Dotace

DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2110 poděkování
Dostal poděkování: 4567 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotace

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Ne, musím dohnat předchozího uživatele a sepsat s ním smlouvu o pronájmu na základě jeho smlouvy o nájmu 1.5 ha a druhou o nájmu a trojsměně na vydaných 0.4 ha a směnou ponížených na 0.3 ha :otraveny:
když se dělala dohoda o směně tak jsem vůbec netušil jaký je velký rozdíl mezi zápisem v katastru a zápisem v LPISu :udiv:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
PaK
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PaK »

Jo, to mi uz dava smysl. Obdobne to mam s mistnim druzstvem, az na tu tvoji trojsmenu :vytlem:
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

V těch směnách aby se :cert: vyznal :nevim: strašnej hegeš to dopočítat :otraveny: a vůbec to pochopit :mrzimeto:
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

mám podáno :souhlas: né však hotovo :mrzimeto: jednu smlouvu na 1200 m2 zkoumá právník :vytlem: u druhé by majitelé rádi 3.000,- měsíčně za tři áry :vytlem: a u jedné směny na 0,3 ha se nenašla nájemní smlouva :otraveny: všem jsem slušně poděkoval a poslal letošní ceník prací :souhlas:
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2888 poděkování
Dostal poděkování: 5957 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Dad, to je zajímavý přístup ke spolupráci.
Oni si lidi neuvědomují, že např.pokud na to neberu dotace, tak kolik mě vlastně stojí péče o jejich pozemek. A že kdyby to neudali na spásání (což není až tak samozřejmé u mnohých pozemků), tak že by je naopak stála péče (zákonná povinnost) peníze (sekat to tu na seno nikdo nechce, páč tu nikdo nemá pořádně techniku na tyhle práce.. :nevim: ).
Taky jsem měla možnost využívat hned naproti baráku louku (sekanou, pěknou, ve svahu - pro ovce dobrou). Katastrálně cca 7tis., ale fakticky tak 5,5, protože je to kolem dokola strašně zarostlé křovím, co fakt klestit nemám kapacitu… no a za 10 tisíc za rok. To je pro mě prostě moc :nevim:
Ale kam se vrtnu fakt nevím - teď si zrovna jeden pozemek bere majitel zpět, protože na něm plánuje začít bydlet v mobilheimu… (ten jsme spásali fakt dočasně, od začátku jsme tam byli “dokud to nebudou potřebovat”)… ale těch ploch není mnoho a nemám, kam bych se v této lokalitě rozšiřovala… leda se úplně s ovcemi přestěhovala a to fakt nevím kam.. :nevim: Jak jsme tu v těch údolích, tak buď je to zastavěné, nebo les, nebo na těch větších výměrách pole… a kde nic nebylo, jsou tam něčí koně :otraveny: nejsem prostě v zemědělsky lukrativní lokalitě :ajeje:
Ale trápí mě to dlouhodobě.. :nevim: vím, že o tom tady melu často. Tak se omlouvám.. :mrzimeto:
:Hhippie: Bubáci forever!
přezdívka
Dal poděkování: 352 poděkování
Dostal poděkování: 1067 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Ke konci chovu, když jsem přišla o pronájem pozemků způsobilých žádat na ně dotace, tak jsem spásala a sušila asi 7 ha pozemků, na které bral dotace majitel. Za to, že to bylo udržované jsme od něj dostali 7 tisíc ročně. Já měla pastvu a seno pro ovce a on bez starosti pobral dotace, aniž by se na louku jenom podíval.
PavelIV
Dal poděkování: 5564 poděkování
Dostal poděkování: 3313 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

To taky jde, soused seká na seno louky, na který dotace berou jiní. To já dělat nehodlám, ale cesta k levnýmu senu (popř. pastvě) to je.
Na 5,5 ha už se vyplatí si ty dotace zařídit, ne? Já bych do toho na tvým místě šel hned.
:PavelIV:
Augenblick
Dal poděkování: 2149 poděkování
Dostal poděkování: 2162 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Augenblick »

