Veterinární kontrola

DAD David Abrahám
Dal poděkování: 2153 poděkování
Dostal poděkování: 4683 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Veterinární kontrola

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

Augenblicku, sere ! ani nevíš jak, tak mi zkus poradit co s tím, tatík je pařez s kterým nepohnu :nesouhlas: chce koně ? koupí si je :nesouhlas: má koupenýho dalšího poníka :cert: chce prasata ? koupí si je :nesouhlas: chce ryby ? koupí si je :nesouhlas: chce ovce ? koupí si je :nesouhlas: pak to někam strčí a po chvilce se přestane zajímat
Věnuji dědečka a 7 poní :usmev: za odvoz, přidám k nim prase dle vlastního výběru :souhlas: přijedeš si ? mně by to dost pomohlo :souhlas:
Profesore, taky tu máš fotky když a jaře nebo kdy čistíš po ovcích stodolu, hluboká nebo vysoká vrstva hřeje a nejsou to žádný tekutý sračky, to že když není zápis tak není identifikovaný problém mně fakt nenapadlo :souhlas:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
andre.marek
Dal poděkování: 1080 poděkování
Dostal poděkování: 1322 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od andre.marek »

DAD David Abrahám píše: 21 lis 2024 21:35 tatík je pařez s kterým nepohnu
A ty se pohnout nemůžeš? Něco jako ten Mohamed a hora...
Vím, radí se to dobře, podmínky k chovu nelze jen tak někde najít, ale za tu cenu co denodenně musíš trpět? Nebylo by ti jinde lépe?
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

Bylo by mi líp :souhlas: :usmev: společné stádo je zrušeno, od jara jsem mu nešáhl na pozemky :ajeje: a podle toho to vypadá :smutek: Jen ty jeho zvířata v oběktu jehož část mám pronajatou nechci nechat pochcípat žízní a hlady ať to tam nesmrdí hnijícím masem :otraveny:
poníci jsou pryč :souhlas: prasata musí zrušit do 14 dnů až na dvě :nevim: :souhlas: tak snad si tam zas něco nového nepořídí :nevim:
Profesor1
Dal poděkování: 4056 poděkování
Dostal poděkování: 4360 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Profesor1 »

Jak to psala ve vedlejším tématu Vlaštovka: "mě vždycky pomůže věta, co mi řekl známý......a vesmír si toho ani nevšimne....."
Nebo taky první věta z knihy Kazatel - Marnost nad marnost, všechno je marnost.
Kazatel se nám představuje jako člověk, který hledá smysl své existence na Zemi; Kazatel chce být šťastný. A v tomto hledání zkouší důsledně jedno po druhém všechno, co má k dispozici, – a ve všem nakonec ztroskotá.

Kazatel je nám lidsky vzdálený: je velmi bohatý, může si dovolit cokoliv, o čem člověk jen sní, žádná z lidských radostí mu není odepřena, a Kazatel svého bohatství užívá naplno a bez zábran, navíc je i mocný a zdá se, že okolím uznávaný a vážený. Kazateli nechybí ani vzdělání, zná vše, co se v jeho době znát dá, a k tomu je i moudrý, zkrátka všechno to, po čem my toužíme a oč usilujeme už Kazatel dávno má.

Jenomže Kazatel není šťastný.

Všechno to, k čemu směřujeme, ať už je to vzdělání, rodina, kariéra, bohatství, moc nebo cokoli jiného, už před námi Kazatel vyzkoušel. Náš život se dá přirovnat k výstupu na horu: snažíme se něčeho dosáhnout a o něco usilujeme, to všechno už ale Kazatel vyzkoušel, a nenaplnilo ho to. Ve svých snaženích jako bychom stoupali na horu; Kazatel je už na vrcholku a na rozdíl od nás vidí, že na druhé straně hory zeje strašlivá propast. Ať už budu v životě usilovat o cokoli ušlechtilého nebo neušlechtilého, opodál bude vždycky postávat Kazatel s rukama v kapsách a bude se ironicky usmívat. Marnost nad marnost.
Tož tag :vytlem:
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
arus
Dal poděkování: 1687 poděkování
Dostal poděkování: 954 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od arus »

Profesore, to zní hodně depresivně..k něčemu Kazatel (Šalamoun) přece došel?
Kazatel 12,13
:arus:
Jana P.
Dal poděkování: 5645 poděkování
Dostal poděkování: 6227 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Profesore a jak to děláte vy?
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Profesor1
Dal poděkování: 4056 poděkování
Dostal poděkování: 4360 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Profesor1 »

Když se nedaří a všechno se se*Re, tak si to přesně takhle říkám - Marnost nad marnost....
Pak si řeknu že nikdo z rodiny nezemřel, tak co si dělat hlavu.
Letos se mě při zemědělčení pokazilo snad všechno, včetně dvou traktorů. Pak už jsem se tomu vyloženě smál. No a jaksi se to i tak zvládlo. Vždy to nějak dopadne a když nejde o život, tak .........
Hladem netrpím, spím v teple, tak co si budu stěžovat (zatím) :vytlem: :vytlem: :vytlem:
Arus to nezní depresivně, to je ze života. Pořád se někam honíme a co z toho ? Pořád nejsme stejně úplně spokojení ať máme co máme.
Ale to jdou rozumy pro nás staré, pro mladé to neplatí, ale je dobré to vědět :vytlem: :hura:
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
PavelIV
Dal poděkování: 5680 poděkování
Dostal poděkování: 3347 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

To se mě moc líbí, co napsal Profesor a je to podle mě pravda. Jsme v trochu divným tématu na filozofování, ale asi si vzpomenete, jaký to je, když se člověk upne k nějakýmu cíli a ono se mu to podaří. Chvilku radost a za docela krátkou dobu to přejde a vůbec to není tak super, jak si představoval, život jde dál, objeví se další záležitosti, který je třeba řešit. Třeba nový auto, nikdy jsem si ho nekoupil, ale párkrát "nafasoval" služební, nový, podle mýho výběru (s nějakým limitem samozřejmě). Člověku to nadšení vydrží asi tak dva týdny, pak se z toho stane standard. Už proto bych si nový auto asi nikdy nekoupil, pokud mi vyloženě ty peníze nebudou přebývat. Jasně, že když mi ho chce koupit zaměstnavatel je ideální cesta :))
:PavelIV:
Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Mluvíte mi z duše pánové. :vytlem: trvale být spokojený nelze! Nepoznali bychom to ani, že jsme spoko.
Vedle jsem to psala. Má-li problém řešení, nemá smysl dělat si starosti. Když řešení nemá, starosti nepomohou. “
Štěstí, krása, duše, je v přítomném okamžiku, nyní teď a tady, a za mmnt je pryč. Štěstí je muška jenom zlatá. Která za večera, kol tvé hlavy chvátá. :vytlem:
Kdybychom neměli starosti, nepocítili bychom štěstí a radosti. Černá a bílá, jin a jang, a takhle nějak.
Emoce někdo dělí na dobré a špatné. Ale všechny jsou potřeba. Takže jsou neutrální?
Mno, zrovna mne muž volal, prej mám hlídat, zda venkovní kohout nerozmrzne, prej by mohl prasknout a začít téct a pak bych musela otevřít studnu, ten těžkej dekl, a bojim se vždycky, že tam spadnu :vytlem: ,a zavřít vodu. To víš, že jo!
Měl to udělat včera nejpozději a nespoléhat na to, že zima nebude taková, anebo že já se toho ujmu. :vytlem:
Nic, mám svých starostí dost, tak to pouštím z hlavy. :vytlem:
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

Hele, díky Vám se mi snad úspěšně daří překonávat to co mi přijde do cesty :souhlas: každá rada zanechá svoji stopu :souhlas: ale chytrému napověz, hloupého kopni :stydim: :usmev: i tohle potřebuju, že jo Profesore :souhlas: Díky ti za to, že mi dodáš ten správný impulz :vytlem:
Františka.
Dal poděkování: 5019 poděkování
Dostal poděkování: 4001 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Časem člověk zjistí, že jeho cílem není štěstí, ale klid a vyrovnanost. Štěstí je reakce na překonání propasti, vyrovnanost je bezpečně se udržet na jejím okraji.
Když se mi něco nedaří, už dávno nezoufám, ale hledám cestu, protože vím, že existuje. Poprosím, abych dostala pomoc a zvládla to a zůstala klidná. A ono to pak jde nebo mě nemrzí, že to nejde, a ukáže se jiná cesta.
Jana P.
Kontaktovat uživatele:

K tomuto poznání mi nejvíc pomohlo to, že opravdu dokud žijem, všechno přebolí. Všechno. A nakonec se vždycky ukázalo, že každá změna,rozuměj událost, je k lepšímu. Pomáhá se držet přítomnosti.
To co následuje, jsem nenapsala, okopírovala jsem to, čtěte to jen když se vám bude chtít. 😍 máme svobodu. Svobodu! ♥️
Většina z nás si občas posteskne nad tím, že byl náš život lepší, když jsme byli mladí, krásní a zdraví. Nebo že bychom se měli lépe v případě, kdyby se nestalo to a tamto, měli jiné rodiče a neopustil/a nás životní partner/ka. Často si i říkáme, že lépe bude, až budeme něco mít, až si to koupíme, až se nám narodí dítě, až půjdeme do důchodu, až… Nebo se obáváme, že nějaká situace nastane, že přijdeme o svůj majetek, obáváme se, jak si poradíme s výchovou dětí, jak zvládneme zhoršený zdravotní stav, co s námi bude po smrti apod. Všichni tyto myšlenky dobře známe.

Žijeme ve svých vzpomínkách na minulost, ať už jsou příjemně nostalgické či sebelítostivé. Těšíme se na skvělou budoucnost nebo se topíme v mučivých obavách, co se stane nebo by se stát mohlo. Čím dál víc se k nám však dostávají z různých směrů informace, že je nutné žít přítomností.

Tisíckrát opakované, omílané sousloví teď a tady, odkazující na plné prožívání přítomnosti, přítomného okamžiku, však není jen pouhá fráze. Není to jen jakási nadstavba, kterou kdosi vymyslel pro naši spokojenější existenci. Je to samotný princip života, je to jediná opravdová realita. Skutečně žít, prožívat, vnímat a cítit, to lze jen v tuto chvíli. Vše ostatní jsou jen vzpomínky na minulost a myšlenkové konstrukce – představy budoucnosti.

Věční pochybovači mohou přemýšlet do aleluja. Nakonec stejně dojdou k tomu, že minulost je pryč. Nelze ji nalézt nikde jinde než v naší mysli a v našem těle. Je informačním pozůstatkem toho, co se nám v průběhu minulého času za naší více či méně aktivní účasti stalo. Minulost nelze vrátit, nelze ji změnit. Jedině skutečným ponořením se do přítomnosti lze opravdu žít, prožívat, plynout s proudem Života.

Užívám ve slově Život záměrně velké písmeno jako projev úcty a pokory před tímto pojmem. Kdo si chce tento pojem zaměnit za jiný, samozřejmě může. Lze použít cokoliv – Bůh, Vesmír, Příroda, Vědomí, Láska či vše prostupující energie. Je to stále jedno a totéž a platí pro lidi jakéhokoliv vyznání, přesvědčení, názorů či zkušeností. Bez energie Života neexistuje nic, nežije nic.

Při plném zaujetí přítomným okamžikem se zesílí naše vnímání. Začneme si více uvědomovat nejen své příjemné, ale i nepříjemné pocity.
Jak se lze dostat do přítomnosti? Jednoduše. Stačí si být vědom toho, co je právě teď a právě tady. Jak sedím, jak dýchám, jaké mám právě nyní tělesné pocity. Co mě kde bolí, svědí a šimrá, nebo je naopak příjemné, hřejivě teplé či osvěživě chladivé. Čím hlubší je ponoření do přítomnosti, tím intenzivnější je i prožitek.

Tento stav mysli můžeme nazvat například meditací přítomného okamžiku. Chci‑li tedy pocítit, že žiji, že opravdu jsem, je základem dostat se do prožívání přítomného okamžiku. Že jsem je také to jediné, co můžeme bez pochybností tvrdit. Vše ostatní jsou pak jen naše domněnky a přesvědčení. A to platí i o domněnkách a přesvědčeních o tom, čím a kým, že to vlastně jsem (jsme).

Zpřítomnění je léčivé, terapeuticky účinné a tvoří základ pro další sebezlepšování. Své o tom vědí už děti v mateřské školce, které v přítomnosti žijí přirozeně, aniž by je to kdokoli učil. Máme se tedy stát znovu dětmi a vrátit do mateřské školky? Nikoliv. Máme se naučit být jako děti, žít přítomností, avšak s plným vědomím a plnou zodpovědností, které děti zatím schopny nejsou.

Lákavé žití v přítomnosti není vždy tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Při plném zaujetí přítomným okamžikem se zesílí naše vnímání. Začneme si více uvědomovat nejen své příjemné, ale i nepříjemné pocity. Mohou se dostavit stavy i velmi těžko zvladatelných emocí. Ty však nejsou nic jiného než jakýsi odkaz na minulost, kterou musíme zpracovat. Mísí se v nich hned dva prameny.

