Cena elektřiny
-
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 75 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cena elektřiny
Staci se podivat na prikon prutokace. Na koupani je to nesmysl. Kdyby to mel tahat solar, tak dostane peknou cocku. Bojler je neekonomickrj, kdyz od nej vede dlouha a treba neizolovsna trubka. Jinak bojler a solar je nejlepsi vyuziti solaru ktere existuje. Jeste lip poradna armada akunadrzi. Sviti, jede plnej vykon do vody, ztraty izolaci jsou zanedbatelny. Solar a prutokac???
-
- Dal poděkování: 544 poděkování
- Dostal poděkování: 863 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pokud pod pojmem bojler a solar je myšleno solární kolektor a ne elektro panely, tedy ukládám rovnou ohřátou vodu.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
myslíš expanzkou a termostatem? Pokud je dost kapacity v nádržích, třeba 20 m3 , to bude chvíly trvat, než se nahřeje.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
-
- Dal poděkování: 3968 poděkování
- Dostal poděkování: 3042 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Píše se tu o ceně elektřiny takže jsme psaly s Janou o elektrickém průtokáči. I bojlery mají lidi často na elekřinu nebo kombinované.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jane, trubkace jsou prezila technologie. Co myslis, jal velky kroupy prezije trubka a jak velky panel? Ohrev z fve ma najaky ztraty myslis? Neni to jednoucelovka jako trubky. To si muzes natrit stary radiatory na cerno a dat je do zaskleny skrine na strechu
vis jak to myslim. Fve ma vyhodu, treba prijdou lepsi baterky . a treba ne. Kazdopadne prutokac je dobrej na dohrati, lkdyz mas dlouhy trubky z bojleru. Ja mam a budu ho davat do kuchyne. Bude to po rekonsteukco dal nez ted.

-
- Dal poděkování: 285 poděkování
- Dostal poděkování: 430 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bojler mám doma i na chate 50l a je dostačující pre sprchovanie troch ľudí. Riešil som pred nedávnom prietokáč u seba na baráku. V kuchyni mám 3,5kw a je to tak akurát na umývanie riadu,ale nesmie bežať moc dlho lebo strelí istič. Chcel som prietokáč i na sprchu,vaňu nevlastním. No to je finančne pre mňa neprijateľný náklad. Musel by som robiť nový rozvod elektriny,a i hlavný istič mám slabý. Ja mám 3x25 a to je málo. Musel by som ísť do minimálne 3x32 ale úplná istota by bola až pri 3x50. Tie slabšie prietokáče sú na 220v no na sprchu treba 380v.
-
- Kontaktovat uživatele:
bojler máme doma 200l a pro dva syny je to málo. Nevím, co dělají ti, co mají dcery. Sprchovat se 25 min. není problém a to pak voda z bojleru jde do ... a měřák se točí a točí. K tomu průtokáči. Měli jsme (ještě to mám demontované) nějaký izraelský na 240V , ,mělo to tuším 1000W a 2500W spirály, tedy buď 1,druhá, nebo obě dohromady. Bylo to jedno v kuchyni a jedno sprcha. Výhoda byla, že tam nebylo potom mísení se studenou vodou, tekla pouze teplá. Jistič to utáhl 16A jednofázový.
něco jako toto:

https://www.mall.cz/sprchove-baterie/ti ... zLEALw_wcB
Pokud se člověk koupal rozumně, spotřeba byla minimální.
pokud bydlí člověk v domě je zajímavé řešení toto, než to zdražilo na nynější ceny

problém s trubicema a kroupama vyřeší pojištění. Třeba u nás mi kroupy nic nerozbily.
něco jako toto:
https://www.mall.cz/sprchove-baterie/ti ... zLEALw_wcB
Pokud se člověk koupal rozumně, spotřeba byla minimální.
pokud bydlí člověk v domě je zajímavé řešení toto, než to zdražilo na nynější ceny

problém s trubicema a kroupama vyřeší pojištění. Třeba u nás mi kroupy nic nerozbily.
Naposledy upravil(a) Jan dne 06 srp 2022 19:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Co tam delaj, vzpomen na mlady leta, kdy jsi zkoumal svoje telo
) sorry, musel jsem. Jsou to canilove. 250kou se d prehledem vykoupeme cela 5cl rodina a jeste zbude. Vana.
Ivane, mas 380V na baraku. U mamy na statku je vsecko v hliniku, jistice jsou tak tak. Takze narocnejsi stroje beru z rozvodnice 380. Svarecka, ktera ze zasuvly na 230 jen smrkala jede z tohodle jak fik.

