Bahnění-ovčácké žně.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2993 poděkování
- Dostal poděkování: 6139 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Buď v klidu, Kouťáku. To jsem dnes potkala daleko většího cvoka. Jedou s kamarády ornitology do Holandska na 5 dní hledat budníčka či “kýho výra”
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5709 poděkování
- Dostal poděkování: 6291 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku sovy jsou moje srdcovka, ani nevím proč, a pak červenka.
V Radotíně jsem dala do krmítka ve čtvrtek slunečnici a sýkorky tam byly raz dva. Dokonce různé. Koňadra vládne, ale i rozkošná parukářka, a jak je to u lesa dokonce i uhelníček.
Starší syn také občas podniká fotocesty za ptactvem, i do zahraničí.
V Radotíně jsem dala do krmítka ve čtvrtek slunečnici a sýkorky tam byly raz dva. Dokonce různé. Koňadra vládne, ale i rozkošná parukářka, a jak je to u lesa dokonce i uhelníček.
Starší syn také občas podniká fotocesty za ptactvem, i do zahraničí.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A kam jezďí?Mam známého,co jezďí na balaton.A taki bil nedávno ve frísku.Zemňe na úrovňi moře.Vítr vifoukal vodu z moře mezi ostrovama na pevňinu,tagže bili záplavi a zároveň nejezďili trajekti,protože moře bilo bez vodi.
-
- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu. Před dvěma týdny se nám narodilo jehňátko, malý beránek, jedináček. Takový klidnější kluk oproti ostatním jehňatům a měl navíc od prvního dne čirý výtok z obou oček, později jsme si všimli, že je má i zvláštně červené. Zkoušíme to rozkapávat obyč borovou vodou, normálně vidí, běhá, ale v očích pořád něco má. Nevíte co s tím? Nesetkali jste se s tím někdo?
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
-
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to jako zánět třetího víčka https://www.klinikanisa.cz/cervene-oko-1252912311/
Trpí na to kočky. Jehně se mohlo infikovat při porodu, nebo má https://veterinahavirov.cz/entropium-u-psa/ u psů jsem to viděla. Jistě to může mít i jehně.
Určitě bych kontaktovala veterináře.
Trpí na to kočky. Jehně se mohlo infikovat při porodu, nebo má https://veterinahavirov.cz/entropium-u-psa/ u psů jsem to viděla. Jistě to může mít i jehně.
Určitě bych kontaktovala veterináře.
Janina
-
- Dal poděkování: 5106 poděkování
- Dostal poděkování: 4094 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby nebyl po ruce veterinář, spíš než borovou vodu mu dejte kapky proti zánětu, třeba Ophthalmoseptonex nebo něco jiného. Nezkazíte nic, pomoct to může.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, Matouši. To je hodně zajímavé. Nikdy jsem to neviděla ani neslyšela. Taky bych se přikláněla k tomu, že to chytil z porodních cest matky.
Františko, u koní je velmi důležitá správná diagnóza u očí. Nepamatuji si přesně, ale pokud se špatně stanoví diagnóza a nesprávně se aplikují antibiotika místo kortikoidů nebo naopak, může se naopak oko úplně zničit a zvíře oslepnout.
Takže bych s tím moc neexperimentovala. Maximálně Ophalmoseptonex pro desinfekci oka - je silnější než borová voda.
Pokud by mi na tom jedinci záleželo, pak bych volala veta. Měla bych potřebu mu ulevit. Nejlépe ovčího nebo alespoň kravího veta by to ale chtělo
Kdybyste nějak postoupil, Matouši, určitě bychom uvítali zpětné info o diagnóze a léčbě. A její úspěšnosti.
Kdybyste byl odněkud od Benešova, můžu předat kontakt na skvělého ovčího doktora
Františko, u koní je velmi důležitá správná diagnóza u očí. Nepamatuji si přesně, ale pokud se špatně stanoví diagnóza a nesprávně se aplikují antibiotika místo kortikoidů nebo naopak, může se naopak oko úplně zničit a zvíře oslepnout.
Takže bych s tím moc neexperimentovala. Maximálně Ophalmoseptonex pro desinfekci oka - je silnější než borová voda.
Pokud by mi na tom jedinci záleželo, pak bych volala veta. Měla bych potřebu mu ulevit. Nejlépe ovčího nebo alespoň kravího veta by to ale chtělo
Kdybyste nějak postoupil, Matouši, určitě bychom uvítali zpětné info o diagnóze a léčbě. A její úspěšnosti.
Kdybyste byl odněkud od Benešova, můžu předat kontakt na skvělého ovčího doktora
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Hhippie, já píšu to samé, co Vy, Ophthalmoseptonex. Co tedy píšu špatně? Navíc nejde o koně, ale o jehně, což si dovolím spíš přirovnat ke koze, o kterých nějakou páru mám . Nepíšu, že nemá volat doktora, ani dát kortikoidy, ani antibiotika...
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jooo, pardon… to vyznělo jako že je to jedno, co na to dá
Tak jsem jen chtěla říct, že to nemusí být úplně jedno…
Tak jsem jen chtěla říct, že to nemusí být úplně jedno…
Bubáci forever!
- Augenblick
- Dal poděkování: 2324 poděkování
- Dostal poděkování: 2340 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Minulý rok jsem měl u dvou beránků , sourozenců také zánět v očích, pomohl opthalmo-framykoin, mazali jsme to cca týden.
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten je výborný, ale je na předpis. Mast by asi byla lepší, to je fakt, drží to v oku déle. Třeba Opththalmoseptonex nebo Opthalmoazulen, ty jsou bez předpisu a taky dobré.
-
- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji moc za odpovědi, zkusím sehnat veterináře a možná teda nějakou tu mastičku. Dám vědět, jestli se očko bude nějak měnit, zatím nám držte palce
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Vzpomněla jsem si, že jsem vlastně jednou taky měla krvavé oko u kůzlete. Jenže jsem si říkala, že se asi šťouchlo. Dala jsem mu asi 2x protizánětlivou mast a spravilo se to. Snad neporadím špatně, ale zkuste nejdřív tu mast. Přece jen veterinář není zadarmo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bílá dnes byla lehavá a neklidná. Když jsme dokončili práce v sadu, uklízeli jsme ořezané švestkové větve, ostatní holky se vydaly okusovat a rozbordelovat hromady tenkých větví. A Bílá pobekávala v ovčíně. Tak jsem nahlédla a vidím visící balonek s nápní. A před chvílí už tam tence bečí jehnátko ale neruším, jen jsem krátce nahlédla a šup pryč, myslím, že bude ještě jedno.
Po dvou letech! Jupíí.
Po dvou letech! Jupíí.
Janina
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsou dvě! Bílé s černými flíčky po těle, ale stále jen nakukujeme. Bílá je jediná naše bahnice, která je na nás ostražitá a nedá se hladit. Narodila se v březnu 2021, když jsme měli oba poprvé dlouhý a náročný kovid. Takže jsme nijak nesocializovali a už zůstala ostražitá. V roce 2022 měla jedno jehnátko, 2023 jsme měli pauzu.
Zbylé tři jsou velmi kontaktní.
Zbylé tři jsou velmi kontaktní.
Janina
-
- Dal poděkování: 4107 poděkování
- Dostal poděkování: 4437 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V pátek odpoledne letos první rození. V sobotu celkem tři a dneska jedna. Takové víkendové rození, což mě vyhovuje. Mají po jednom jehněti, tak že pohoda.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Kontaktovat uživatele:
No a ta naše”koza” má nakonec tři chjo
Co jí mám dávat na podporu laktace? Nechce se mi dokrmovat
Ostatní bahnice vůbec na březost nevypadaj takže kojná teta nehrozí
Co jí mám dávat na podporu laktace? Nechce se mi dokrmovat
Ostatní bahnice vůbec na březost nevypadaj takže kojná teta nehrozí
Janina
-
- Dal poděkování: 367 poděkování
- Dostal poděkování: 1095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přilepšovat hlavně opatrně. Máte řepu? Jestli jo, tak nakrouhat a posypat pšeničnými otrubami a nějakými ovčími minerály a vitamíny. Stejně se asi přikrmování nevyhnete. Možná tak týden se budou střídat a pak urvou cecek ti průbojnější a třetí začne zaostávat. Při třech jehňatech taky víc než jindy hrozí pokousání.
- Augenblick
- Dal poděkování: 2324 poděkování
- Dostal poděkování: 2340 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsi jí do teď přikrmovala, tak jen zvedni dávku. Jestli ne, pozvolna začni. Teď zkraje toho mléka tolik nevypijou. Později přilepšit z flašky, tedy jestli budou chtít... často se mi stává, že je na flašku neukecám i když jim od mámy chybí...pak cca za dva týdny začnou zkoušet seno tak začít přikrmovat jádrem...
Tykat, díkes ....