Nalezeno 102 výsledků hledání

Zpět

od Janina
22 pro 2018 23:47
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Celer

Napadlo mne, že na jaře, až začnu sít a vysazovat, tak budu fotit, co a jak jsem udělala. A pak i průběžně, ať vidíme i výsledky zvolených postupů.
Už mohu začít nyní, s česnekem.
Napíšu i jaký druh celeru jsem vysadila. Vloni jsem měla Albín, ze semínek, pěstování se vydařilo.
od Janina
06 led 2019 18:33
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Rohlíky

Došly rohlíky! Pan Bosorka má na nich závislost. Tak napečeme. 500 g hladké mouky 270 g vlažná voda 70 g rozpuštěné sádlo 20 g droždí lžička cukru dvě lžičky soli Zaděláme těsto, necháme vykynout, stočíme rohlíky, necháme vykynout, pomašlujeme teplým mlékem, posypeme rozličně. Pečeme 12 minut na 180...
od Janina
09 úno 2019 22:03
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Jehněčí maso

Porazili jsme ročního berana plemene Zwartbles. Byl zdravý, pěkně stavěný, proti beranům Suffolk lehčí, dle mne. Při porážce vážil 60 kg.
Maso visí v teplotě 2 stupně, od středy.
Dnes jsme vykostili kýtu. Váha 4,2 kg. Luxusní masíčko.
od Janina
04 bře 2019 15:23
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Bahnění-ovčácké žně.

Nejstarším jehnátkům je už více než měsíc.
od Janina
04 bře 2019 19:00
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Bahnění-ovčácké žně.

Tak jsem Flíčka nachytala, jak krade Prvotelce, šikulník to je. Ale ona za chvilku pozná, že to není její krev.
od Janina
04 bře 2019 19:39
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Bahnění-ovčácké žně.

Dnes podvečer jsem si opravdu u jehnátek užila. Vyblejskla jsem trochu toho kojení, a mazlíčka, co mne ožužlává furt, a taky na jedné je všech osm čertíků.
od Janina
16 bře 2019 21:26
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Bahnění-ovčácké žně.

Čoveče Jíro tys mi dal, to jsem ráda, že jsi se ozval. Už jsem se párkrát zamýšlela, co je s tebou . Měla jsem strach, že se u vás něco ošklivého stalo. Tak chápu, že průběh letošního bahnění tě netěší, ale mohlo by bejt hůř, že jo. Takže ti gratuluju k pěti jehňátkům, tenhle poslední je teda velike...
od Janina
18 bře 2019 07:57
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Stříhání ručníma nůžkama

Ovce stříhám zřídkakdy, a spíše kolem vemene. Ale jako kadeřnice, holička, vím, jak důležité je naučit se pořadí tahů břitvou (holítkem) při oholení mužské tváře. Je na to stanovený technologický postup, který se vyplatí přesně se naučit a dodržet. Pro komfort holiče i holeného. A toto mi to připomí...
od Janina
09 dub 2019 07:42
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Péče o pastviny a louky

S dotacemi se nezabývám, ale co jsem zaslechla kolem a kolem, úředníci nemusí vytáhnout z kanclu ani patičku. Prohlížejí a srovnávají satelitní snímky, tam je asi vidět i stromy, které bývaly a nejsou. Taky každej kus dobytka atd.
od Janina
15 čer 2019 14:15
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Zimolez kamčatský

Mám dvě odrůdy zimolezu. Jeden má listy jako olše a plody velikosti mezi borůvkou a angreštem. Opravdu pěkně velké. Kulaté.
Druhý je protáhlý a drobný.
od Janina
21 črc 2019 19:19
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Marmeládujeme, džemujeme.

Dnes jsem se pustila do Linecké marmelády( marmeláda je pro mne, když odštavím ovoce a vzniklou štávu vařím, nejprve bez cukru a pak s cukrem) Vařím ji vždy z červeného rybízu, je do lineckého cukroví pěkně pikantní. Používám na kilo štávy 0,8 kg cukru, na závěr přisypu vanilkový cukr. Vzrostlý keř ...
od Janina
21 črc 2019 19:26
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Marmeládujeme, džemujeme.

Očesala jsem i většinu keříků černého rybízu. Letos se mi urodilo málo. I tak jsem vděčná. Černý rybíz vařím takto. Načesané ovoce operu, odkapu, odtrhám zelené stopečky. Vařím kilo ovoce asi deset min, míchám, rozmačkám štouchačkou na brambory, přisypu cca 0,7 kg cukru, vařím cca pět minut. Na závě...
od Janina
23 črc 2019 13:32
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Marmeládujeme, džemujeme.

Vloni jsme odjížděli na oslavu synových třicetin a nestihla jsem udělal džem ze všech broskví. Vypeckovala jsem je, rozmačkala a po kile zamrazila. Včera a dnes jsem zpracovala prvních pět kilo, ještě pár mne v mrazáku čeká. Džem je tak výborný jako bych broskve načesala nyní. Letos jich bude méně, ...
od Janina
26 črc 2019 17:44
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Marmeládujeme, džemujeme.

Letos se nám urodilo dostatek krásných velkých meruněk, na našem jediném stromě. Poprvé v životě jsem dnes dělala džem z vlastních meruněk.
Meruňkový džem je u mne top. :srdicko: Pak višňová, černý rybíz, jahody.... Bez meruňkové marmelády by nebyl Sacher.
od Janina
02 říj 2019 16:14
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Koupě a péče.

Nitraner to bude tim, že tyhle kozenky maj krásný vlnitý "vlasy" všude a já jsem kadeřnice. :usmev:
od Janina
09 lis 2019 15:48
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Rohlíky

Částečně celozrnné rohlíky. 25 dek mouky chlebové Babiččina volba 20 dek hladké 10 dek celozrnné špaldy 35 dek vlažné vody 2 deka droždí lžíčka cukru 2 lžičky soli 6 dek sádla nebo 4 deka sádla 2 deka oliváč, nebo 6 dek másla Do mísy robotu dám mouku, cukr, droždí, zaliju částí vlažné vody, přikryju...
od Janina
04 úno 2020 19:45
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Jedlá zahrada

Kde jsou koprivy je dost dusíku . Dobra zem.
Pravda je, ze zahradnicim cely život.
V dětství nuceně s nasima a od dvaceti ráda.
A na každém způsobu něco je. Hlavně, ze mas chuť do toho, to je nejvíc.
od Janina
04 úno 2020 22:32
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Jedlá zahrada

U nás koukáním na ovce, pak taky sedíme u ohně, nebo na jedné z laviček co jsou tu i támhle . Pan B sedá v dílně v ušáku a poslouchá rádio. A taky ležení v trávě, a houpání v hamace,.......děláme my vůbec něco??