Čteme a píšeme, sdílíme.. Malochov žije jen díky vašim příspěvkům! Pro další fungování však potřebujeme doplnit finance na účtu. Předem děkujeme za vaší podporu! č. účtu: 123-1207850277/0100
Porod kozí prvničky
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 577 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Porod kozí prvničky
Zdravím vespolek. Konečně taky nějaké veselejší téma z mé strany. Asi to opravdu vypada, že se blíží porod Elvíry. Je to prvnička, má dva a kus roku. Kozel na ní začal skakat 1.1. A skákal asi 3 dny vkuse, že přes ten jeho matriál téměř nebyla vidět
odpočítala jsem si těch 150 dní. No vychází to konec května až začátek června. Ale Elvíra tedy vzducholovatí, zvětšilo se ji krásně vemeno, má ho nyní baculaté a rovnoměrné, už ne poloviny větší a menší. Vlastně mi přijde velké dost. Je ale pořád měkké. Na rodidlech beze změn, ale často čůrá a je viditelně pomalejší. Dneska jsem trochu znervóznila, protože mi přijde, že ani moc nechce ven a je spíše v chlívě a Josefína k ní vůbec nejde. Přišlo mi, že chvílemi je i vidět, jak se to kůzle v břichu pohne. No uvidíme. Snad je březí, jinak asi už vrátím občanku
ještě má ale čas. My už se ale nemůžem dočkat na kůzle a mléko.....v něčem je kouzelné, mít jen dvě kozy. Člověku je to vše strašně vzácné, než rodit 35 koz. Budu Vás tady informovat, snad na me počká a vy budete mít třeba zase ,,vzrůšo,, 
-
Františka.
- Dal poděkování: 5760 poděkování
- Dostal poděkování: 4895 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Porod kozí prvničky
To už je jasné, těším se, až napíšete, že už máte kozí děti. Skoro určitě na Vás čekat nebude, postará se sama a nikoho k tomu potřebovat nebude. Leda byste měla hodně velké štěstí, pak se k porodu naskytnete. Pravděpodobnost asi 1:250
.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No to není moc šancí teda...
jako porodní asistentka mám na porody všeho druhu obsesi
takže se budu modlit, aby se mi poštěstilo
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3631 poděkování
- Dostal poděkování: 6738 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Tak posílám taky něco trochu veselejšího, než jen ty smutné zprávy. Elvíra se má kupodivu bez Josefíny dobře. Vůbec nemečí, jede si svoje, jako by se nechumelilo. Člověk by i řek, že to byl od ní záměr
každopádně posílám fotku vemínka před pár týdny(focená je loni, ale to vemeno tak vypadalo ještě v březnu)je to ta s moji rukou.........a včera, foceno bez me ruky...myslím, že by se jí snad takhle hezky nezvětšovalo, kdyby nebyla březí
já jen doufám, že to, co má v břichu bude holčička, aby mě nemuselo čekat hledání nové kozy
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4443 poděkování
- Dostal poděkování: 5047 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To víte že bude kozička, ale určitě i kozlík
Koza mívá většinou dvě a více.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No je to prvnička. Tak doufám, že nebude jedno a kozlík, jak to měla loni Josefa.....
pro mě by bylo nejlepší 2.....holčicku si nechám, kozlem zacpu pusu manželovi a nakonec budu mít více mléka 
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
U prvničky je často jen jedno. A začíná zase jeden dobrodružný příběh, na jehož pokračování se budu těšit určitě nejen já
.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Já taky. Upla jsem se teď na to, že to tak mělo být, že třeba to teď bude jednodušší skrz Elvíru. Mohla by svoji kozičku, pokud se poštěstí a bude to holka, lépe přijmout.....
možná by na ni nebyla tak rázná. Pokud to budou dvě holky, nechám si, pro jistotu, obě
takže doufám, že alespoň tenhle příběh bude mít dobrý konec.....ona prostě jako velmi silná a dominantní tu bázlivou nikdy nepřijala
přitom je to super koza. Je hodná, na lidi a děti. Není vlezlá, jede si svoje, nechá se pohladit a jde. Je pěkná, veliká, dobře stavěná....
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Jen počítejte i s tím, že třeba bude mít dva kozlíky. Právě se moc neupínejte na svůj plán, víte, že pak je zkouškou, když to dopadne jinak
. Ale taky by to mělo řešení. Mléko byste měli, jednoho byste snědli letos, druhého vykastrovaného až napřesrok, kdy by nejspíš už nějakou tu kozičku měla... Vymyslím Vám řešení pro všechny siituace
.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No nějak to dopadne....koz se nevzdám
už mě stály tolik nervů, že chci mít alespoň nějakou dobu ten užitek
navíc umí něco co já ne....myslet za každé situace samy na sebe....a to se od nich teda musím nějak ,,po kozácku,, naučit
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3631 poděkování
- Dostal poděkování: 6738 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně ten závěr moc ráda slyším.
Stejně jako františčiny příběhy jsem s vámi žila ta vaše vyprávění.
Takže jsem ráda, že to nevzdáváš!
Stejně jako františčiny příběhy jsem s vámi žila ta vaše vyprávění.
Takže jsem ráda, že to nevzdáváš!
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Mám to tady velmi ráda. Je to tak strašně příjemná komunita lidí, kteří se nesoudí a vyslechnou všechny chovatelské neúspěchy. Až neuvěřitelné na dnešní pošahanou dobu.
- PavelIV
- Dal poděkování: 6501 poděkování
- Dostal poděkování: 3895 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Nelezu, záměrně. K politice se nevyjadřuju ani v běžném životě. To neznamená, že názor nemám ale je to pro mě taková špína, že si odmítám jakkoli kazit karmu. Takže apoliticky prožívám a je mi dobře 
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Jen mně s Profesorem politiku nechte. Tady je občas mrtvo a takhle aspoň trochu rozčeříme hladinu
.
S tím prvním snězeným kozlíkem letos a druhým za rok jsem to myslela tak, že by nebyla do příští sezóny sama. Dávat k ní další novou kozu by třeba dobře neproběhlo a úplně samotnou ji mít, to by ji nejspíš zkazilo a přivázalo příliš k lidem.
S tím prvním snězeným kozlíkem letos a druhým za rok jsem to myslela tak, že by nebyla do příští sezóny sama. Dávat k ní další novou kozu by třeba dobře neproběhlo a úplně samotnou ji mít, to by ji nejspíš zkazilo a přivázalo příliš k lidem.
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Já rozumím...no uvidíme. Co s ní, když je taková netykavka
vyhovuje mi, že není na nás závislá. Přiběhne, když zavolám, nechá se podrbat, sežere případnou mlsku a jde...žádné vymekávání..jsem fakt překvapená, že absolutně neteskní
....
já vám ji neberu
jenom se nebudu zapojovat....
-
Vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Promiňte. Už musím. Ale ze všech těch sraček mě teď možná čeká něco sobrého. Elvíře se dneska totálně nalilo vemeno, mečí jak zběsilá a z pochvy ji teče bílý hlen. Vypadá to, že už se schyluje k porodu
éž by
- PavelIV
- Dal poděkování: 6501 poděkování
- Dostal poděkování: 3895 poděkování
- Kontaktovat uživatele: