Vyhledávání nalezlo více než 1002 shod
- 06 led 2019 18:33
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Rohlíky
Došly rohlíky! Pan Bosorka má na nich závislost. Tak napečeme. 500 g hladké mouky 270 g vlažná voda 70 g rozpuštěné sádlo 20 g droždí lžička cukru dvě lžičky soli Zaděláme těsto, necháme vykynout, stočíme rohlíky, necháme vykynout, pomašlujeme teplým mlékem, posypeme rozličně. Pečeme 12 minut na 180...
- 07 led 2019 22:42
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Rohlíky
Tak jsem dnes vyzkoušel domácí rohlíčky a tady je výsledek
Moc děkuju :carodejnice: za inspiraci a recept.





- 20 led 2019 10:33
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
- 20 led 2019 13:22
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
- 15 kvě 2019 19:45
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Amarylis-hvězdník
Nejvetsi cibule nasadila na kvet. 

- 15 čer 2019 14:15
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Zimolez kamčatský
Mám dvě odrůdy zimolezu. Jeden má listy jako olše a plody velikosti mezi borůvkou a angreštem. Opravdu pěkně velké. Kulaté.
Druhý je protáhlý a drobný.
Druhý je protáhlý a drobný.
- 21 črc 2019 19:19
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Dnes jsem se pustila do Linecké marmelády( marmeláda je pro mne, když odštavím ovoce a vzniklou štávu vařím, nejprve bez cukru a pak s cukrem) Vařím ji vždy z červeného rybízu, je do lineckého cukroví pěkně pikantní. Používám na kilo štávy 0,8 kg cukru, na závěr přisypu vanilkový cukr. Vzrostlý keř ...
- 21 črc 2019 19:26
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Očesala jsem i většinu keříků černého rybízu. Letos se mi urodilo málo. I tak jsem vděčná. Černý rybíz vařím takto. Načesané ovoce operu, odkapu, odtrhám zelené stopečky. Vařím kilo ovoce asi deset min, míchám, rozmačkám štouchačkou na brambory, přisypu cca 0,7 kg cukru, vařím cca pět minut. Na závě...
- 23 črc 2019 13:32
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Vloni jsme odjížděli na oslavu synových třicetin a nestihla jsem udělal džem ze všech broskví. Vypeckovala jsem je, rozmačkala a po kile zamrazila. Včera a dnes jsem zpracovala prvních pět kilo, ještě pár mne v mrazáku čeká. Džem je tak výborný jako bych broskve načesala nyní. Letos jich bude méně, ...
- 26 črc 2019 17:44
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Letos se nám urodilo dostatek krásných velkých meruněk, na našem jediném stromě. Poprvé v životě jsem dnes dělala džem z vlastních meruněk.
Meruňkový džem je u mne top.
Pak višňová, černý rybíz, jahody.... Bez meruňkové marmelády by nebyl Sacher.
Meruňkový džem je u mne top.

- 07 srp 2019 23:18
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Marmeládujeme, džemujeme.
Svestkovy dzem se skorici... mnamkozni..
osm sklenic celkem ... 



- 09 lis 2019 15:48
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Rohlíky
Částečně celozrnné rohlíky. 25 dek mouky chlebové Babiččina volba 20 dek hladké 10 dek celozrnné špaldy 35 dek vlažné vody 2 deka droždí lžíčka cukru 2 lžičky soli 6 dek sádla nebo 4 deka sádla 2 deka oliváč, nebo 6 dek másla Do mísy robotu dám mouku, cukr, droždí, zaliju částí vlažné vody, přikryju...
- 10 lis 2019 16:09
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
- 29 led 2020 13:50
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kefír
Nataly, to všechno je pravda, ale nečekejte zázrak do 14 dnů. S udržením odolnosti souvisí životní způsob, potrava, pohyb, všechno se vším. Já už žádné vitamíny v tabletkách nekupuju, ale jsem dost venku, piju čerstvé kozí mléko, kefír a jím sýry. Chřipku ani nic podobného jsem neměla už několik let...
- 08 úno 2020 01:20
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Amarylis-hvězdník
Nevím jestli mám to, nebo to, ale spíše ten hvězdník, protože kvetl nejčastěji na jaře. Byla to kytka mojí mamky, měla dva druhy. Cibule těchto kytek, nebo spíše zastrčené květináče s cibulkama jsem vyhrabal loni na jaře z podschodiště ve sklepě, kde byly bez nějaké "údržby min. patnáct let. Někter...
- 12 úno 2020 08:03
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kohout na víně
Tak zítra. Zítra kohout padne. Vlastně padnou dva. Jeden malý se dosud choval jako slepice. Nijak se jako kohout neprojevoval. Ale odhalil se. Tak půjde taky. Jen mám obavu, abych si ho ráno, když ho budu lovit v kurníku, nespletla se slepicí. 

- 12 úno 2020 09:47
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kohout na víně
Kohouta na víně jsem dělala asi 2x, výborné, ale dost časově náročné a pracné. Teď máme černé kohouty (Ayem Cemani), vloni jich padlo asi 16 ks, ale mě tohle černé maso a kůže na talíři moc nejede, tak jsou polívkový. Takový přes noc tažený vývar v pomaláku je k nezaplacení.
- 12 úno 2020 14:01
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Kohout na víně
Tak jestli se sem smí vložit foto masa v kuchyňské úpravě..... rozhodně to prosím neberte jako výraz neúcty ke zvířeti. Kdyby to vadilo, tak samozřejmě smažu
- 12 úno 2020 16:12
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Telátka, rození, péče a potíže
Tak nám držte palce, jdeme na to !
- 12 úno 2020 16:36
- Přejdi na fórum
- Přejdi na vlákno
Re: Telátka, rození, péče a potíže
Však už je pod střechou. Podestýlka čerstvá. Biftek chce na klín a Betty se mi snaží sežrat tkaničky
Samej pomocník

Samej pomocník
