Zase ty KOZYY!
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3446 poděkování
- Dostal poděkování: 6584 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Dal poděkování: 5614 poděkování
- Dostal poděkování: 4665 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zase ty KOZYY!
Už jsem se smířila s tím, že z části sena bude podestýlka, protože mám pohromadě rohaté i bezrohé a zaseknutí hlavy v krmelci je nebezpečné. Ale zase si jezdí pro hnůj pán, který tvrdí, že nejlepší hnůj je právě kozí s podestýlkou ze sena nebo z listí. Věřím tomu, sláma je jen uhlík, ale je to jen útěcha.
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 387 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, no. Chápu. Původně jsem uvažovala nad sítí. Ale odradilo mě to, że mohou prokousnou síť, protáhnout hlavu a třeba se oběsit. To by mě trefilo. A potrhlé by na to byly dost. Když byl krmelec nízký, trvalo přesně 4dny, než se do něj Fína šprajcla,protože do něj skočila zezhora 
Krásný den všem! 

-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Během svátků chodí za kozami ještě víc lidí než obvykle. Jenže tím spíš musí mít nějakou pochoutku, aby se kozy obtěžovaly vyjít ven do větru. Dokud svítilo slunce, stály tam, jakmile zašlo, stáhly se okamžitě dovnitř a jen jedna nebo dvě hlídkují u vchodu, aby hlásily, kdo přichází. Když je to někdo, kdo mává zeleninou nad plotem, hlídka vydá pokyn a všichni běží, aby ji ukořistili. Když návštěvníci nemají nic, jen by chtěli vidět kozy, ticho po pěšině, žádný úprk a místo toho si ty vychytralé potvory lebedí v závětří.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
U nás sice nikdo krom nás za kozama nechodí, ale jinak je to stejné.....už 3 dny nechodí nikdo ven
ani drůbež ani kozy.....
Krásný den všem! 

-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Nic dobrého je tam nečeká, jen sníh, vítr a mráz. Máte slepice společně s kozami?
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Ptám se, protože babička měla velký chlév, kde byla všechna zvířata oddělená ohradou a slepice tam přecházely mezi nimi. Nebylo to špatné, slepice sezobou každou larvu nebo červíka. Tam jsem viděla, jak slepice ulovila myš a sežrala ji. Bohužel také to, jak slepice vlezla do ohrady k praseti a to zase sežralo ji.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Tak to máme my...mám jeden veliký chlív, kde slepice můžou všude a kozy jen k sobě.ale slepice už pochopily, že bez koz je klid a mají navíc veliký prostor takže vůbec ke kozám nechodí. Mají ale společné dveře ven a výběh.
jelikož je výběh veliký a členitý, tak spolu do kontaktu přijdou fakt minimálně. Prasata nemáme a ani je neplánujem, takže se toho bát nemusím....už mi ale před mým zrakem koza skočila celou vahou kdysi n slepici a ta to nepřežila. Né záměrně, ale z radosti, když skákaly 
Krásný den všem!