První z nich můžeme nazvat individuálním nevědomím, jehož zdrojem jsou odkazy na naši jedinečnou osobní minulost.
Druhý pramen, který je do nás také otištěn, lze (podle Carla G. Junga) nazvat kolektivním nevědomím. V něm jsou obsaženy absorbované zkušenosti, představy a životy našich předků, včetně zvířat a rostlin, a obsahuje také další ne vždy snadno uchopitelné vrstvy a sféry.
Ty jsou do nás otištěny, jsou naší elementární složkou. Dříve či později se s nimi budeme muset vědomě a cíleně seznámit a pochopit je. Už jen proto, abychom se s nimi nebyli nuceni stále seznamovat nevědomě a tyto fenomény nám nevstupovaly do života nečekaně a prudce. O tom, co ve své destruktivní podobě dokážou, vědí své například lidé trpící nočními můrami nebo vážně duševně nemocní – psychotici.

Za těmito obsahy nevědomí je však skrytý nektar, samotná podstata Života. Skutečný a trvalý klid, mír vyrovnanost, láska a svoboda. Ať už si to uvědomujeme, nebo ne, hledáme Život ve své ryzí, čisté podobě.

Cesta do minulosti

Minulost neexistuje. Budoucnost neexistuje. Vše je přece teď a tady. Tak proč se něčím takovým jako minulost nebo budoucnost zabývat, řeknou si někteří, možná pod vlivem amerických seberozvojových knih nebo nadšení po návštěvě nějakého meditačního kurzu. Je to pravda a zároveň není. Minulost ani budoucnost nejsou. Prostor ani čas na hlubší rovině vnímání skutečně neexistuje a je pouhou iluzí. Hlubší meditací si to snadno sami ověříte a bude vám to z vlastní zkušenosti bez dalších pochybností jasné. A přesto s nimi musíme v běžném životě počítat.

Minulost se totiž zapsala do našich myslí a do našich těl. Nelze ji odpárat, nelze ji jen tak zahodit, nelze se jí tak snadno zbavit. Co lze, je zaujmout k ní jiný postoj. A k tomu nám slouží nespočet psychoterapeutických přístupů a metod, jak se vyrovnat se svými subjektivně vnímanými potížemi. Ať už jsou to problémy v současné práci, partnerských, rodinných nebo přátelských vztazích, zájmech, koníčcích, zdraví a podobně. Vše nás odkazuje do naší minulosti. To, čím jsme prošli, nám způsobilo nějaké utrpení. Z těchto příčin nyní hledáme řešení, jak se utrpení – pokud možno trvale – zbavit. A jak ho neopakovat.

Moudřejší dojdou k závěru, že nemá smysl obviňovat druhé, a hledají příčinu především v sobě. Zjistí, že pokud se nám něco nepříjemného opakuje stále dokola, nehledě na to, zda „venku“ (ve fyzické realitě) nebo „uvnitř“ (v našem prožívání), tak je zřejmě příčinou jakýsi program z minulosti. A my máme za úkol přijít na to, o jaký program jde, co jsme dělali špatně, resp. dělali tak, že to způsobovalo a způsobuje tento subjektivní stav, který nazýváme utrpením.

Někdo jde v tomto pátrání jen mělce do své minulosti, řeší pouze akutní problém a hledá jeho příčinu v nedávné minulosti. Jiný jde hlouběji a hledá příčinu ve svém dětství. Další jde až do stavu perinatálního – porodního traumatu či života prenatálního, kdy byl ještě součástí těla své matky. Lze jít i dále, až do tzv. minulých životů. Technik a metod je mnoho. Každý si může vybrat to, co je mu blízké, s čím ladí.

Lze postupovat svépomocí, nebo se svěřit do rukou další osoby. Kamarádovi, psychoterapeutovi s několika vysokoškolskými tituly, kouči s mnoha certifikáty, astrologovi, šamanovi s jeho rituály, knězi apod. Ale to není zcela podstatné. Jde o to, aby si člověk zvolil práci s někým, komu důvěřuje a s kým cítí, že to bude ono. Zodpovědnost za svůj posun a životní rozhodnutí si v konečném důsledku stejně neseme každý sám. V drtivé většině případů tak člověk při této cestě do minulosti nemine pětici základních témat:

Vztah k sobě samému. Nemáme se rádi, necítíme se být dost dobří, nebo naopak máme pocit, že jsme mnohem lepší než druzí.
Nedořešený vztah s rodiči. Často zůstáváme ve vztahu ke svým rodičům a dalším autoritám na pozici dítěte. Jsme manipulování nebo manipulujeme. Necítíme dostatek mužské / ženské energie pro svůj život.
Hranice ve vztazích. Naše hranice s okolím jsou buď příliš volné, nebo naopak příliš pevné, nepružné. Jsme uzavření do sebe, obáváme se druhých nebo až příliš otevření, ve vztazích přelétaví, nerespektující hranice druhých.
Přijetí versus změna. Uvědomění, že chceme‑li cokoliv změnit, musíme nejprve přijmout to, co je. Stejně jako když se chceme dostat na nějaké místo a máme jen mapu, tak musíme nejprve vědět, kde stojíme.
Pokora před samotným Životem. Časem snad i největší materialista dojde k tomu, že tlukot svého srdce, činnost svého mozku a proudění krve prostě není v jeho silách ovládat, a že tedy samotná energie Života dělá tuto práci za něj. Jediné, co člověk může udělat, je přijmout to jako dar a poděkovat za to.
Terapeutická práce na neustále lepším a lepším zpracovávání minulosti je tedy velmi důležitá a nelze se jí při osobním rozvoji vyhnout.

Cesta do budoucnosti

Už tedy víme, že pokud nežijeme v přítomném okamžiku, tak de facto nežijeme vůbec. Už také víme, že pokud se nepodíváme do vlastní minulosti a nezačneme ji zpracovávat, těžko se nám bude dařit v naší vysněné budoucnosti tak, jak bychom si přáli. Budeme stále jen ovládáni nějakými programy z minulosti, které budeme kopírovat do budoucnosti ve formě dalších obav a strachů nebo falešných planých nadějí.

Víme již, že čas je iluzí, zároveň však v našem standardním pojetí stavu vědomí existuje a běží z minulosti do budoucnosti. Musíme tedy počítat se svojí budoucností, s tím, že s největší pravděpodobností v příští vteřině nezemřeme. Byť uvědomění si toho, že by se to mohlo stát, je pro plný prožitek přítomnosti velmi osvobozující a obvykle také vede k určité změně životních hodnot a priorit.

Jak najít osobní vizi? Pokud naše srdce doslova zpívá ódu na téma ach ano, to je ono, tudy běž, můžeme si být jisti, že to ono je.
Musíme mít neustále na paměti, že naše děti nás ještě budou potřebovat, že naše hypotéky za nás zřejmě nikdo nezaplatí, že i zítra budeme nejspíš muset jít do práce, že si budeme chtít ještě užít zítřejší oběd, nedělní návštěvu, letní dovolenou a možná za několik desítek let také odejít do zaslouženého důchodu. Je proto nutné také plánovat, myslet na budoucnost.

Jak to však udělat, aby nás budoucnost nestrhávala do těch zbytečných obav nebo falešných nadějí, které se nikdy nezrealizují? Jak to udělat, abychom mohli opravdu žít v přítomném okamžiku a zároveň zpracovávat svoji minulost a těšit se zaslouženě a zodpovědně na skvělou budoucnost?

Na základě svých zkušeností se domnívám, že ohledně budoucnosti je dobré začít svojí vizí. Nalezením svého poslání v životě. Je dobré si ujasnit, co chceme a kam ve svém životě směřujeme. Kam nás vede naše srdce. I kdyby to byla pro ostatní sebebláznivější představa, která se neslučuje s naším vzděláním, věkem ani pohlavím, nenechme se odradit. Pokud tu potřebu a toto poslání dlouhodobě cítíme a naše srdce doslova zpívá ódu na téma ach ano, to je ono, tudy běž, můžeme si být jisti, že to ono je.

Neznamená to samozřejmě, že jsme našli konečný cíl, konečnou stanici, že už se nic nezmění. Je to tak nyní a bude to tak pro další určité životní období. Této vize se můžeme držet a případně z ní poté rozpracovávat podrobnější plány např. v podobě denních, měsíčních či dlouhodobějších ročních. Detaily a způsob plánování si každý musí určit sám podle svého založení. Někdo má plány jen v hlavě, jiný potřebuje detailní rozpis a pravidelnou kontrolu s podporou kouče či kamaráda.

