Lidi, já už fakt nevím.
Tak jsme se tu svorně shodli, že by u mě mohl být problém, že jsou překrmení kvalitním senem, proto se nemnoží.
Teď jsem byla u známéno, Ukrajince, co začal chovat (základ jedinců z mého chovu). Králíci jsou širší než delší. Říkám - jéé, máte je březí... a on, že ne, že takhle vykrmení (chovní). Že jim dává 3x denně...směs jádra (granule od Sehnoutka + pytlíčky jádra ze Zverimexu), seno, zelené ... má nakoukné od strejdy z domoviny, že podává různé bylinky a tak...ořechové listy, atp. Neočkuje, neřeší kokcidie, atp.
Mno...a množej se mu, odchovy má krásné. ... prý jen v lednu vysadí jádro a připouští v únoru, aby měl březňáky.
Králíkárnu jsem vůbec nepochopila. Je to labyrint několika chodbiček, malinké prostůrky, ze kterých ale mohou různě přelézat. Snad je oddělen samec, ale samice jsou spolu? Každá má svůj kotec, ale skrz chodbičky může do jiného patra na návštěvu... mazec. Jo a přisvěcuje a přihřívá přes zimu.... huh...to jsem taky ještě neviděla!
Vždycky jsem si myslela, že dobrý prostor pro králíka je základ - všude to omýlají, ale nikdy jsem neviděla extra velké kotce. Ani na fotkách zde. Králíci podle mě mají standardně kolem 70 cm na délku, max 50 hloubky a nazdar.
Když jsem stavěla svojí králíkárnu, chtěla jsem dost prostoru pro zvířata. Přestože mám střední plemena, mají m2 na jedince. Přijde mi to prima, než když se tísněj, sotva se otočej....navíc nevím, jak se v těch pidikrálíkárnách připouštěj? ... nevim, no.. :|