Koza úraz na krku
-
Dena
- Dal poděkování: 1784 poděkování
- Dostal poděkování: 603 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Dal poděkování: 5665 poděkování
- Dostal poděkování: 4797 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koza úraz na krku
Ještě k tomu výplachu: nedokážu zhodnotit, jak působí jiné oplachovací tekutiny, ale já mám dobrou zkušenost s Prontosanem. Je vhodný i na nekrotizující tkáň a vůbec nedráždí. Ale třeba máte něco podobného. Pak ještě by třeba šlo ránu vyčistit víc, ale nevím, jestli se do ní nějakým způsobem dostanete, abyste gázou nebo něčím takovým odstranila aspoň trochu zevnitř. Koza by to zvládla, jsou sice hysterické, ale pochopí kupodivu, že je něco bolestivého k jejich prospěchu.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1374 poděkování
- Dostal poděkování: 1586 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Prontosan je určitě jeden z nejlepších na výplachy. Úplně jsem na něj zapomněl...
- PavelIV
- Dal poděkování: 6383 poděkování
- Dostal poděkování: 3750 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovka má asi teď jiné starosti než Malochov, snad jí tedy nebude vadit, když odpovím za ni, protože jsem si s ní asi před týdnem vyměnila pár sms. Tehdy byla ještě Josefína naživu, žrala, stála, chodila, rána se mírně zmenšovala. Jestli to ještě pokročilo, nevím, každopádně Vlaštovka Josefínu nechává, aby se z toho dostala.
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 457 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny. Potřebovala jsem trochu odstupu a celé to na chvíli nechat být. Asi jsem selhala jako chovatelka. Nemám sílu vzít Josefíně život, protože vždycky, když se to rozhodnu udělat, překvapí mě vůlí žít. Nevím, jestli si to vsugerovávám, ale asi ne. V pohybu je již jistější. Ven vyleze sama a dneska poprvé už se dostala i sama dovnitř(máme to do kopce do chlíva). Žere, pije. Když do ní Elvíra praští kvůli žrádla, ustojí to bez pádu a zase se vrací k jídlu. Kozel už je pryč. Ani po měsící už se říje neopakovala a neskákal na Elvu, tak jsem ho poslala domů. Josefíně to stejně udělat nemůžu, abych jí zatížila takto březostí.....Zatím zkrátka žije. Dělám, jakože rána není a nechávám to osudu. Rána tam je stále, ale je menší a příjde mi, že sekrece už tolik není a už to méně zapáchá, ale těžko říci. Přestala jsem to už studovat. Dezinfekce nepomáhala......Prostě jí nechávám tak. Nevypadá, že by měla bolesti. Je živá, dokonce i popoběhne....no asi jsem selhala, že to tak nechávám, ale ...prostě to tak je.....děkuji Františce za echo o mě. Jak říkám. Bylo toho a je moc....... 
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3509 poděkování
- Dostal poděkování: 6623 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vlaštovko, buď v klidu.
Myslím, že jsi spíš rychleji sklouzla k tomu, jak “léčí” chovatelé, kteří už chovají déle nebo mají mnoho zvířat. Většina lidí prostě nemá kapacitu řešit každé bebíno až do úplného zhojení.
Zaléčila jsi atb, pečovala jsi o ránu a vzhledem k tomu, že je kozena schopná žrát a chodit “se stádem”, tak jak říkáš, je to na ní.
Na tohle určitě mohou mít různí lidé různé názory, ale podle mě není třeba takovéhle rozhodnutí “hejtovat”.
Mnozí by tu kozu rovnou porazili. Ty jsi jí věnovala spoustu času a péče a evidentně se zlepšila. Rekonvalescence je sice dlouhá, ale pořád tam je naděje na uzdravení. Za mě vše ok
Myslím, že jsi spíš rychleji sklouzla k tomu, jak “léčí” chovatelé, kteří už chovají déle nebo mají mnoho zvířat. Většina lidí prostě nemá kapacitu řešit každé bebíno až do úplného zhojení.
Zaléčila jsi atb, pečovala jsi o ránu a vzhledem k tomu, že je kozena schopná žrát a chodit “se stádem”, tak jak říkáš, je to na ní.
Na tohle určitě mohou mít různí lidé různé názory, ale podle mě není třeba takovéhle rozhodnutí “hejtovat”.
Mnozí by tu kozu rovnou porazili. Ty jsi jí věnovala spoustu času a péče a evidentně se zlepšila. Rekonvalescence je sice dlouhá, ale pořád tam je naděje na uzdravení. Za mě vše ok
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec jste neselhala, naopak podle mě jste skvělá. Proč byste měla porážet zvíře, které není staré, má naději na vyléčení a i chuť do života? Že už jí neasistujete u všeho, to přece nevadí, ona Vás tam nepotřebuje, jak je vidět. Naprosto chápu, že se nemůžete odhodlat ji porazit. Kdyby totiž byla na tom opravdu zle, poznala byste to a udělala, o tom nepochybuju.
Jsem ráda, že jste se ozvala, protože na Josefínu občas myslím a říkám si, že snad ji ještě máte... Abych třeba nemyslela na snězenou Josefínu
.
Jsem ráda, že jste se ozvala, protože na Josefínu občas myslím a říkám si, že snad ji ještě máte... Abych třeba nemyslela na snězenou Josefínu
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Zvířata běžně porážíme a jíme. Po tomhle všem Vám ale upřímně musím říci, že pokud zemře, jíst jí nebudu.....A nikdo jiný také ne.......je to škola poměrně drsného života....trápí mě, že má stále zánět, ale už nemám sil jí prostě pomáhat více......nechci ať se trápí, veterinář říkal, že sama se ze zánětu vyhrabe asi těžko.....ale já pořád věřím. protože mi to příjde asi teď jednodušší, než to, co jsem dělala předtím.....
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Věřím, že se z toho dostane. Tělo je schopné podivuhodných věcí. Když někdo říká špatné předpovědi, věřte mu jen trochu. Skoro vždycky to totiž nevyjde a situace dopadne líp
.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4384 poděkování
- Dostal poděkování: 4963 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Proč by se zvíře nemohlo samo vyhrabat ze zánětu? To řekl pěknou blbost.
Když nejsou mouchy je velká šance na zhojení. Jen to stále něčím stříkat. Nechápu jak.můžete žít bez slivovice
Když nejsou mouchy je velká šance na zhojení. Jen to stále něčím stříkat. Nechápu jak.můžete žít bez slivovice
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Dal poděkování: 6383 poděkování
- Dostal poděkování: 3750 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ani nějakou nepovedenou ?
Jinak bych to taky neudělal jinak. Stejně dostala antibiotika, tak to lidi jíst nebudou. Tak ať holka ukáže, jak hodně se jí chce žít. Buď to dá nebo ne, věřím že jo
(a moc to jí i tobě přeju).
Jinak bych to taky neudělal jinak. Stejně dostala antibiotika, tak to lidi jíst nebudou. Tak ať holka ukáže, jak hodně se jí chce žít. Buď to dá nebo ne, věřím že jo
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Z nepovedené dělám ořechovku
Taaakžeeeeeee....dneska jsem se na to dívala skoro po 2 týdnech opravdu z blízka... nabrala jsem sílu abych se nelekla........vzala jsem dezinfekci a tampony a .......
z obr rány je zacelená kůže....když jí zmáčknu, nic z ní neteče. Jen malinmká škvírka na kraji, která je tak 3mm velká, tam je vidět, že ještě možná něco malinko teče, ale nic velkého. Tak jsem odstranila vše zashclé a vyčistila to a teď teda jsem zvědavá, jestli se to zacelí úplně, nebo tam vznikla jen kapsa a kůže přes tu kapsu přerostla
ale teda to je šok.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Krk má teda totálně šejdrem. Asi tam má pohnuté plotýnky nebo obratle....ale normálně s tím běhá, do chlíva a z chlíva si chodí sama.....přešťuchuje se i Elvírou a už má i normální kozí výraz mi přijde 
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3509 poděkování
- Dostal poděkování: 6623 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, Vlaštovko! Mám ráda dobré zprávy!

Profesore: my víčkovici
Profesore: my víčkovici
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Já taky
doufám, že to prostě nezapouzdřilo a že to vážně vybojuje
je to ledoborka.......i kdyby nic tak se z toho vyhrabala aspoň do teď neuvěřitelně. Ta její chuť k životu a nevzdat to je tedy velmi inspirující........K tomu veterináři. Pochopila jsem to tak, že když jsem mu řekla o tom, jak dlouho to má a že to pořád teče a smrdí a nezabraly antibiotika, že je ta šance malá......nikomu nic nezazlívám, snažil se mi taky pomoct. Celá ta situace byla strašně náročná a zase mi všechno převrátila naruby.......
víčkovice je pálenka ve které se ,,louhujou včelí plástve, ne, jakože i s trochou medu co tam zbyl?,,
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tahle víčka mě nenapadla
.
Veterináři nelze zazlívat, že věc posuzuje odborně, ne chovatelsky.
Kdyby se to zapouzdřilo, zase tak špatné by to nebylo. Taky reakce, jak se ubránit šíření dál. Už to nezkoumejte, ona dá sama najevo, když jí bude zle. Jsem vážně hodně ráda, že to je zřejmě za ní. Bylo to tu jako detektivka na pokračování, člověk se od toho neodtrhl a čekal, co budete psát dál.
Veterináři nelze zazlívat, že věc posuzuje odborně, ne chovatelsky.
Kdyby se to zapouzdřilo, zase tak špatné by to nebylo. Taky reakce, jak se ubránit šíření dál. Už to nezkoumejte, ona dá sama najevo, když jí bude zle. Jsem vážně hodně ráda, že to je zřejmě za ní. Bylo to tu jako detektivka na pokračování, člověk se od toho neodtrhl a čekal, co budete psát dál.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Já už se pak odtrhla.....jsem pitomá a dala jsem to doho opět a zase strašnou dávku emocí a to je prostě u mě prekérka.....a až padnu na hubu a přestanu, začne se to zlepšovat
je to tak pokaždé a stejně to vždycky udělám...