Hygiena v kuchyni
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Tento týden byla Káva o čtvrté v Českém rozhlase velmi zajímavá.
Týkala se kvality vzduchu, který dýcháme uvnitř budov, našich domovů.
Zaujalo mne, že pokud jsou v bytě kamna a není provedeno dokonalé zatěstnění, vzduch se vymění mnohokrát za hodinu a je mnohem čistší než v izolovaných objektech. Poslechněte.
https://dvojka.rozhlas.cz/setrne-a-zdra ... BPDmWKE5YQ
Týkala se kvality vzduchu, který dýcháme uvnitř budov, našich domovů.
Zaujalo mne, že pokud jsou v bytě kamna a není provedeno dokonalé zatěstnění, vzduch se vymění mnohokrát za hodinu a je mnohem čistší než v izolovaných objektech. Poslechněte.
https://dvojka.rozhlas.cz/setrne-a-zdra ... BPDmWKE5YQ
- Kostey
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 1088
- Registrován: 09 říj 2018 20:23
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Jana Bosorka ano ve světnici kde jsou kamna a stará okna, tak si můžu klidně zapálit a za 2 hodiny nikdo nepozná, že jsem byl línej jít s cigárem ven
Jinak já po mase nijak zvlášť neuklízim. Dřez, jar, houbička... utěrky na 60°C
Ale třeba opravdu starej dubovej štoček po zabijačce čistim jen na sucho solí.
Jinak já po mase nijak zvlášť neuklízim. Dřez, jar, houbička... utěrky na 60°C
Ale třeba opravdu starej dubovej štoček po zabijačce čistim jen na sucho solí.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Kamna taky dokonale zajišťují výměnu vzduchu v místnosti. Ovšem nesmí být utěsněná okna - dveře.
Edit - Aha, já reagoval na Oreb a ono to má ještě pokračování na další stránce, tak že už bylo řečeno.
Edit - Aha, já reagoval na Oreb a ono to má ještě pokračování na další stránce, tak že už bylo řečeno.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- xchipsy
- Příspěvky: 903
- Registrován: 25 říj 2018 09:47
- Dal poděkování: 135 poděkování
- Dostal poděkování: 176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Jsem ráda za to, co napsal Kostey, protože po přečtení předchozích příspěvků jsem začínala mít pocit, že jsme asi prasata protože prostě normálně vše jen umeju horkou vodou a jarem, znovu vypláchnu/opláchnu horkou vodou a víc neřeším (a žijeme a jsme dokonce i zdraví Dubový štok vždycky taky vydrhneme "v rámci možností" a pak se "potře" solí a je to..
Člověk by měl mluvit, když má nějakou myšlenku...
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Jar jsem používala mnoho let. Nejvíce mi vyhovoval.
Od doby co šedou vodu vsakujeme používám eko přípravek, který je dostupný. Většinou Frosch nebo něco z DM či Globusu. Jeden na mytí čehokoliv a druhý na praní. Soda a ocet. Drátěnka. Stačí.
Od doby co šedou vodu vsakujeme používám eko přípravek, který je dostupný. Většinou Frosch nebo něco z DM či Globusu. Jeden na mytí čehokoliv a druhý na praní. Soda a ocet. Drátěnka. Stačí.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Nesnáším když vidím jak někdo umývá něco dřevěného jarem
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
Na dřevěné věci, vály, štoky, prkna, prkýnka, špalky jsme vždy dávali ocet. Jistě může být dobré prostřídat se solí.
- PavelIV
- Příspěvky: 5866
- Registrován: 10 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 4930 poděkování
- Dostal poděkování: 2760 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hygiena v kuchyni
S kamnama je to tak, na vojně jsme (když vypadly gumy) normálně v zimě hulili u kamen a žádnej smrad v zimře nebyl.
Co pamatuju, kde jsem dělal nebo byl na praxi - špalek se omyl horkou vodou, pak přejel takovým kartáčem s pár milimetrů širokýma ocelovýma proužkama a pak nasolil a sůl tam zůstala ve vrstvě do dalšího použití.
Co pamatuju, kde jsem dělal nebo byl na praxi - špalek se omyl horkou vodou, pak přejel takovým kartáčem s pár milimetrů širokýma ocelovýma proužkama a pak nasolil a sůl tam zůstala ve vrstvě do dalšího použití.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů