Sbírám podněty a nápady, protože jsem ještě nikdy neudila a maso uchovávala jen zavařením do sklenic. Rozhodla jsem se, že nějaké kozí maso vyudíme....
Mám na mysli svíčkovou na smetaně. Považuji ji za kulinářský vrchol české kuchyně a vůbec mi nevadí, že většině cizinců nechutná. Dávám si ji všude,...
Původně jsem chtěl dělat čistě ze skopového, ale měl jsem pár zbytků hovězího a kozlečího. Ve finále ale skopového bylo cca 95% , tak těch pár...
Poslední příspěvek
Tak před chvilkou jsem vyndal že šunkovaru šunku :souhlas: Maso z 21měsíců starého berana, paráda. Ještě budu dělat dvě, tak tu poslední potom zkusím...
Včera se můj manžel zmínil, že bychom mohli jet příští rok k moři. Nebyli jsme už několik let a naše malému moře pomáhá na alergii. Tak mně napadlo,...
Poslední příspěvek
Uvažuji o koupi autoklávu. Teplota nad 121,5 C by měla zničit všechny patogeny včetně jejich spór.
Jako výhodu do budoucna vidím, že se dá ohřívat na...
Dnes premiéra. Paštika z jater a masa pečená v troubě.
Jednoduchou kuřecí paštiku jsem už vyráběla mockrát. Ale dnes zkouším paštiku upéct v troubě....
Poslední příspěvek
Včera jsme se sousedem tvořili paštiku.
Klasika - pečený bůček, játra, sádlo, maso, koření.
Dneska zavařuju podruhé.
Až nastanou dlouhé zimní večery, bude praskat oheň v plotně a vy dostanete chuť na pořádný kus masa z vlastního chovu. Začtěte se.
POLÉVKY...
Poslední příspěvek
Irčane jedla jsem haggis přímo ve Skotsku , v restauraci u jezera Lochness. S bramborovo mrkvovou kaší. Je to hodně podobné krvavému prejtu. Dobré to...
Použila jsem maso z kýty beránka starého 7 měsíců, poraženého před třemi dny.
V jednom kastrolu jsem osmahla dvě cibule, množství rajčátek, zelených...
Poslední příspěvek
Jani, vypadá to báječně. :usmev:
Jehněčí mám ráda, ale už jsem ho nejmíň 5 let neviděla. Teda jen na fotkách, co sem dáváte. :))
Potřebujeme odporazit nějaká jehňata, ale venku je teplo..
Jak to děláte vy, co nemáte veliké chlaďáky ani sklepy?
Jak chráníte maso ve visu před...
Poslední příspěvek
Mám jednu venkovní studenější místnost. Kolem dveří a klíčovou dírku vystříkávám biolitem.
Se sousedem jsme si nechali udělat velkou krabici z nerez...
Bosorky recept na utopence mě vyrajcoval natolik, že jsem si vzpomněl na film Adéla ještě nevečeřela, jak tam pan Hrušinský gurmánsky do sebe cpal...
Poslední příspěvek
Nedělám, ale už jsem to jedl. Jak jsem to zahlídnul v jídeláku, tak jsem si to se stejnou vzpomínkou :vytlem: hned objednal. V Angus farm u Nepomuku....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host
Oprávnění fóra
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru