HOLUBI
- Kouťák
- Dal poděkování: 5706 poděkování
- Dostal poděkování: 3018 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: HOLUBI
Tak hlavně,že létají spolu a jsou všichni.Myslím si,že brzo dostane chuť na hnízdění a nějaký prostor si najde,ale to neovlivníš,protože jak píšeš.Má svou hlavu. 

- irčan
- Dal poděkování: 865 poděkování
- Dostal poděkování: 364 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi su věžák.

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Benjamin Franklin.
-
- Dal poděkování: 3366 poděkování
- Dostal poděkování: 3364 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsme tu měli výstavu poštovních holubů, ale neměl jsem čas si je prohlídnout,
což mě mrzí
což mě mrzí

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak mrzne jen praští,v noci -10 stupňů a já dnes vlezu do holubníku a tam dvě čerstvě narozená holoubata.Další dva páry holubů sedí na vejcích.Dva dny jsem tam nebyl,voda zamrzlá,ale jim to nevadí.Nemusím se ani dívat jaké bude počasí a vím,že přijde obleva.Holubi to ví.To jen člověk je zdegenerovanej. 

- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2034 poděkování
- Dostal poděkování: 4223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Jako Vánoční menu

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 1581 poděkování
- Dostal poděkování: 3309 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Má svou hlavu, ale jak se dostal na tu podložku pod trámem co měli vrabci na hnízdo po několik let to nevím
ani se tam neotočí a tak jen krásně bublá ke slepicím se po vzoru hrdliček krmit nechodí , radši šmejdí po zahradě a občas zaletí na pastvinu, denně však drancují krmítko na okně

na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Dal poděkování: 3330 poděkování
- Dostal poděkování: 2484 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Není to o chovu holubů, je to spíš o radosti, ale taky o holubech, takže to napíšu sem. Firma, kde pracuju, sídlí ve vlastním objektu s uzavřeným dvorem, kam není odnikud jinud vidět. Dvůr je obklopen vyššími a nižšími budovami a na střechách sedávají holubi. U nás je nikdy nikdo neodháněl, k řece to mají blízko, prostě takový ostrov bezpečí. Bývá jich tam ale nejvýš 30, někdy jen pár, odlétají a zase se vracejí. Moji šéfové koupili před časem pytel pšenice a kdo ráno přijde první do práce, když tam holubi čekají, nasype jim na dvůr. Když to vyjde na mě, mám moc hezký pocit z toho, jak s radostí zobou, pak povyletí na střechu a za chvíli jsou pryč. Poradí si i bez toho, létají na pole a do parku, o víkendu a o svátcích od nás nedostávají. Nedaleko nás si otevřel bistro Vietnamec a když zjistil, že krmíme holuby, byl moc rád a začal nosit rýži, která mu večer zbývá. Nejsou to holubi, které by někdo vlastnil, měli by kroužek a mohl by je někdo zavřít. Jsou volní, žijí s lidmi i bez nich, snaží se uživit sebe, jak to jde, zároveň sami živí dravce a kuny a možná další. V tom všem je jejich hodnota.
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Je hezké,že někdo má ještě vztah k holubům,i když je nevlastní a je to jen obyčejný věžák.Holubářství jako takové dle mého pomalu končí.Cena zrnin se zvedla o 100 až 200% a když jsem si telefonoval o svátcích s kamarádama,tak každý druhý končí,nebo silně omezuje chov.Většina současných holubářů už má svůj věk a musí si rozmyslet,zda chovat prodělečné holuby při současných cenách všeho.Jsem zvědav jak to bude s chovem holubů dál.
Tak jedna fotka prvního holouběte.
Tak jedna fotka prvního holouběte.
- PavelIV
- Dal poděkování: 4009 poděkování
- Dostal poděkování: 1996 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4199 poděkování
- Dostal poděkování: 4707 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdeňku,já mám přehled o cenách skoro všeho. A sleduju i spotřebu pohonných hmot, elektřiny a podobně. Všechno si dokážu spočítat.
Ale je zajímavý, že cenu směsí a zrnin tedy nevím vůbec.
Prostě potřebuju, koupím , na učtenku nekoukám.
A tomu se říká láska. Takže jak tě znám, o budoucnost holubů v Koutech se naprosto neobávám. 
Ale je zajímavý, že cenu směsí a zrnin tedy nevím vůbec.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- irčan
- Dal poděkování: 865 poděkování
- Dostal poděkování: 364 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Aj dyž to bude dva mega?

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Benjamin Franklin.
Benjamin Franklin.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kupuju oves a granule pro pár králíků a psenku a směs pro 11 kurů. A ještě slunečnici pro volné ptactvo a pak máme jednoho kanára. Pokud by to byly dva mega dám jim volnost.

