Zase ty KOZYY!
-
Františka.
- Dal poděkování: 5614 poděkování
- Dostal poděkování: 4665 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zase ty KOZYY!
Jestli nemáte nic, k čemu byste ji uvázala za nohu tam, kde dojíte, změňte místo dojení. Nevím, jestli už jsem to nepsala, takže vysvětlím, jak přivázat. Ne dole nad kotníkem, ale až nad kolenem pevně utáhnout a nohu přiložit těsně k plaňce nebo něčemu a utáhnout. Kdyby se pokoušela vyškubnout, dojte pro začátek jdnou rukou a druhou jí držte tu druhou, neuvázanou nohu.
Ten Váš způsob hlavou dolů se nedá dlouho vydržet.
Ten Váš způsob hlavou dolů se nedá dlouho vydržet.
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 387 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nedá. Je to hrozně nepohodlné a navyše mi to leze na nervy
večer to udělám tak, jak říkáte a uvidíme 
Krásný den všem! 

-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to snad ani nechce psát. Já se tak strašně nas.rala, že se mi chtělo darovat kozu i se syřidlem a formičkama na sýr...
přivázala jsem ji stehno ke sloupu. Provaz asi 1cm průměr, kulatý. To co jsem našla v garáži. Začalo se dojit. Noha škubala nahoru dolů.....nevyvlíkla se...dojím oběma rukama....hurá...stále dojím, Josefína zkouší zvedat nohu nahoru dolů......najednou si začala sedat....všechno špatně....otáčení hlavy, noha vykloubená. Prdel dole...v hrnci tuna chlupů. Ja vzteklá....sprosté slovo....sprosté slovo....vemeno na zemi, noha nahoře....další sprosté slova............skončilo to zase obligátne tak, že jsem musela dodojovat zezhora,protože ta..........koza.....prostě vysmýkávala nohu a dělala totální....
chce se mi z toho brečet.....to je taková otravaaaaa.....nechápu.... 
chce se mi z toho brečet.....to je taková otravaaaaa.....nechápu.... Krásný den všem! 

-
přezdívka
- Dal poděkování: 435 poděkování
- Dostal poděkování: 1203 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3446 poděkování
- Dostal poděkování: 6584 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, už bych asi měla taky nervy v kýblu!
Ty si s nimi tedy od začátku “užíváš”, fakt! Si Tě asi chtěji vycvičit, aby už každá další koza byla odměna…
Ty si s nimi tedy od začátku “užíváš”, fakt! Si Tě asi chtěji vycvičit, aby už každá další koza byla odměna…
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Darovat kozu i se syřidlem, to mě teda rozesmálo. I s formičkama.
To taky občas některá dělá, že si sedá. Je to hrozné, v tu chvíli musíte dojit opravdu jen jednou rukou, druhou a svým kolenem nebo jakkoliv ji zvedat. Pokud klesá zadkem níž a níž, až ho má málem v kbelíku, opatrně vytáhněte kbelík a všechny podpory, aby se musela postavit na vlastní. Časem to půjde, některá to ani nedělá schválně, ale jako úlevu pro vlastní nohy, když dojení trvá podle ní dlouho. Vydržte, znám to, je to strašně otravné. Ale představte si, že jeden můj známý dojil tak, že koza měla svázané zadní nohy a vyhazovala jako kůň. S tím jsem si neporadila, když jsem ho měla zastoupit.
To taky občas některá dělá, že si sedá. Je to hrozné, v tu chvíli musíte dojit opravdu jen jednou rukou, druhou a svým kolenem nebo jakkoliv ji zvedat. Pokud klesá zadkem níž a níž, až ho má málem v kbelíku, opatrně vytáhněte kbelík a všechny podpory, aby se musela postavit na vlastní. Časem to půjde, některá to ani nedělá schválně, ale jako úlevu pro vlastní nohy, když dojení trvá podle ní dlouho. Vydržte, znám to, je to strašně otravné. Ale představte si, že jeden můj známý dojil tak, že koza měla svázané zadní nohy a vyhazovala jako kůň. S tím jsem si neporadila, když jsem ho měla zastoupit.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Je to fakt k vzteku. Normálně jsem docela trpělivý člověk, ale když vidím, že do něčeho investuji tak moc energie a času a výsledek je sedíci koza v hrnci s mlékem..............nemám chuť už dělat vůbec nic.....štve mě, že už to krásně několik týdnů uměla, stála a já dojila dvěma rukama jako člověk a teď jsme zase na začátku. Vlastně takhle na houby to nebylo ani na začátku...s takovou žádná další koza nebude..... 
Krásný den všem! 

-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
I kozy mají své dny
. Ne v tom pravém slova smyslu, ale nálady mají různé.
Koza není na pár dní ani měsíců a učíte se spolu teprve vycházet. Za čas už si na to ani nevzpomenete.
(Vymyslí něco jiného.)
Koza není na pár dní ani měsíců a učíte se spolu teprve vycházet. Za čas už si na to ani nevzpomenete.
(Vymyslí něco jiného.)
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2311 poděkování
- Dostal poděkování: 5067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já Dextříky dojím a až na úplné začátky to jde
Zas lednice plná mlíka, tvaroh, sýr, smetana, máslo

Zas lednice plná mlíka, tvaroh, sýr, smetana, máslo
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6085 poděkování
- Dostal poděkování: 6823 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko prodej kozu a kup si Dextra 
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4361 poděkování
- Dostal poděkování: 4940 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Krávy dojil na hospodářství asi kdo?
No ženské přeci.
Jak krávě, tak koze musíte vysvětlit, že při dojení má stát. Ale zvíře musí pochopit že máte navrch.
Františka má na to své metody, já své. Obě fungují. Chce to jen trpělivost. Já ji ztrácím rychleji než Františka , proto to řeším většinou jinak
No ženské přeci.
Jak krávě, tak koze musíte vysvětlit, že při dojení má stát. Ale zvíře musí pochopit že máte navrch.
Františka má na to své metody, já své. Obě fungují. Chce to jen trpělivost. Já ji ztrácím rychleji než Františka , proto to řeším většinou jinak
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Tak včera už zase lepší. Nohu jsem nepřivázala, dojila jsem zezadu, ale jednou rukou a druhou rukou jsem jemně přidržovala druhou nohu. Stále chválila a chválila a nadojila jsem takhle vše
snad to pochopí brzy....asi se budu muset smířit s tím, že to bude jak na houpačce ze začátku......
Krásný den všem! 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Profesore, krásně jsi to napsal! … taky ztrácím trpělivost dřív… blbé je, že ve většině případech moje ztráta trpělivosti žádná pozitiva nepřinese..

-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Volala mi paní, má dvouletou kozu, která nezabřezla. Byla zasušená, ale paní chce mléko a začala ji dojit. Od nuly má teď 4 dcl při dojení jednou denně. Řekla jsem jí, aby dojila aspoň dvakrát, ale je to stejně úspěch. A také zajímavé, jak je všechno propojené, drážděním vemene se uvolňují hormony, které podporují tvorbu mléka. Nejen opačně. Dokonalé propojení by bylo, kdyby teď ještě porodila, i když březí dosud nebyla
.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4361 poděkování
- Dostal poděkování: 4940 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když se ožere listí ze spodu, tak se začne ožírat z vrchu.
No možu já sa na ty sFině zlobit?
No možu já sa na ty sFině zlobit?
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
- arus
- Dal poděkování: 2091 poděkování