Chov masného skotu
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2909 poděkování
- Dostal poděkování: 6004 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
Andre, asi ne. Já vlastně nemám zasmluvněné skoro žádné pozemky - majitelé to nechtějí. Taky mám hodně keřů a porostů, takže celková výměra by nevyšla bůhvíjak a tím, že nejsem podnikatel, ani zemědělský podnikatel, tak jen vedení účetnictví by mě vyšlo na nesmysl… už jsem o tom párkrát uvažovala, ale nikdy se nerozhoupala.. Kdybych měla nějaké rozumné výměry, zasmluvněné na nějaké roky, jakože alespoň nějakou jistotu a základ, pak by to dávalo smysl. Ale takhle jsem v začarovaném kruhu…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jo,chlapík mi řikal,jak kameruňák vojel velkou ovci tak,že se jí postavil na pati.DAD David Abrahám píše: ↑30 led 2024 21:52 Velký zakopat nebo nějakou slušnou mez příroda a touha předávat geny je mocná
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle jsem zažíval na českobrodsku ňekolik let,gdi aňi kamaráďi mi nebili ochotňí aňi pronajmout,nebo třeba vimňeňit za pole u nimburka,jenže u nimburka nejsou taková očekáváňí co se tejká šířeňí velké prahi....Po ňekolika letech začarovaného kruhu jsem prchnul do pošumaví.Jaká je to krása,gdiž majitelé pozemků neočekávaj náhlé zbohatnuťí...
- PavelIV
- Dal poděkování: 5604 poděkování
- Dostal poděkování: 3325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak vhodnou mez by si jistě našli, ale nechci spoléhat na jejich vynalézavost.
Hhippie, účetnictví mě nestojí ani korunu. Když máš roční tržby do milionu (dnes už asi do dvou), nemusíš vést účtnictví, jen evidovat příjmy a daň pak počítáš z tržeb. V zemědělství to vychází na 3% z tržeb. Utržíš 100 tis., odvedeš 3 tis.
Pak je tedy potřeba jednou ročně udělat daňový přiznání, já to zvládám sám, ale za to účetní zase nebude chtít ranec.
Ale k registraci pozemku na SZIFu nějakou smlouvu potřebuješ, nějaký prodlužování už je netrápí.
Hhippie, účetnictví mě nestojí ani korunu. Když máš roční tržby do milionu (dnes už asi do dvou), nemusíš vést účtnictví, jen evidovat příjmy a daň pak počítáš z tržeb. V zemědělství to vychází na 3% z tržeb. Utržíš 100 tis., odvedeš 3 tis.
Pak je tedy potřeba jednou ročně udělat daňový přiznání, já to zvládám sám, ale za to účetní zase nebude chtít ranec.
Ale k registraci pozemku na SZIFu nějakou smlouvu potřebuješ, nějaký prodlužování už je netrápí.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobrý. Díky za info.
DP stejně podávám, děláme sami.
Takže “už jen” najít ty pozemky
Ono pokud je někde něco nezastavěnýho, tak to schlamstnou koňáci prostě jsem v blbý lokalitě.
O 10 km dál už by se třeba našlo. Ale já chci mít ty ovce v dochozí vzdálenosti a na autem přístupném místě (dovoz vody, sena, atd.). Jinak je nemusím mít vůbec. Mám je, protože je mám ráda, ne protože je to business. Tak je chci mít někde, kde za nimi budu moct pohodlně jezdit/chodit
Je to furt dokola se mnou tak pardon.
DP stejně podávám, děláme sami.
Takže “už jen” najít ty pozemky
Ono pokud je někde něco nezastavěnýho, tak to schlamstnou koňáci prostě jsem v blbý lokalitě.
O 10 km dál už by se třeba našlo. Ale já chci mít ty ovce v dochozí vzdálenosti a na autem přístupném místě (dovoz vody, sena, atd.). Jinak je nemusím mít vůbec. Mám je, protože je mám ráda, ne protože je to business. Tak je chci mít někde, kde za nimi budu moct pohodlně jezdit/chodit
Je to furt dokola se mnou tak pardon.
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
To já přece taky. Ale bez dotací by mi to finančně nefungovalo. Neříkám, že by musely bejt tak vysoko jako jsou. Ale já jsem výjimka, mě to neživí, já se a rodinu živím ve fabrice.
U 2 ha bych to asi taky neřešil, ale kdyby ti to zaplatilo nájem? Ale nějaký úřadování to je...
U 2 ha bych to asi taky neřešil, ale kdyby ti to zaplatilo nájem? Ale nějaký úřadování to je...
-
- Kontaktovat uživatele:
V angliji s nástupem průmislové revoluce každej musel dotovat svoje zemňeďelství sám průmislovou činnosťí,třeba přádelnou..Čet jsem o tom i román.Ona patřila do ňižší šlechti venkovskejch zemanů,on bil průmislňík a mňel přádelnu.Tento sňatek zachráňil venkovské sídlo před krachem...-vlastňe dotace sňatkem.To už jsme ale na tenkém leďe politiki
-
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 649 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jest, jenom evidence příjmů, paušální náklady 80%. Pár řádků v danovém přiznání navíc, jedno lejstro pro pojištovnu a jedno pro sociálku taky nic až tak hrozného. Dle lokace a dostupných dotací v rámci Jednotné Žádosti to hodí 10-20 tis na hektar. To na cestě nenajdeš.
