Jak mají ptáci na zobácích mnoho bordelu, tak to zůstává na dně kýble a postupně to hnije. V létě dost rychle. A děsně blbě se to čistí. Vlastně se to vyčistit úplně nedá, protože tam prostě člověk ničím nedosáhne, jak je to jakoby do "S" ten vchod (viz první obrázek).
Takže vymýšlím novou napáječku, která by byla praktická. Nejsem moc pro různé misky s vodou - drůbež do nich vstupuje, zvrhává je, atp... nesnáším bajonetové uzávěry a naprosto nesmyslné napaječky, které se musejí plnit demontáží a otočením při tom, že se nedají postavit "na hlavu", protože mají třeba ouško k závěsu... to mě chytá běs!! Takže určitě chci shora plnitelnou, na cca 10-15 l optimum a dobře čistitelnou... a aby do ní nemohla zvířata lézt... zatím jediné, co mi z toho vyplynulo, jsou drahé barelové (stojanové) na trojnožkách (tam ale nevím, jak dobře se čistí ta spodní picí miska, když je to celé v rámci konstrukce, a nebo něco jako napáječka misková, přidělatelná na jakoukoli nádobu... ta mě asi zaujala nejvíc.
Z čeho pijí vaši opeřenci? Co se vám nejvíc osvědčilo? Za tipy děkuji.
Obrázek je bez dovolení zapůjčen z webu: www.vetvlcek.cz