Krmná dávka

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Odpovědět
Františka.
Dal poděkování: 5614 poděkování
Dostal poděkování: 4665 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Krmná dávka

Nový příspěvek od Františka. »

Pečivo mám, ale dávám ho jen pro změnu, taky si nemyslím, že může vynahradit pšenici. Je to zpracované, upečené, má to energetickou hodntu, ale celému zrnu se určitě nevyrovná.
I kdyby kozy dojily celoročně, JÁ dojit celoročně nebudu, zatím mě to baví, ale ke konci sezóny už míň a míń a celý rok, děkuju pěkně, nechci.
Přezdívka dává hrách, zkusím ho taky. Objednala jsem půlený, aby mi nezůstával jako peluška, která byla pro ně moc velká. Zajímavé je, že slepice není schopná sezobnout hrách ani kukuřici, kdežto o dost menší holub to sezobne.
Co ta řepka? Měla by smysl? Vymýšlím si, ale holubi dostávají mnohem různorodější potravu, přitom slepice jsou užitečnější, aspoň dokud bude fungoavat pošta a internet. Pak nastane čas poštovních holubů a jejich dobré krmení se ukáže jako dobrá investice :usmev: .
čobanak
Dal poděkování: 1837 poděkování
Dostal poděkování: 1458 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

Tak oňi se ťim ti liďi živjej.Nemůžou bejt půl roku bez příjmů.Mi taki dojíme celoročňe.To bi jsme bili půl roku bez vejplati....
Profesor1
Dal poděkování: 4361 poděkování
Dostal poděkování: 4940 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Profesor1 »

Krmení chlebem způsobuje tenké a deformované skořápky. Zřejmě to nějak odvápňuje.
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Dávám jim jen bílé nebo i grahamové pečivo z pšenice.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

čobanak píše: 30 zář 2023 02:01 Tak oňi se ťim ti liďi živjej.Nemůžou bejt půl roku bez příjmů.Mi taki dojíme celoročňe.To bi jsme bili půl roku bez vejplati....
V takovém případě bych spíš vymýšlela další obor, ne pořád to samé. Navíc jako obživa je to pak riskantní, stačí malý výpadek v odběru a hospodářství je ohroženo.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Ještě mě napadlo, že bych mohla slepicím dát i hořčici. Mám jí tady asi kbelík nebo dva, co mi zbyly od koz. Ty mají teď dostatek jiné ochrany proti parazitům, tak jim to dávat nebudu. U slepic by to mohlo působit jako podpora zdraví. Dám jim to, jen se ptám, nezkoušeli jste to někdo? Asi se toho nesmí dát moc, antinutriční účinky nejspíš jsou i u ptáků, ale nevím, slepičímu trávení ještě moc nerozumím.
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Slepicím chutnalo lupeňí krmmé kapusti.
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Právje dnes píše vidlák,že řepka odvápňuje.Slepičí vejce v kožovitém obalu a prase si může zlomit nohu https://web.litterate.cz/volebni-zemedelstvi
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Nemám v úmyslu je tím krmit plně, jen jako přídavek pro chuť. Je to olejnina, svou funkci by to myslím mělo. Holubi jí dostávají ve směsi s pšenicí, prosem, slunečnicí, kukuřicí a co dalšího je k mání a v životě neměli odvápněné vajíčko. Tak nevím, sem tam trochu řepky by jim asi neškodilo. Slunečnici jim kupovat nebudu, tu sice holubi taky dostávají, ale ti holt mají superstravu. Někdo jim obilí nebo míchanici zakápne olejem, ale protože nemám krmítko a házím jim zrní všude, špatně by se s tím neolejovaným zacházelo. I když si říkám, že by to krmítko chtělo, přece jen je lepší, když nežerou pořád ze země, i když to není na jednom místě. Třeba je navyknu.
Jana P.
Dal poděkování: 6085 poděkování
Dostal poděkování: 6823 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Kupujeme směs pro nosnice, pšenici, v zimě slunečnici. Pokud mám přebytek ořechů dávám jim je, hlavně v zimě. Roztluču na zemi a ony si to pěkně vyzobou. Výběh mají 1500 metrů, velký kompost. Ovoce spadané. Občas dávám tvaroh, kyselé mléko. Jojo vrabci a hrdličky se u nás mají skvěle.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Překvapily mě příjemně slepice, jak i když byl sníh, dokázaly si najít zelené. Ne pod sněhem, ale pod tíhou sněhu se ohýbaly vyšší ještě zelené rostliny, např. sléz nebo kopřivy, a slepice z nich oždibovaly lístky. Přitom nad zeleninou celkem ohrnují nos, tu zužitkují víc kozy.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Všechno je zmrzlé, slepice si nenahrabou a já nekrmím granulemi, ale jen pšenicí. Mají rády otruby, chodí je ujídat kozám, jenže teď je kozy nedostávají. Napadlo mě jim udělat míchanici. Dala jsem půlku hrachového šrotu, půlku otrub a navlhčila teplou vodou. Chutnalo jim to.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3446 poděkování
Dostal poděkování: 6584 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Hrachový šrot dáváme také. Ale jen tak 7 - 10 % objemu. Fakt se může dávat tolik? Je to hodně moc bílkovin…
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Jestli se může nebo ne, to nevím. Ale nevyhrabou si vůbec nic, tak kromě pšeenice dostaly tuhle míchanici, abych jim nahradila brouky a žížaly. U Vás už mají bílkoviny v granulích, asi je to jiná situace. Hrachový šrot i pšeničné otruby mám pro kozy, ale napadlo mě je použít takhle. Mají drobky ze sena a tu pšenici, těžko říct, kolik procent je z toho hrách. Nemáte v těch granulích taky třeba syrovátku nebo něco jiného bílkovinného?
Odpovědět