Nalezeno 81 výsledků hledání

Zpět

od Tada
01 lis 2020 21:17
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Brambory

Jak jsem slíbil tak se stalo jedli je i odpůrci fialových brambor
od Kouťák
26 črc 2021 18:48
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Rajčata

Na rajčatech se letos podepsalo studené jaro,ale už těch 14 dnů dohánějí a věřím,že uzrajou.Ve skleníku už začínají a venku si musím počkat.
IMG_0018.JPG
IMG_0005.JPG
IMG_0010.JPG
IMG_0013.JPG
od Vedra
29 črc 2021 18:09
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Brambory

Spíš bakteriální černání,plíseň má dost typické projevy mezi které černání stonků nepatří. Ale obecně pokud se choroba rozšíří a není možné odstranit jednotlivé napadené rostliny tak pokosit všechno, nať zlikvidovat a pokud mají být hlízy na uskladnění tak nechat v půdě 2-3 týdny dojít ať se jim vyt...
od Jana P.
06 čer 2022 10:28
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Bosorčina zahrádka 🥕🍎🧄

Pro mne je toto nádhera, úspěch. Děkuji, jsem vděčná.
od Savarka
26 črc 2022 18:15
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Mrkev

Jinak blanšíruji tak, že v 5 litrovém hrnci mám vroucí vodu, do které po částech dávám zeleninu, vyberu cedníkem, hodím do většího hrnce se studenou vodou (na dně vložka do mobilní lednice), a pak cedníkem přesunu do velkého cedníku na dřez na odkapání. Existují tabulky, jak dlouho co blanšírovat. D...
od Kouťák
16 zář 2022 18:06
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Houby známé i neznámé

Verčo,bedla a ryzec jsou podle mě nejchutnější houby.Letos opravdu rostou houby všude a už jsem se zařekl,že na houby nejdu a opět jsem to porušil.Jel jsem dnes z Lomnice nad Lužinicí a zastavil jsem se na mém křemenáčovém místě.Opět košíček krásných křemenáčů a ještě osměrčata které jsem vyfotit mu...
od andre.marek
24 srp 2023 20:16
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..

Letošní úroda zatím vypadá dobře, snad to ještě chvíli vydrží. Je těch rajčat k dozrání ještě hodně.
A něco málo lilků.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
od Hhippie
03 čer 2022 19:05
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Jedlá zahrada

Už na nás čekají! V neděli vyzvedáváme :andel:
od Janina
13 črc 2019 05:57
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Česnek

Profesore vy už máte zkušenosti, poznáte, kdy sklízet.
Pro nováčky platí i , že každá odrůda, víme li, kterou máme, se sklízí jindy. Jako u brambor např.
od Hhippie
06 kvě 2022 17:49
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Úprava pastvin

Myslím, že jste to špatně pochopila. Pokud koupíte berana a nepídíte se, jaký měl doteď režim (resp.to chovatel nemusí říct, protože většina chce chlubit tím, že takhle dobré přírůstky dělá při extenzivním odchovu..), tak ho prostě převedete do prostředí, které je tak odlišné od jeho domoviny, že to...
od Profesor1
29 zář 2020 18:46
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Kamerunský beran

No nespěchejte, neskákejte . . . . .
Teda spěchejte, protože jinak půjde pod nůž, ale přijeďte se první podívat a třeba jej naložíte a odveze, nebo se nebude líbit a odjedete s prázdnou.
O kamerunské ovce se moc nezajímám, nerozumím, ale kolem jeho otce jsem jezdil denně a byl to krasavec.
od arus
11 říj 2020 21:19
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Kamerunský beran

Beran bude, díky profesorově tipu, jsem celkem v čilé komunikaci s chovateli. Karanténa (naše) vše zbrzdila ale snad se můžu spolehnout na domluvu, že mi ho podrží. Ozval se mi i jiný chovatel, ale protože mám tohoto už rozjednaného, tak jsem ho odmítla. Snad to dopadne dobře. :usmev:
od Jana P.
06 říj 2020 13:55
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném

Použila jsem maso z kýty beránka starého 7 měsíců, poraženého před třemi dny. V jednom kastrolu jsem osmahla dvě cibule, množství rajčátek, zelených paprik, dvě jablka, dvě hrušky, bez jádřinců, pokrájené, palici česneku nastrouhanou. V druhém kastrolu pokrájené jehněčí z kýty a koření, co je na fot...
od Augenblick
02 kvě 2021 14:33
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Domácí šunka ze skopového

Původně jsem chtěl dělat čistě ze skopového, ale měl jsem pár zbytků hovězího a kozlečího. Ve finále ale skopového bylo cca 95% , tak těch pár ocintků nemělo na výsledek vliv. Musím říct, že jsem byl mile překvapen, opravdu výborný :souhlas: Dělal jsem podle tohoto receptu na krůtí šunku : https://k...
od Savarka
04 kvě 2021 14:14
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Domácí šunka ze skopového

Co se týče trvanlivosti, v návodu píší, že čerstvá a svěží vydrží 2 dny. Ta Tescoma má redukci na 1/2 kg, dělala jsem jen z 1/2 kg a snědlo se to do druhého dne, takže zatím zkušenost s delším skladováním nemám. Myslím, že jedlé to bude i po delší době, ale začne to oslizávat. Pokud bych dělala z ki...
od Profesor1
23 zář 2021 22:34
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Vařené beraní hlavy

Tátovi se zřejmě nechtělo do Thajska :vytlem:
Nemusím mít všechno.
Pasáček stáda je často zajímavá práce, ale být majitel stáda je asi výhodnější (při dělení jídla) :vytlem:
od mastnacek2
22 srp 2022 12:09
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Muzika v dilne, na stavbe

Obcas jsem posilhaval po stavebnim aku radiu do garaze. Na konec jsem usoudil ze je to zbytecne drahy a za necelych 800 koupil bluetooth repracky 2.1 ( pasivni subwoofer ). Akorat se me vejdou do brasen na opasku. Brasny mam na zadech na plotynkach a pri spravnym zanru me je to hezky masiruje. Vyvaz...
od Nirrti
27 kvě 2020 17:59
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Sýry

Právě vyklopené z košíčků. Ještě obalit v kořeni a mohou jít odpočívat do vinotéky. Dohřívaný farmář z kozího mléka
od Tada
04 lis 2020 07:12
Přejdi na fórum
Přejdi na vlákno

Re: Sýry

Aje teď všichni zkušení syrari řeknou že to není sýr 200-300 gramů zakysané smetany 2-3 vejce 1 litr mléka Smýcháme vejce se zakysanou smetanou (pořádně je rozmixujeme aby tam nebyli kousky vajec) vlijeme do vařícího mléka A ještě pár minut vaříme až se nám oddělí syrovatka tak přendáme do plachetky...