Dotace
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2110 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotace
Ne, musím dohnat předchozího uživatele a sepsat s ním smlouvu o pronájmu na základě jeho smlouvy o nájmu 1.5 ha a druhou o nájmu a trojsměně na vydaných 0.4 ha a směnou ponížených na 0.3 ha
když se dělala dohoda o směně tak jsem vůbec netušil jaký je velký rozdíl mezi zápisem v katastru a zápisem v LPISu
když se dělala dohoda o směně tak jsem vůbec netušil jaký je velký rozdíl mezi zápisem v katastru a zápisem v LPISu
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Dal poděkování: 114 poděkování
- Dostal poděkování: 107 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
V těch směnách aby se vyznal strašnej hegeš to dopočítat a vůbec to pochopit
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
mám podáno né však hotovo jednu smlouvu na 1200 m2 zkoumá právník u druhé by majitelé rádi 3.000,- měsíčně za tři áry a u jedné směny na 0,3 ha se nenašla nájemní smlouva všem jsem slušně poděkoval a poslal letošní ceník prací
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2888 poděkování
- Dostal poděkování: 5957 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dad, to je zajímavý přístup ke spolupráci.
Oni si lidi neuvědomují, že např.pokud na to neberu dotace, tak kolik mě vlastně stojí péče o jejich pozemek. A že kdyby to neudali na spásání (což není až tak samozřejmé u mnohých pozemků), tak že by je naopak stála péče (zákonná povinnost) peníze (sekat to tu na seno nikdo nechce, páč tu nikdo nemá pořádně techniku na tyhle práce.. ).
Taky jsem měla možnost využívat hned naproti baráku louku (sekanou, pěknou, ve svahu - pro ovce dobrou). Katastrálně cca 7tis., ale fakticky tak 5,5, protože je to kolem dokola strašně zarostlé křovím, co fakt klestit nemám kapacitu… no a za 10 tisíc za rok. To je pro mě prostě moc
Ale kam se vrtnu fakt nevím - teď si zrovna jeden pozemek bere majitel zpět, protože na něm plánuje začít bydlet v mobilheimu… (ten jsme spásali fakt dočasně, od začátku jsme tam byli “dokud to nebudou potřebovat”)… ale těch ploch není mnoho a nemám, kam bych se v této lokalitě rozšiřovala… leda se úplně s ovcemi přestěhovala a to fakt nevím kam.. Jak jsme tu v těch údolích, tak buď je to zastavěné, nebo les, nebo na těch větších výměrách pole… a kde nic nebylo, jsou tam něčí koně nejsem prostě v zemědělsky lukrativní lokalitě
Ale trápí mě to dlouhodobě.. vím, že o tom tady melu často. Tak se omlouvám..
Oni si lidi neuvědomují, že např.pokud na to neberu dotace, tak kolik mě vlastně stojí péče o jejich pozemek. A že kdyby to neudali na spásání (což není až tak samozřejmé u mnohých pozemků), tak že by je naopak stála péče (zákonná povinnost) peníze (sekat to tu na seno nikdo nechce, páč tu nikdo nemá pořádně techniku na tyhle práce.. ).
Taky jsem měla možnost využívat hned naproti baráku louku (sekanou, pěknou, ve svahu - pro ovce dobrou). Katastrálně cca 7tis., ale fakticky tak 5,5, protože je to kolem dokola strašně zarostlé křovím, co fakt klestit nemám kapacitu… no a za 10 tisíc za rok. To je pro mě prostě moc
Ale kam se vrtnu fakt nevím - teď si zrovna jeden pozemek bere majitel zpět, protože na něm plánuje začít bydlet v mobilheimu… (ten jsme spásali fakt dočasně, od začátku jsme tam byli “dokud to nebudou potřebovat”)… ale těch ploch není mnoho a nemám, kam bych se v této lokalitě rozšiřovala… leda se úplně s ovcemi přestěhovala a to fakt nevím kam.. Jak jsme tu v těch údolích, tak buď je to zastavěné, nebo les, nebo na těch větších výměrách pole… a kde nic nebylo, jsou tam něčí koně nejsem prostě v zemědělsky lukrativní lokalitě
Ale trápí mě to dlouhodobě.. vím, že o tom tady melu často. Tak se omlouvám..
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 352 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ke konci chovu, když jsem přišla o pronájem pozemků způsobilých žádat na ně dotace, tak jsem spásala a sušila asi 7 ha pozemků, na které bral dotace majitel. Za to, že to bylo udržované jsme od něj dostali 7 tisíc ročně. Já měla pastvu a seno pro ovce a on bez starosti pobral dotace, aniž by se na louku jenom podíval.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5564 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To taky jde, soused seká na seno louky, na který dotace berou jiní. To já dělat nehodlám, ale cesta k levnýmu senu (popř. pastvě) to je.
Na 5,5 ha už se vyplatí si ty dotace zařídit, ne? Já bych do toho na tvým místě šel hned.
Na 5,5 ha už se vyplatí si ty dotace zařídit, ne? Já bych do toho na tvým místě šel hned.