-
- Kontaktovat uživatele:
No já zase nekoukám na ceny PHM a elektřiny .
Potřebuju tak kupuju (platím)
U granulí už počítám, tak nekupuju.
Akorát nevím jak se tomu říká
Potřebuju tak kupuju (platím)
U granulí už počítám, tak nekupuju.
Akorát nevím jak se tomu říká

-
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma ceny.
Kupuju granule pro králíky bez léčiv. Povšimla jsem si, že když dostávají střídavě oves a granule líp, rychleji, rostou. Prostě mi připadá, že líp prosperují. Porážíme v 4,5 až 5 měsících.
Kupuju granule pro králíky bez léčiv. Povšimla jsem si, že když dostávají střídavě oves a granule líp, rychleji, rostou. Prostě mi připadá, že líp prosperují. Porážíme v 4,5 až 5 měsících.

-
- Dal poděkování: 451 poděkování
- Dostal poděkování: 775 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jako příležitostný návštěvník trhu holubů jsem čekal, že byl rád, že je někdo krmí, aby je mohl sežratFrantiška. píše: ↑01 led 2023 12:25Nedaleko nás si otevřel bistro Vietnamec a když zjistil, že krmíme holuby, byl moc rád a začal nosit rýži, která mu večer zbývá.

chovám asi 26 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 , asi 7 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, čubinka KAO. Dále mám 3 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě a 3 prasátka
od jednodenních kuřátek, čubinka KAO. Dále mám 3 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě a 3 prasátka
-
- Kontaktovat uživatele:
K těm granulím nic ve zlém.
Asi neznám nikoho, komu by nějak extra rostli králíci bez přikrmu granulemi.
Proto tvrdím že z králíka je nejdražší maso.
(Včetně rizika úhynu)
Asi neznám nikoho, komu by nějak extra rostli králíci bez přikrmu granulemi.
Proto tvrdím že z králíka je nejdražší maso.
(Včetně rizika úhynu)

-
- Kontaktovat uživatele:
S rizikem úhynu to máte plně pravdu. Nějakou dobu mi trvalo,než jsem se smířila s tím, že prostě sem tam chcípne mládátko, a někdy to pochcípá všechno. Beru to tak jak to přijde.
Částečně je to tím, že očkuju jen samce a samice. A to jen jednou ročně před létem. A taky jsou choulostiví na krmení. Někteří mladí jsou žraví, více než ostatní, přeženou se a nafouknou.
S tou cenou to nebude tak hrozné. Protože najednou pak má člověk třeba 7x 2 kila králíka. (Když prodám za 300 jednoho tak je to 2100 kč)Za pět měsíců. To je 14 kilo. A při vykostění , dokonalém, šestiměsíčního jehněte vznikne cca 13 kilo masa. A jehně prodám za +-stejně.
Ale to jen tak, pro zajímavost. Je mi to fuk. Králíky máme rádi pečené, ve svíčkové, řízek, na paprice. Pro změnu od jehněčího.
A mám je ráda i chovat. Jsou tiší. Nestěžují si na nic. Mají hebkou srst, jsou hezcí.
A vzniká díky nim dostatek kompostu. V neposlední řadě.
Částečně je to tím, že očkuju jen samce a samice. A to jen jednou ročně před létem. A taky jsou choulostiví na krmení. Někteří mladí jsou žraví, více než ostatní, přeženou se a nafouknou.
S tou cenou to nebude tak hrozné. Protože najednou pak má člověk třeba 7x 2 kila králíka. (Když prodám za 300 jednoho tak je to 2100 kč)Za pět měsíců. To je 14 kilo. A při vykostění , dokonalém, šestiměsíčního jehněte vznikne cca 13 kilo masa. A jehně prodám za +-stejně.
Ale to jen tak, pro zajímavost. Je mi to fuk. Králíky máme rádi pečené, ve svíčkové, řízek, na paprice. Pro změnu od jehněčího.
A mám je ráda i chovat. Jsou tiší. Nestěžují si na nic. Mají hebkou srst, jsou hezcí.
A vzniká díky nim dostatek kompostu. V neposlední řadě.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2034 poděkování
- Dostal poděkování: 4223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš, Jani. To je vcelku zajímavé, to takhle srovnávat 
To bych si nad tím musela na dlouho sednout, kdybych chtěla to nějak porovnat… a nesměla bych počítat vstupy, ale jen pořízení zvířat, krmení chovných kusů a výkrm. Při započítání i nákladů na chovné zařízení, pronájem pozemků, atp. by to asi bylo úplně na dlouho se tím prokousat..
Ale vážně je to zajímavá úvaha! To bychom možná koukali, kdo by vyšel nejvýhodněji (u nás jsou to na maso: kachny / prase / ovce).

To bych si nad tím musela na dlouho sednout, kdybych chtěla to nějak porovnat… a nesměla bych počítat vstupy, ale jen pořízení zvířat, krmení chovných kusů a výkrm. Při započítání i nákladů na chovné zařízení, pronájem pozemků, atp. by to asi bylo úplně na dlouho se tím prokousat..

Ale vážně je to zajímavá úvaha! To bychom možná koukali, kdo by vyšel nejvýhodněji (u nás jsou to na maso: kachny / prase / ovce).