Brojler chov
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3075 poděkování
- Dostal poděkování: 6200 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brojler chov
Mno… to zní logicky. Na kachny používám na každého novou vodu, protože než oškubu jednu, tak je voda pomalu studená… tak to jsi mi radost neudělal. To je nejspíš pravda. To mě vůbec nenapadlo
Díky moc za postřeh, na to se příště zasoustředím!

-
- Dal poděkování: 129 poděkování
- Dostal poděkování: 135 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja ti za tu informaci nepodekuju, snad to pochopis.
Ja mam pristi vikend delat 50 kousku a ted teda nevim jak je budu pařit. Jeste ze mam kratkou pamet a do priste si to snad nebudu pamatovat.

Ja mam pristi vikend delat 50 kousku a ted teda nevim jak je budu pařit. Jeste ze mam kratkou pamet a do priste si to snad nebudu pamatovat.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Dal poděkování: 1004 poděkování
- Dostal poděkování: 437 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Neděléte prosím z našich předků blbce, voni aj před xx letama věděli že só jakýsi křivky poptávky po nejakým produktu. Takže jiná poptávka je v pondělí a v lednu a jiná v pátek a červencu, zase jiná v maloměstě gde só na svátkách hody. Teď se tomu říká manažerský grafy a tabulky. Docela mě překvapilo dyž sem před nekolika měsícema školil šéfíka z firmy z hodněmelónovým obratem že tohle u nich neznaj. Ten nabubřelec mě za to neřekl ani ty vole dík. Zato v Kunštátě stojí paláce z krve mý a z mýho potu.Františka. píše: ↑01 čer 2023 18:54 Kolikrát si říkám, jak dlouho asi čekali na jídlo hosté zájezdních hostinců, když si kdysi objednali slípku?

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Benjamin Franklin.
-
- Dal poděkování: 5237 poděkování
- Dostal poděkování: 4215 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No, já to beru podle literatury, kde se to zhruba takhle popisuje: Přijeli hosté nebo přišli, ubytovali se a objednali si pečenou drůbež a ještě si ji vybrali na dvoře. A hostinský honil dceru, která měla jinou práci, aby honem šla tu slepici zaříznout, aby nemuseli dlouho čekat, protože měli zlatky, na které se těšil.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5878 poděkování
- Dostal poděkování: 3442 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Dal poděkování: 1004 poděkování
- Dostal poděkování: 437 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Že sem v minulosti neco prošvihl nepopírám.
ale co. Fakt 

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Benjamin Franklin.
Benjamin Franklin.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5878 poděkování
- Dostal poděkování: 3442 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nástup poradenskejch firem. Při krizi 2009 ty slabší padly, ale pár jich vydrželo.
Taky si pamatuju na strojárně předmět "Management" - upřímně to co ten docent bych asi taky dokázal odvyprávět. Možná ne tak poutavě, ale věcně a na rozdíl od něj s příklady z praxe. Teda dnes, tenkrát ještě asi ne
Taky si pamatuju na strojárně předmět "Management" - upřímně to co ten docent bych asi taky dokázal odvyprávět. Možná ne tak poutavě, ale věcně a na rozdíl od něj s příklady z praxe. Teda dnes, tenkrát ještě asi ne

-
- Dal poděkování: 5744 poděkování
- Dostal poděkování: 6361 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem vyzvedla dvě kuřata v kuchynské upravě od selky z Radenína u Petrovic. Obsahovala játra a srdícko, váha 8 kilo,cena 950Kč. Projela jsem cca 110 Kč, vzdálenost 85 km celkem. Času jsem s tím strávila cca 2 hodiny, v autě, rozporcovat a dát do mrazáku. Cena celkem tedy 1060 Kč za 8 kil = 132 Kč kilo.
Prsa vážila 2,4 kg, stehna 2 kg.
K chovu brojlerů se neuchýlím.
A myslím, že chovat na prodej se je vyplatí jen pro někoho, kdo má prostor pro větší množství a vhodné chovatelské zázemí.
Prsa vážila 2,4 kg, stehna 2 kg.
K chovu brojlerů se neuchýlím.
A myslím, že chovat na prodej se je vyplatí jen pro někoho, kdo má prostor pro větší množství a vhodné chovatelské zázemí.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechci psát další téma, proto píšu sem, i když nejde o brojlery. Mám dvouměsíční kuřata, která vodí kvočna. Sice jsem si našla návod, jak poznat, jestli je kuře kohoutek nebo slepička, ale pak jsem to nezkontrolovala, protože to vlastně nepotřebuju vědět, dokud nedorostou a pak je snad rozeznám. Jde mi o tohle: Už asi dva týdnyněkterá kuřata zápasí. Upřeně se dívají soupeři do očí, nehybně čekají, pak zamávají křídly, vznesou se a narazí do soupeře, který se chová úplně stejně. Jsou tím velmi zujatí a je na ně zajímavý pohled. Zdá se mi, že to dělají jen některá kuřata. Jsou to kohouti?
-
- Dal poděkování: 1712 poděkování
- Dostal poděkování: 684 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí to být kohouti, dělají to i kuřice, vytvářejí si hierarchii v hejnu. Kohoutci by už měli mít masivnější hřebínek. Já to letos byla schopná rozpoznat až v 11 týdnech : 1 kohoutek a 4 slepičky 

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že u kurů je leccos podobné jako u lidí. V pubertě mají lidská mláďata posunutý čas usínání. Prostě se jim vylučuje hormon jindy než jejich rodičům (mám to z jedné knihy o spánku a bylo to zjištěno výzkumem). Pravděpodobně je to kvůli osamostatnění. Rodiče spí, děti v pubertě mají svobodu. Zjistila jsem u kuřat podobnou věc. Všechny slepice i kohout už jsou v kurníku, už jsem je zavřela, ale kuřata ještě posedávají venku a poflakují se okolo. Taky pak zalezou, ale o dost později než staří.
-
- Dal poděkování: 340 poděkování
- Dostal poděkování: 905 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Máme jich 20 a jen pro sebe . Nádherně rostou.. Mám z nich radost, protože zvěřiny, hovězího a vepřového už jsem fakt přejedena.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jamarov, také jsme z masa brojlerů nadšeni. Na konci léta chci ještě přivézt jednu fůru třítýdenních kuřat a dovykrmit do mrazáku 

- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2223 poděkování
- Dostal poděkování: 4878 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro letošek poslední várka
z papírových krabic jsem povíšil na 'terárko'

na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Prosím, kdo používáte vykrvovací trychtýře - jakou velikost na ty velké brojlery? Mám S a ani náhodou… ale zas nechci kupovat jiný jen na náhodu… protože kdyby mi tu ležel další krám, nebyla bych z toho nadšená. To “S”ko se hodí na slepice a kohoutky z odchovu nosnic, takže úplně zbytečné není.. ale pro brojlery nevím, zda M nebo L. 
Děkuji.
Jinak z posledních kohoutů měl borec 3,9 kg v mase bez drůbků

Děkuji.
Jinak z posledních kohoutů měl borec 3,9 kg v mase bez drůbků

- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
Taky už jsme je začali probírat
pět kousků na háku 21 kg
A droby v misce, jsem asi zaspal
Jinak k ceně, jsem žabař, kousek od nás prodávají bio eko za 250,- kg

Jinak k ceně, jsem žabař, kousek od nás prodávají bio eko za 250,- kg

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dala jsem nakonec 175. A oboustranná spokojenost.
250 Kč / kg mi přijde zlodějina, kdyby to mělo být za konvenční maso… vcelku bych chtěla vidět, jak to mají eko bio.. jak jsou ti brojleři náchylní, tak to podle mě bez specielního žrádla nejde tak jako tak… ale jestli kupují fakt specielní eko bio krmivo, tak se pak ty náklady mohou takhle vyšplhat, to zas ano…
My krmíme BIO pšenicí, ale vitamíny a bílkovinný koncentrát neřešíme, zda je BIO. Takže sice většinová složka je BIO, ale nemůžeme tvrdit, že je celé BIO. Zákazníky nezajímá, zda je BIO, ale zda je vykrmené zdravě, bez léčiv a dalších sraček. Což je. Takže já mám svědomí čisté. Ale u těch malých kuřátek bych si to nelajsla bez kupovaných směsí, kde nejspíš léčiva jsou (minimálně kokcidiostatika..?)..
250 Kč / kg mi přijde zlodějina, kdyby to mělo být za konvenční maso… vcelku bych chtěla vidět, jak to mají eko bio.. jak jsou ti brojleři náchylní, tak to podle mě bez specielního žrádla nejde tak jako tak… ale jestli kupují fakt specielní eko bio krmivo, tak se pak ty náklady mohou takhle vyšplhat, to zas ano…

My krmíme BIO pšenicí, ale vitamíny a bílkovinný koncentrát neřešíme, zda je BIO. Takže sice většinová složka je BIO, ale nemůžeme tvrdit, že je celé BIO. Zákazníky nezajímá, zda je BIO, ale zda je vykrmené zdravě, bez léčiv a dalších sraček. Což je. Takže já mám svědomí čisté. Ale u těch malých kuřátek bych si to nelajsla bez kupovaných směsí, kde nejspíš léčiva jsou (minimálně kokcidiostatika..?)..

- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
A pak že nemají mateřské pudy
až to jedno nepřežilo
měla jich pod sebou snad dvacet
propasírovaly se dirkou jak pro myšku