- Augenblick
- Dal poděkování: 2149 poděkování
- Dostal poděkování: 2162 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já to pochopil že to je jen 0,55ha. U nás tady má v okolí vše jeden Velkoagropikačus, většinu v plachtu od lidí. Každý rok v zimě si vytypuju pozemky cca do 2ha, projedu katastr zjistím adresu a napíšu dopis s nabídkou a omáčkou kolem... každý rok se něco zadaří..
Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 352 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už skoro žádná zvířata, co by žrala seno nemám, jenom 2 kozy a kozla. Letos zatím jedno kůzle živé a ta druhá se možná okozlí někdy v červnu. Zásobu sena mám nejmíň na dva roky a trochu se přisuší na zahradě a kolem hospodářství.
Byla jsem ráda, že jsme se dohodli alespoň takhle. Dřív mělo jeho louky pronajaté zemědělské s.r.o. Pak se začalo blbnout s rychle rostoucíma dřevinama - japonské topoly a vrby. Myslel si, kolik na tom trhne a ono velký kulový. Aby ty topoly pořádně a rychle rostly, tak by je musel nasázet na pole a ne louku na rašelině, kde byla vrstvička humusu, když hodně, tak 10 cm a zbytek bylo jalové. Jenomže si měšťák nechal poradit a ulakomil se na dotace. Ty topoly a vrby nasázel v roce 2012 a ještě nesklidil ani klacek. Naštěstí jenom asi na dva hektary. Ostatní se dál obhospodařovalo jako lopuka. Podle těch vzorových výsadeb se kácelo už za 4 roky. Ale na pořádném poli.
Byla jsem ráda, že jsme se dohodli alespoň takhle. Dřív mělo jeho louky pronajaté zemědělské s.r.o. Pak se začalo blbnout s rychle rostoucíma dřevinama - japonské topoly a vrby. Myslel si, kolik na tom trhne a ono velký kulový. Aby ty topoly pořádně a rychle rostly, tak by je musel nasázet na pole a ne louku na rašelině, kde byla vrstvička humusu, když hodně, tak 10 cm a zbytek bylo jalové. Jenomže si měšťák nechal poradit a ulakomil se na dotace. Ty topoly a vrby nasázel v roce 2012 a ještě nesklidil ani klacek. Naštěstí jenom asi na dva hektary. Ostatní se dál obhospodařovalo jako lopuka. Podle těch vzorových výsadeb se kácelo už za 4 roky. Ale na pořádném poli.
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno… právě..
A o tom výtečníkovi, co chce za 4500 m2 1500 Kč za měsíc za 1 koně nebo 500 Kč za ovce.. o tom už jsem tu taky vyprávěla… holt jinej kraj, jinej mrav, no
A o tom výtečníkovi, co chce za 4500 m2 1500 Kč za měsíc za 1 koně nebo 500 Kč za ovce.. o tom už jsem tu taky vyprávěla… holt jinej kraj, jinej mrav, no
Bubáci forever!
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
Taky tu můžu mít pár hektarů za 7.500,- plus daň na rok ale je to zarostlé šípkem a hlohem s výpovědí na 1 rok bez nároku na náhradu za vyčištění a zatím bez nároku na dotaci na plochu
hodily by se, ale nejsem sebevrah
hodily by se, ale nejsem sebevrah
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
PavelIV to taky nehodlám zdarma bez nároku na dotaci to není cesta k levnému senu, možná pastvě když to bude jen o tom přepíchat pár tyček a natáhnout pásky
- Augenblick
- Dal poděkování: 2149 poděkování
- Dostal poděkování: 2162 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem začínal, tak jsem tady lidem sekal varinou zahrady zadax abych měl kde udělat seno.... sebevražda ekonomická i fyzická. Měl jsem sice lis na malý balíky na pásech, ale obracela a řádkovala babča s hráběma..
Tykat, díkes ....
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nojo… člověk nějak vždycky začíná a postupně se rozkoukává a orientuje a učí… ale když je to možné, tak přesně tyhle “sebevraždy” typu klestění pozemků… to si člověk střihne na začátku, z toho prvotního entuziazmu… ale postupně přijde na to, že tyhle dřiny převážně nestojí za to..
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Já to udělal a dodneška to mám za 1000/ha (7let)
Sám cejtím, že při dnešní dani z nemovitosti je to pitomost, no nějak se nedaří zorganizovat osobní jednání.
Známýmu dávám za pacht na louky na seno ( pastva nemyslitelná, 8 km daleko) půlku toho, co dostanu na dotacích. Radši zaplatím drahej pacht, než dělat seno bez finanční podpory. Ale já ty hektary taky potřebuju na VDJ/ha (podmínka dotací).
Sám cejtím, že při dnešní dani z nemovitosti je to pitomost, no nějak se nedaří zorganizovat osobní jednání.
Známýmu dávám za pacht na louky na seno ( pastva nemyslitelná, 8 km daleko) půlku toho, co dostanu na dotacích. Radši zaplatím drahej pacht, než dělat seno bez finanční podpory. Ale já ty hektary taky potřebuju na VDJ/ha (podmínka dotací).
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Ale vím, kdo je majitelem a kolik má starostí, nějakejch 10 ha ho moc netrápí, snad brzy nezačne