Já to pochopil že to je jen 0,55ha. U nás tady má v okolí vše jeden Velkoagropikačus, většinu v plachtu od lidí. Každý rok v zimě si vytypuju pozemky cca do 2ha, projedu katastr zjistím adresu a napíšu dopis s nabídkou a omáčkou kolem... každý rok se něco zadaří.. :vytlem: :mrk:
Tykat, díkes ....
přezdívka
Dal poděkování: 352 poděkování
Dostal poděkování: 1067 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Už skoro žádná zvířata, co by žrala seno nemám, jenom 2 kozy a kozla. Letos zatím jedno kůzle živé a ta druhá se možná okozlí někdy v červnu. Zásobu sena mám nejmíň na dva roky a trochu se přisuší na zahradě a kolem hospodářství.
Byla jsem ráda, že jsme se dohodli alespoň takhle. Dřív mělo jeho louky pronajaté zemědělské s.r.o. Pak se začalo blbnout s rychle rostoucíma dřevinama - japonské topoly a vrby. Myslel si, kolik na tom trhne a ono velký kulový. Aby ty topoly pořádně a rychle rostly, tak by je musel nasázet na pole a ne louku na rašelině, kde byla vrstvička humusu, když hodně, tak 10 cm a zbytek bylo jalové. Jenomže si měšťák nechal poradit a ulakomil se na dotace. Ty topoly a vrby nasázel v roce 2012 a ještě nesklidil ani klacek. Naštěstí jenom asi na dva hektary. Ostatní se dál obhospodařovalo jako lopuka. Podle těch vzorových výsadeb se kácelo už za 4 roky. Ale na pořádném poli.
PavelIV
Kontaktovat uživatele:

Tak to jsem se překoukl :))
Tak do toho bych za ty prachy nešel ani omylem
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Mno… právě.. :ajeje:

A o tom výtečníkovi, co chce za 4500 m2 1500 Kč za měsíc za 1 koně nebo 500 Kč za ovce.. o tom už jsem tu taky vyprávěla… holt jinej kraj, jinej mrav, no :nevim:
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

Taky tu můžu mít pár hektarů za 7.500,- plus daň na rok :jizlivec: ale je to zarostlé šípkem a hlohem s výpovědí na 1 rok bez nároku na náhradu za vyčištění a zatím bez nároku na dotaci na plochu
hodily by se, ale nejsem sebevrah :mrk:
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

PavelIV to taky nehodlám :souhlas: zdarma bez nároku na dotaci to není cesta k levnému senu, možná pastvě když to bude jen o tom přepíchat pár tyček a natáhnout pásky :jakoby:
Augenblick
Dal poděkování: 2149 poděkování
Dostal poděkování: 2162 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Augenblick »

Když jsem začínal, tak jsem tady lidem sekal varinou zahrady zadax abych měl kde udělat seno.... sebevražda ekonomická i fyzická. Měl jsem sice lis na malý balíky na pásech, ale obracela a řádkovala babča s hráběma..
Tykat, díkes ....
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Nojo… člověk nějak vždycky začíná a postupně se rozkoukává a orientuje a učí… ale když je to možné, tak přesně tyhle “sebevraždy” typu klestění pozemků… to si člověk střihne na začátku, z toho prvotního entuziazmu… ale postupně přijde na to, že tyhle dřiny převážně nestojí za to.. :mrk:
PavelIV
Kontaktovat uživatele:

Já to udělal a dodneška to mám za 1000/ha (7let) :vytlem:
Sám cejtím, že při dnešní dani z nemovitosti je to pitomost, no nějak se nedaří zorganizovat osobní jednání.
Známýmu dávám za pacht na louky na seno ( pastva nemyslitelná, 8 km daleko) půlku toho, co dostanu na dotacích. Radši zaplatím drahej pacht, než dělat seno bez finanční podpory. Ale já ty hektary taky potřebuju na VDJ/ha (podmínka dotací).
PavelIV
Kontaktovat uživatele:

Ale vím, kdo je majitelem a kolik má starostí, nějakejch 10 ha ho moc netrápí, snad brzy nezačne
Odpovědět