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
To nejsou jejich 3 měsíční telata, to je základ budoucího Dextřího stáda. Naložení, cesta i uvítání proběhlo podle plánu bez komplikací. Jen se mi zatím nedaří je dovést k napajedlu, ale ony to najdou
Měly být 3, ale nakonec jsou jen 2, nevadí
Měly být 3, ale nakonec jsou jen 2, nevadí
-
- Dal poděkování: 5613 poděkování
- Dostal poděkování: 6186 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pavle ty budeš chovat dextry? Jako Roden? Nebo náš Pepa? Tchán mého syna.
To je skvělé, už mají i svůj šampionát https://www.cschms.cz/index.php?page=pl ... 22&id=3797
Chaco ze Skrýšova je Rodena
Cháron z Bošilce je našeho Pepy.
Na fotce úplně vlevo je Roden přesně jak ve filmu Tancuj Matyldo! Tak dlouho jsme chtěli na to do kina, až jsme to tuhle viděli na Netflixu, já hned dvakrát. Moc pěknej film.
To je skvělé, už mají i svůj šampionát https://www.cschms.cz/index.php?page=pl ... 22&id=3797
Chaco ze Skrýšova je Rodena
Cháron z Bošilce je našeho Pepy.
Na fotce úplně vlevo je Roden přesně jak ve filmu Tancuj Matyldo! Tak dlouho jsme chtěli na to do kina, až jsme to tuhle viděli na Netflixu, já hned dvakrát. Moc pěknej film.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
My na tom byli včera s mužem v kině.
Nevím, proč to prezentují jako komedie/drama. Je to velmi depresivní film a veselého tam nebylo ani za mák..
Tím neříkám, že to nebyl dobrý film, ale že je dost náročný na shlédnutí, aby byl člověk v optimálním rozpoložení a “schroupal ho bez následků”
Dextry mám fakt ráda. Jsou to krásná zvířata a mít víc místa, klidně je chovám..
Nevím, proč to prezentují jako komedie/drama. Je to velmi depresivní film a veselého tam nebylo ani za mák..
Tím neříkám, že to nebyl dobrý film, ale že je dost náročný na shlédnutí, aby byl člověk v optimálním rozpoložení a “schroupal ho bez následků”
Dextry mám fakt ráda. Jsou to krásná zvířata a mít víc místa, klidně je chovám..
Bubáci forever!
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2125 poděkování
- Dostal poděkování: 4595 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám pro tebe trpaslíčka
Porodní váhu odhaduju do 8 kg na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Díky, já toho na fotkách moc nevidím, podívám se zítra na obrazovku. Kolik jí je? PoP by bylo?
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2125 poděkování
- Dostal poděkování: 4595 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To co asi vidíš je asi stará kráva to malé je ze včerejška vedle A je to kluk
I když tu mám plemenné kusy tak netuším jak je to s POPem
když tu mám jalůvku tak odchází jako EE100 ale v KU nejsem
I když tu mám plemenné kusy tak netuším jak je to s POPem
když tu mám jalůvku tak odchází jako EE100 ale v KU nejsem
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty dvě nový holky včerejší dopoledne ještě strávily voláním maminek, odpoledne už jen občas. Holky je přijaly dobře, nejdřív se spolu proběhly, malý vzorně respektujou ohradník. Samozřejmě jim dávají najevo (ale celkem jemně), že jsou nejníž v hierarchii, ale to byly ve svým stádě taky. Jsou teda asi od člověka nepohlazený.
Odpoledne, když se se stádem pokoušely uškubnout něco z nově narostlý travičky v "zimním výběhu (3ha)", tak jsem pomalu došel k nejbližší krávě a začal jí hladit. Koukaly jako blázni , pak jsem si sednul na zem asi 6 m od nich. Byly zvědavý a sedícího člověka se bojí míň. Přišly až na 3m, tak budeme s ochočováním pokračovat. Neznají ani šrot.
Jména dostaly hned - Boženka a Jolanda, díváci EZO-TV už jistě tuší, která je Jolanda
Kdo neví stačí dát "Jolanda" do vyhledávače na YT
Odpoledne, když se se stádem pokoušely uškubnout něco z nově narostlý travičky v "zimním výběhu (3ha)", tak jsem pomalu došel k nejbližší krávě a začal jí hladit. Koukaly jako blázni , pak jsem si sednul na zem asi 6 m od nich. Byly zvědavý a sedícího člověka se bojí míň. Přišly až na 3m, tak budeme s ochočováním pokračovat. Neznají ani šrot.
Jména dostaly hned - Boženka a Jolanda, díváci EZO-TV už jistě tuší, která je Jolanda
Kdo neví stačí dát "Jolanda" do vyhledávače na YT
-
- Dal poděkování: 1585 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Boženka byla dnes hrdina, přiblížila se mi k ruce na půl metru a Jolanda se drbala o tetu Andulu
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Stejně je sranda, jaká je to disproporce a že jsou ty tvoje krávy fakt kusance! Vedle nich ty dextry musejí být legrační.. se Ti ztratěj mezi telaty.
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 4942 poděkování
- Dostal poděkování: 3920 poděkování
- Kontaktovat uživatele: