde. A vlci taky určitě neštěkali.
Štěkání psů v okolí určitě ano. Ale na to jsme zvyklí, většinou lidi nejdou v noci ven koukat, co se děje.
Ale v podstatě je to detail, na kterém nezáleží.
od Františka.
07 říj 2020 15:38
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí senáž, siláž

DADe, a kolik toho vápence sypete Vy (abychom to měli všechno na jednom místě :usmev: )?
Profesore, Vy asi ani nedojíte, tak je malá pravděpodobnost, že by byly odvápněné. Na pastvině si dají všechno možné :souhlas: . Vápník je i v půdě a tím v rostlinách.
od Františka.
08 říj 2020 15:55
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Co nám roste v sadech a na zahradách

Dá se jen tak nakrájet na malé kousky nebo nudličky a narychlo osmažit třeba s kari nebo kořením na gyros, sojovkou apod. Trochu jako v čínské kuchyni. Přidat k tomu i jinou zeleninu a taky ji osmahnout, třeba fazolky. Myslím, že narychlo osmažená je lepší než takové ty dušené, kde je z toho pak kaš...