Sbírám podněty a nápady, protože jsem ještě nikdy neudila a maso uchovávala jen zavařením do sklenic. Rozhodla jsem se, že nějaké kozí maso vyudíme....
Včera se můj manžel zmínil, že bychom mohli jet příští rok k moři. Nebyli jsme už několik let a naše malému moře pomáhá na alergii. Tak mně napadlo,...
Poslední příspěvek
Uvažuji o koupi autoklávu. Teplota nad 121,5 C by měla zničit všechny patogeny včetně jejich spór.
Jako výhodu do budoucna vidím, že se dá ohřívat na...
Dnes premiéra. Paštika z jater a masa pečená v troubě.
Jednoduchou kuřecí paštiku jsem už vyráběla mockrát. Ale dnes zkouším paštiku upéct v troubě....
Poslední příspěvek
Včera jsme se sousedem tvořili paštiku.
Klasika - pečený bůček, játra, sádlo, maso, koření.
Dneska zavařuju podruhé.
Až nastanou dlouhé zimní večery, bude praskat oheň v plotně a vy dostanete chuť na pořádný kus masa z vlastního chovu. Začtěte se.
POLÉVKY...
Poslední příspěvek
Irčane jedla jsem haggis přímo ve Skotsku , v restauraci u jezera Lochness. S bramborovo mrkvovou kaší. Je to hodně podobné krvavému prejtu. Dobré to...
Použila jsem maso z kýty beránka starého 7 měsíců, poraženého před třemi dny.
V jednom kastrolu jsem osmahla dvě cibule, množství rajčátek, zelených...
Poslední příspěvek
Jani, vypadá to báječně. :usmev:
Jehněčí mám ráda, ale už jsem ho nejmíň 5 let neviděla. Teda jen na fotkách, co sem dáváte. :))
Potřebujeme odporazit nějaká jehňata, ale venku je teplo..
Jak to děláte vy, co nemáte veliké chlaďáky ani sklepy?
Jak chráníte maso ve visu před...
Poslední příspěvek
Mám jednu venkovní studenější místnost. Kolem dveří a klíčovou dírku vystříkávám biolitem.
Se sousedem jsme si nechali udělat velkou krabici z nerez...
Bosorky recept na utopence mě vyrajcoval natolik, že jsem si vzpomněl na film Adéla ještě nevečeřela, jak tam pan Hrušinský gurmánsky do sebe cpal...
Poslední příspěvek
Nedělám, ale už jsem to jedl. Jak jsem to zahlídnul v jídeláku, tak jsem si to se stejnou vzpomínkou :vytlem: hned objednal. V Angus farm u Nepomuku....
Musím se pochlubit::
Dostala jsem darem krabičku jezevčího sádla.
Co vím, tak nejvzácnější je jako lék na respirační onemocnění, což je má největší...
Poslední příspěvek
Je škoda ho jíst, je na mazání. Chodila ke mně pro mléko paní, jejíž strýc na Slovensku si tím prý vyléčil rakovinu plic. Samo o sobě to asi nestačí,...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host
Oprávnění fóra
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru