Husy

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Jan
Dal poděkování: 573 poděkování
Dostal poděkování: 897 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Husy

Nový příspěvek od Jan »

IMG_20231118_084057.jpg
Tohle mi vyrostlo z vajíček, či jsem na jaře koupil. Měla to být odrůda Linda, ale asi to budou nějaký kříženci.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
přezdívka
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 928 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Husy

Nový příspěvek od přezdívka »

To jsou opravdu kříženci a řekla bych, že už i kříženci kříženců. V té tmavé je tutově i něco z husy labutí šedé podle toho hrbolu nad zobákem.
Taky jsem si objednala vejce do líhně a opravdu se mě vylíhlo to co mělo. Jeden houser skončil na svatomartinském stole a druhý to má spočítané na vánoce. Netroufala jsem ani naznačit, že bych si husy nechala na vajíčka, protože manžel mě v mojich chovatelských nápadech dost krotí. Sám ale přišel s nápadem je nechat. Trochu jsem mu to jako rozmlouvala, no nakonec zabít se dají i potom.
DAD David Abrahám
Dal poděkování: 1822 poděkování
Dostal poděkování: 3855 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od DAD David Abrahám »

na talíři to nikdo nepozná :souhlas: a jestli je máš na chov pro sebe tak jsou pěkný a důležitý je aby byly plodný :souhlas: to zjistíš na jaře :mrk:
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Jan
Dal poděkování: 573 poděkování
Dostal poděkování: 897 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Husa plemene linda byla vyšlechtěna v bývalém SSSR křížením i husy labutí a ostatních plemen hus.
On ten prodejce říkal, že to nejsou úplně čisté Lindy. Ještě že jsem neutratil moře peněz za vejce cholmogur :)

https://cs.farm.tomathouse.com/gusi/linda.html
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Odpovědět