Chov masného skotu
- PavelIV
- Dal poděkování: 5566 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
A dneska další kluk - Erik. Už běhá za mámou, 7:1
Karkulín je v pořádku, máma vypitá. Zapomněl jsem ho "zvážit" takovou tou páskou, dnes se nechal, 49 kg
Karkulín je v pořádku, máma vypitá. Zapomněl jsem ho "zvážit" takovou tou páskou, dnes se nechal, 49 kg
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Erik i Sandokan jsou označený, ale ta sůva Drahomíra zase včas utekla. Odlákal jsem skoro celý stádo na kolečko padaných jablek. Plán vlastně vyšel, ale já jí přehlídl a ona asi 8 metrů ode mě najednou vyběhla. Erik měl mámu daleko, tak se šel schovat k tetě Kláře
- arus
- Dal poděkování: 1604 poděkování
- Dostal poděkování: 926 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, máš krásné stádo. Nevadí ti, že ty malé pojmenuješ a pak je pošleš z domu?
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem kluky pojmenovala a jeden už je z domu, druhej na 90% taky. Ani mi to nevadí.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 4903 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Arus mám na mysli syny, moje.
Janina
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
No oni na to opravdu v tom půl roce už slyší. Ne pokaždý se jim chce, ale většinou otočí hlavu, když zrovna nemají něco důležitýho na práci
Nějak líto mi to není, za půl roku obvykle budou noví a většinou už před odjezdem vymýšlejí blbosti a jeden už se musí mít trochu na pozoru, když kolem dovádí skoro 300kg výrostci...
Nějak líto mi to není, za půl roku obvykle budou noví a většinou už před odjezdem vymýšlejí blbosti a jeden už se musí mít trochu na pozoru, když kolem dovádí skoro 300kg výrostci...
- arus
- Dal poděkování: 1604 poděkování
- Dostal poděkování: 926 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Řekli byste, že jsou zhruba 2 měsíce po porodu? Všechny 4. Neumím si to vysvětlit jinak, než že se mi to seno sakra povedlo
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5962 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Krásná práce, Pavlíku. Máš nádherná zvířata! Vždycky se na ně ráda koukám. Bude jich škoda. Vedle nich zamýšlení dexteři…
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Jedna z ochočovacích metod na telata Když pije u ochočený mámy, tak nepřemýšlí, kdo ho to hladí, až na to přijde, nechápavě zírá
Uprostřed skoro dospělá Dexterka, vlevo dvě červnový telata, vpravo dvě týden stará
Uprostřed skoro dospělá Dexterka, vlevo dvě červnový telata, vpravo dvě týden stará
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec nevím, co s tím je. Museli jsme nastavit možnost vkládat menší fotky, aby se vešly, a díky tomu možná některým uživatelům s výkonnějšími aparáty hlásí systém problémy.
Když vkládáš, můžeš dát zmenšení ukládané fotky? Ani pak to nejde..?
Když vybereš ze své fotogalerie fotku, dole je “Zobrazit” - “Skutečná velikost” - a tam si můžeš zvolit velikost fotky. Dávám automaticky odjaktěživa “Střední” - právě z důvodu úspory místa na úložně..
Když vkládáš, můžeš dát zmenšení ukládané fotky? Ani pak to nejde..?
Když vybereš ze své fotogalerie fotku, dole je “Zobrazit” - “Skutečná velikost” - a tam si můžeš zvolit velikost fotky. Dávám automaticky odjaktěživa “Střední” - právě z důvodu úspory místa na úložně..
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
To neřeš v počítači. Není to potřeba nijak složitě dělat.
Zkus ten postup, co jsem popsala. Normálně, na telefonu
Zkus ten postup, co jsem popsala. Normálně, na telefonu
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Aha. To mě nenapadlo, že to může mít jiný telefon jinak… poptám u pana IŤáka, co s tím
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Tak znovu, poslal jsem si fotky z emailu na Seznamu (ten vím, že to umí zmenšit pořádně a zeptá se pokaždý) na pracovní a to jde. Ono mi to smazalo i rozepsanej příspěvek, jak to tu fotku nepřijalo.
Přišel jsem, zběžně přepočítal stádo, všechno souhlasilo, tak jsem šel dát balík sena. Ale cestou potkám na zemi plodový obaly. Andula byla poblíž, vemeno pořád skoro žádný, tak to musela být Zuzana a byla, to tele bylo zrovna za ní, byla normálně ve stádě. Po rodinném hlasování dostala jméno Zdislava a povedlo se jí bez problému označit. Tak je to 7:2 a zbývá Andula, na který březost nikdy nebyla vidět, tak to bude s překvapením. Ale asi březí je, od odchodu bejka žádnej projev říje nepozorován.
Přišel jsem, zběžně přepočítal stádo, všechno souhlasilo, tak jsem šel dát balík sena. Ale cestou potkám na zemi plodový obaly. Andula byla poblíž, vemeno pořád skoro žádný, tak to musela být Zuzana a byla, to tele bylo zrovna za ní, byla normálně ve stádě. Po rodinném hlasování dostala jméno Zdislava a povedlo se jí bez problému označit. Tak je to 7:2 a zbývá Andula, na který březost nikdy nebyla vidět, tak to bude s překvapením. Ale asi březí je, od odchodu bejka žádnej projev říje nepozorován.
-
- Dostal poděkování: 13 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle mne zajímá, protože o nich uvažuji taky. Malá kráva (dospělá váží kolem 450 kg), s ideálním genotypem kappa a beta kaseinu BB A2A2. Skromná, v zemi původu se často pase sama v lese (u nás nemožné z legislativních důvodů, vím). Nádoj za laktaci u špičkových kusů 5 500 kg, protein 3,6 %, tuk 4,5 %. Takovéhle top výkony nepotřebuji, byla by to hobby kráva . Švédové jí věnují dost pozornost, je to národní plemeno, ale jsou skeptičtí ohledně posunu dopředu - ročně jsou schopni zaregistrovat max. 4 plemeníky.
Ještě existuje menší (!) a míň prošlechtěné plemeno Fjällnära, vloni jsem se na ni byl podívat ve stockholmském Skansenu, viz dole - roztomilé zvíře . Dospělá kravka u normálního kolečka na hnůj, za ní vykukuje její tele.
Kdysi jsem chtěl Dutch Belted, ale na dovoz z USA nemám - ani prachy, ani nervy . Tak mi třeba časem vyjde tahle kravička ze Švédska... Kdysi tu prý byly v nějakém zookoutku, ale už nejsou.
Tom
-
- Dal poděkování: 4903 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Krásná, vůbec jsem netušila, že jsou na severu takové krávy. Vlastnosti a způsob života más spíš jako koza, odolná, samostatná, to je ideální plemeno.