Stránka 1 z 2

Kohout na víně

Napsal: 04 úno 2020 12:32
od arus
Musím porazit jednoho ze dvou kohoutů. Ještě jsem kohouta nikdy tepelně nespracovávala. Když jsem koukla na recepty kohout na víně, příjde mi to zdlouhavé a moc ingrediencí. Máte nějaký svůj vychytaný recept?

Re: Kohout na víně

Napsal: 04 úno 2020 13:05
od Janina
Letos jsem ho pekla, arus. V římském hrnci, na základu z cibule a podobně. Divoké koření jsem tam dala, i jalovec. Máslíčko. Moc dobrý byl.
Na víně jsem taky jednou dělala, ale bylo to pracnější a zdlouhavější.

Re: Kohout na víně

Napsal: 04 úno 2020 13:59
od andre.marek
Máme ověřen mnohokrát tento:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... qkgCv_NXHt

Opravdu doporučuji, je potřeba dodržet ingredience!

Re: Kohout na víně

Napsal: 04 úno 2020 15:15
od Javorka
Kohouta na červeném víně, podle tohoto receptu, jsem už taky párkrát dělala, je to dobrota a doporučuju. Ale jsou i jiné možnosti. Jednou jsem ho pekla na bílém víně s provensálskými bylinkami, žampiony a citronem. Bylo to mnohem jednodušší. Fantastický byl vývar, ze kterého jsem uvařila polévku a pak svíčkovou, byla taky výborná.

Re: Kohout na víně

Napsal: 04 úno 2020 21:31
od arus
Uložila jsem si všechny vaše recepty. Děkuji vám za ně :mdz:

Re: Kohout na víně

Napsal: 04 úno 2020 21:45
od Janina
Ještě Polívka s nudlickama a taky na paprice kohoutek. :souhlas:

Re: Kohout na víně

Napsal: 06 úno 2020 22:10
od arus
Nějak nemáme sílu našeho kohouta porazit. Už jsme se domluvili s manželem, že zítra ráno...ale vypadá to, že na víkend v troubě nebude :stydim:

Re: Kohout na víně

Napsal: 12 úno 2020 08:03
od arus
Tak zítra. Zítra kohout padne. Vlastně padnou dva. Jeden malý se dosud choval jako slepice. Nijak se jako kohout neprojevoval. Ale odhalil se. Tak půjde taky. Jen mám obavu, abych si ho ráno, když ho budu lovit v kurníku, nespletla se slepicí. :bryle:

Re: Kohout na víně

Napsal: 12 úno 2020 09:47
od Nirrti
Kohouta na víně jsem dělala asi 2x, výborné, ale dost časově náročné a pracné. Teď máme černé kohouty (Ayem Cemani), vloni jich padlo asi 16 ks, ale mě tohle černé maso a kůže na talíři moc nejede, tak jsou polívkový. Takový přes noc tažený vývar v pomaláku je k nezaplacení.

Re: Kohout na víně

Napsal: 12 úno 2020 13:51
od oreb1
Nirrti, a vývar je světlý?

Re: Kohout na víně

Napsal: 12 úno 2020 13:57
od Nirrti
oreb 1: ano, vývar je světlý, čirý (cedím ještě přes látku), a s takovýma domácíma nudličkama a knedlíčkama , mňám.

Re: Kohout na víně

Napsal: 12 úno 2020 14:01
od Nirrti
Tak jestli se sem smí vložit foto masa v kuchyňské úpravě..... rozhodně to prosím neberte jako výraz neúcty ke zvířeti. Kdyby to vadilo, tak samozřejmě smažu

Re: Kohout na víně

Napsal: 12 úno 2020 16:34
od Janina
Jasně že smí, máme mnoho vláken s recepty a těšíme se, pokud přidáte nová. Vkládejte všechno, co se vám hodí. :souhlas:

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 14:09
od arus
Tak, dnes na ně došlo, tady jsou ještě nevykuchaní. Na víně ale nebudou, zdá se mi to dost pracné a spousta ingrediencí. :ajeje:
DSCF9039.JPG

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 14:20
od Nirrti
Pěkné kousky. Tak můžete zkusit tajine. Receptů je na to spousta, jen si vybrat. Já tedy na to mám přímo nádobu, ale lze v jakémkoliv hrnci, pánvi, litině s víkem. Pravda, že si nakládám marocké citrony a mám je v lednici i rok. V tajinu jsou pak výborné, ale určitě by šly nahradit nebo se možná dá něco podobného koupit.
Pokud byste chtěla, tak můžu dát receptík můj.

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 14:22
od arus
Nirrti,
sem s receptíkem, děkuji :kyticka:

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 14:35
od irčan

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 14:42
od Nirrti
tajine : rozeberu kuře, kohouta, jehněčí, kůzle..... můžete vykostit a z kostí polévku. Na oleji(dávám olivový) dáte zatáhnout maso, bez solení, vytáhnete, lehce zpěníte na drobno nakrájenou cibulku. Poté dávám sugo (mám domácí) a nebo rajčata z konzervy - celá, jen rozmáčknout, do toho různou kořenovou zeleninu -nakrájenou mrkev, petržel, červenou řepu na čtvrtinky, prostě co máte rádi a k dispozici, papriku . Do toho položím to orestované kuře, osolím a posypu směsí koření - zase dle chuti (já si v hmoždíři drtím trošku koriandru, černuchu, pár kuliček kardamomu, přidám lžičku skořice, arabského koření, kebseh - prostě podle chuti, toho arabského je víc druhů, klidně smíchám, ale pozor, některé ty arabské směsi mohou sůl obsahovat). A mezi to nakladu na čtvrtinky nakrájený naložený citron. Zakryju víkem, plamen dám nejmenší hořák na minimum a jdu pryč. Občas zkontroluju, aby se nepřichytlo. Do hotového můžete vmíchat hrst nasekané zelené natě z petrželky. Jako příloha se celkem hodí bulgur.
Citrony nakládám podle tohoto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/maroc ... ecept.html

a dělám to v takovém nějakém hrnci
https://www.kitchenstyle.cz/tajine-32-c ... 2kQAvD_BwE

pokud se nemůžou odkazy, tak smažu

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 20:21
od arus
Děkuji vám za odkazy a Nirrti za receptík. Budu tedy experimentovat, snad z toho něco vznikne. :stydim:

Re: Kohout na víně

Napsal: 13 úno 2020 20:29
od Hhippie
Oooo, Nirrti, Ty jsi kouzelnice!! :souhlas: To musim vyzkouset!
Miluji marockou polevku harrira z jehnecich kosti! :mrk:
Cerstvy koriandr je boziiii :srdce: (akorat ho neumim pouzit jinam :vytlem: )