Ideální je uvědomit si tyto své vize a provést si plány v co nejširších rovinách života, jako jsou škola, práce, partnerský vztah, přátelské vztahy atd. Zapomínat bychom však neměli ani na koníčky, zdraví a péči o tělo, péči o duševní zdraví, odpočinek, relaxační techniky, případnou terapii a také spiritualitu – v nejširším slova smyslu. To vše individuálně dle jedinečného založení každého z nás.

Jsem přesvědčený, že pokud do svého života zahrneme vyváženě a se zdravým rozumem všechny tři tyto oblasti, nutně musí dojít ke zlepšení našeho života, našich životních podmínek nebo alespoň subjektivního pocitu prožívání Života. Ať už ho budeme psát s malým nebo s velkým Ž.

PavelIV
Dal poděkování: 5680 poděkování
Dostal poděkování: 3347 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

Moc hezký, ale mělo by to být tzv. "ozdrojovaný", neboli uvedeno, kdo je autorem a odkud ten text je.
:PavelIV:
Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Je to z webu psychologie.cz , který si už léta předplácím, na celý rok vždy. Protože už předplácím opakovaně léta, tak platím 990 za rok. Napsal to čtenář Láďa.Víc tam o jeho identitě není. Protože je web placený, a jen některé články veřejně přístupné, musela jsem to okopírovat. Vyjimečně kvůli vám jsem to udělala. :vytlem:
Publikuje tam řada psychologů, psychologové to i vedou, a je tam i rubrika, kde píší čtenáři. Články vybírají psychologové.
arus
Dal poděkování: 1687 poděkování
Dostal poděkování: 954 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od arus »

Jen jsem to přeletěla očima, protože dlouhé články nečtu..a psychologie mě provází celou dobu pěstounské péče a hodně mě naučila..ale nemá přesah, pomáhá řešit situace a moje prožívání tady a teď, případně po smrt. A co dál?
Já už mám v tomto ohledu pokoj. Věřím Bohu a tomu, že má Bible pravdu.
:arus:
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

tak mám za sebou druhé sezení na SVS :ajeje: paní Tomášková udělala velký progres v pochopení situace :souhlas: zato její kolega dělal chyby jako p. Tomášková na začátku :mrzimeto: ale to už jsem měl zastánce :souhlas: zaplať pán Bůh :souhlas:
zápis budu mít do 30 dnů, co v něm přesně bude uvidíme :vyhlizim:
zjištěné závady byly odstraněny s doporučením zrušit chov :nevim:
návrh pokuty bude řešit právní oddělení SVS
k porušení zákona u mně nedošlo
další kontrola bude na jaře, pokud se do chlíva vrátí poníci mám dát befel :stydim:
poslední věc k řešení je držení kance pro ten můj hobby chov, teď se mi to nedaří dohledat ale pro domácí použití nebo pro množení na maso nebylo potřeba kance s licencí - tušíte jak je to teď ?
co mně dostalo byl požadavek na povinné a dokládané použití antiparazitik u prasat min 2 x do roka, neochota akceptovat rodinkový chov a to, že pastevní čuníci by mněli mít možnost se napást :jakoby: , jakákoliv kombinace chovaných druhů je nežádoucí :smutek:
co z toho bude v zápisu uvidíme :nevim:
Vedra
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 653 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Vedra »

Plemenářský zákon
§ 15

Ústřední registr plemeníků
(1) K plemenitbě skotu, buvolů indických, zebu, koní, oslů, prasat, ovcí a koz mohou chovatelé, chovatelské podniky prasat a oprávněné osoby používat výhradně plemeníky zapsané ve speciální evidenci plemeníků (dále jen "ústřední registr plemeníků") nebo jejich sperma.

§ 19

Přirozená plemenitba
(1) K přirozené plemenitbě mohou chovatelé používat pouze plemeníky zapsané v ústředním registru plemeníků.

Žádnou vyjímku tam po zběžném prolítnutí nevidím.
DAD David Abrahám
Kontaktovat uživatele:

V tomhle máš pravdu, ale já mám alternativní prasátka :ajeje: a tak se prostě budu informovat na ČPI, u skotu a koz jsem se obhájil, ale tady si nejsem jistý
v práci u prasnic se inseminovalo a kanec se jen honil uličkou, když se občas nenechal skočit tak na svině kašlal a jen proběhl uličkou a mazal domů na žrádlo :jakoby:
Odpovědět