Dad, to je zajímavý přístup ke spolupráci.
Oni si lidi neuvědomují, že např.pokud na to neberu dotace, tak kolik mě vlastně stojí péče o jejich pozemek. A že kdyby to neudali na spásání (což není až tak samozřejmé u mnohých pozemků), tak že by je naopak stála péče (zákonná povinnost) peníze (sekat to tu na seno nikdo nechce, páč tu nikdo nemá pořádně techniku na tyhle práce..

).
Taky jsem měla možnost využívat hned naproti baráku louku (sekanou, pěknou, ve svahu - pro ovce dobrou). Katastrálně cca 7tis., ale fakticky tak 5,5, protože je to kolem dokola strašně zarostlé křovím, co fakt klestit nemám kapacitu… no a za 10 tisíc za rok. To je pro mě prostě moc

Ale kam se vrtnu fakt nevím - teď si zrovna jeden pozemek bere majitel zpět, protože na něm plánuje začít bydlet v mobilheimu… (ten jsme spásali fakt dočasně, od začátku jsme tam byli “dokud to nebudou potřebovat”)… ale těch ploch není mnoho a nemám, kam bych se v této lokalitě rozšiřovala… leda se úplně s ovcemi přestěhovala a to fakt nevím kam..

Jak jsme tu v těch údolích, tak buď je to zastavěné, nebo les, nebo na těch větších výměrách pole… a kde nic nebylo, jsou tam něčí koně

nejsem prostě v zemědělsky lukrativní lokalitě

Ale trápí mě to dlouhodobě..

vím, že o tom tady melu často. Tak se omlouvám..