Kachna - starší kus na maso

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kachna - starší kus na maso

Nový příspěvek od Hhippie »

Běžně kachny zpracovávám kolem 4 měsíce. Teď mám však přístup k letošnímu jarnímu odchovu - jsou cca 8 měsíční - kačeři i kachna jsou už prostě dorostlé dospělé kusy. Dají se ještě normálně péct, nebo už je to staré maso a musí se zpracovat jinak? Vůbec nevím, jak je to u drůbeže…
Děkuji.
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kachna - starší kus na maso

Nový příspěvek od Františka. »

Péct můžete cokoliv, jen je potřeba ho péct déle a dost podlévat šťávou nebo horkou vodou a až ke konci péct bez zakrytí. Starší mají výraznější chuť, to vůbec není špatné.
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kachna - starší kus na maso

Nový příspěvek od Jana P. »

Třeba kohout, nebo slípka, se může ovařit a pak péct a podlévat vývarem. A kaldoun z kachny, starší, musí být luxuska.
Uvařila bych, například, udělala polívku, hustou, zimní,a pak třeba prsa na víně nebo tak.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kachna - starší kus na maso

Nový příspěvek od Františka. »

Jo, to taky jde, ale lepší je to nevařit předem, přece jen se do polévky vylouží chuť. Je to hodně znát, i když se vloží do horké vody. Na druhou stranu se maso líp využije, když se vyvaří a pak ještě upraví na další jídlo.
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7237 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kachna - starší kus na maso

Nový příspěvek od Kouťák »

Stará kachna pomalu pečená je ňam.Mám rád starší kachnu,ale ne kačera.Stará kachna,jak píše Františka má mnohem lepší chuť než mladá.Nejraději mám divokou husu,nebo kachnu a tam se neví jak jsou staré.U hus divokých je to problematické,protože se ty potvory dožívají hodně let a když se na ně střílí,tak se neví jak je stará. :vytlem: Po zastřelení se to pozná odhadem,že se jim pokusíme natrhnout plovací blánu na noze,ale to je jen orientační.Potom se peče a peče až jsou ňam,ňam. :vytlem:
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 13 hostů