Ivane, mas 380V na baraku. U mamy na statku je vsecko v hliniku, jistice jsou tak tak. Takze narocnejsi stroje beru z rozvodnice 380. Svarecka, ktera ze zasuvly na 230 jen smrkala jede z tohodle jak fik.
-
- Kontaktovat uživatele:
ne, koupou se jednou po ránu , před fotbalem, po fotbale, před prací , po práci, před spaním, ráno ..... Starší syn je možná starší, než ty.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jane to jsem myslel ze jses mladsi jura, to ti snad zacnu vykat. Kluci to prehanej s hygienou.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2360 poděkování
- Dostal poděkování: 4876 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jane, to nevím… dcery se koupou rozumně, jednou denně a jediná větší spotřeba je, když se myjí vlasy.
Jsme naučení se prostě koupat převážně až před spaním. Jinak stejně makáme, tak jsme zpocení, tak je nesmysl se koupat a pak zas zpotit… ale chápu… jestli máš doma fotbalisty… pak takový slečinky jsou horší než kdejaká puberťačka
(
)
Máme 200l bojler. Nestane se, že bychom nevystačili. Ohřev zajišťuje tepelné čerpadlo.
Jsme naučení se prostě koupat převážně až před spaním. Jinak stejně makáme, tak jsme zpocení, tak je nesmysl se koupat a pak zas zpotit… ale chápu… jestli máš doma fotbalisty… pak takový slečinky jsou horší než kdejaká puberťačka

Máme 200l bojler. Nestane se, že bychom nevystačili. Ohřev zajišťuje tepelné čerpadlo.

-
- Dal poděkování: 3679 poděkování
- Dostal poděkování: 3712 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Oznamuji že nejsem fotbalista, tak doufám že už mě nebudete zazlívat splachovací hajzlík 

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 1708 poděkování
- Dostal poděkování: 1348 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vlaďimír puťin viďel ten schematickej obrázek,co višel v ňemecku,abi se liďi naučili,kterí místa si maj mejt,abi šetřili vodou.Komentoval to ve svím projevu.Pjakin zase komentoval prohlášeňí olafa šolce,že se meje jen 10 minut:"oňi se v evropje ňigdi nemili".

-
- Dal poděkování: 1708 poděkování
- Dostal poděkování: 1348 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kolegiňe přelaďila z radijožurnálu na impulz.Je tam méňe zpráv.Ale přesto jsem nad ránem zachiťil zprávu,že se buduje síť energetickejch poradců!
-místo zlevňeňí budem ješťe živit partu psichologů

-
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Dal poděkování: 961 poděkování
- Dostal poděkování: 391 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
- Dal poděkování: 4837 poděkování
- Dostal poděkování: 5267 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bylo by zajímavé napsat kolik kaček kdo z nás dnes za kilowatu platí. Včetně všeho, víme li to vůbec. 

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bylo 4,50 a teď asi 7 , pokud zruší podporu fotovoltaiky a bude tam ta slibovana podpora,můžete být i míň.
Ovšem do budoucna může být vše jinak. Už jsem někde četl, že MS kraj nakoupil pro školy loni 1 MWh za asi 2000 a letos za 16000. Cifry si možná nepamatuju přesně. Teda loni kWh za 2 a letos za 160.
Uhlí bylo loni za 370 a přišlo mi drahý letos 510 ( viděl jsem i za 700) orech2.
Bohužel cena elektřiny je z důvodu fotovoltaiky, větrníku a spol vázaná na cenu plynu, protože s pomocí plynových elektráren se vykrývání špičky.
Ovšem do budoucna může být vše jinak. Už jsem někde četl, že MS kraj nakoupil pro školy loni 1 MWh za asi 2000 a letos za 16000. Cifry si možná nepamatuju přesně. Teda loni kWh za 2 a letos za 160.
Uhlí bylo loni za 370 a přišlo mi drahý letos 510 ( viděl jsem i za 700) orech2.
Bohužel cena elektřiny je z důvodu fotovoltaiky, větrníku a spol vázaná na cenu plynu, protože s pomocí plynových elektráren se vykrývání špičky.