Telátka, rození, péče a potíže
-
Františka.
- Dal poděkování: 5665 poděkování
- Dostal poděkování: 4797 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Telátka, rození, péče a potíže
To se špatně i čte, natož když to má člověk dělat. Tele má být u mámy a není, tím to všechno začíná. Vy za to nemůžete, ale způsob chovu krav, bohužel běžný.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3509 poděkování
- Dostal poděkování: 6623 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Smutná realita mléčných produkcí 
Ale… ano, kupuji taky kravské mléko v krámě, takže tomu napomáhám… jako asi 98 % populace
Ale… ano, kupuji taky kravské mléko v krámě, takže tomu napomáhám… jako asi 98 % populace
-
čobanak
- Dal poděkování: 1837 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mňe gdisi onemocňela chřipkou kozička pod matkou.Bila slabá,musel jsem jí nechat napíchat od doktora a napájet jí po půl hoďiňe živou vodou.Mňel jsem jí s sebou v kravíňe,abich o ňí moh pečovat.Dnes už je to docela stará koza.Čím víc dobitka,ťím víc průserů.Pastíři často poskitovali pomoc i lidem,protože mňeli zkušenosťi s léčbou.Nakonec hippie taki viskoušela na svého bubáka plemeňíka gde co,abi se zotavil.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1374 poděkování
- Dostal poděkování: 1586 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to procento bude ještě vyšší. My teda nakupujeme na farmě, z automatu, ale tam ten režim je asi podobný. Nevím jak stará telata odstavují, možná o trochu starší než ve velkoprodukci. Bohužel to v dnešní době moc jinak nejde... Je to daň za produktivitu, je to samozřejmě špatně, ale souvisí to s diskuzí o inflaci, požadavku pracujících na výplatu atd..Hhippie píše: 10 led 2024 10:18 Smutná realita mléčných produkcí
Ale… ano, kupuji taky kravské mléko v krámě, takže tomu napomáhám… jako asi 98 % populace![]()
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
Nepřipadám si jako tiran.Telátka maj radost,gdiž mňe viďej.Nechováte vi dva náhodou králíki v minijaturňích kotcích?
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo tady nepřipisuje vinu Vám, pokud dobře čtu.
Psal jste, že v renesanci nebyla inflace. Ano, byly stabilní podmínky, ne detailně u každého, ale celková honba za ziskem byla méně úspěšná, protože zdroje a síly byly omezené. Nemohli krávě vzít tele, protože by uhynulo. Kdyby dnes chtěl někdo naopak nechat tele u krávy, bylo by mléko dražší, protože by ho neměl tolik na prodej. Asi by to nevadilo, je ho stejně v obchodech až moc a je to nehospodárné. Za to všechno ale Vy nemůžete
.
Psal jste, že v renesanci nebyla inflace. Ano, byly stabilní podmínky, ne detailně u každého, ale celková honba za ziskem byla méně úspěšná, protože zdroje a síly byly omezené. Nemohli krávě vzít tele, protože by uhynulo. Kdyby dnes chtěl někdo naopak nechat tele u krávy, bylo by mléko dražší, protože by ho neměl tolik na prodej. Asi by to nevadilo, je ho stejně v obchodech až moc a je to nehospodárné. Za to všechno ale Vy nemůžete
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
Krávi šlechťené pro mléčnou užitkovost,uživí nejen tele,mléka maj víc.Tele se aňi v domácích podmínkách nenechává přímo pod krávou,poušťí se ke krávje ňekolikrát za den a kráva se dojí.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
V renesanci takové krávy nebyly. Složení mléka krav mléčných a kombinované nebo masné užitkovosti se liší v neprospěch mléčných, pokud se měří bílkoviny a tuk. Studie k tomu už jsem někde zahrabala, důkazy nemám
. Byly tam asi i jiné látky, ale už si to nepamatuju.
Ohledně odebírání telat to bude podobně jako s dětmi, kůzlaty a jinými mláďaty, nejlíp je jim u matky, ať už od ní pijí pokaždé, kdy chtějí, nebo ne. U kůzlat jsem vyzkoušela leccos, opravdu se jim nejlíp daří v matčině společnosti, když mají dostatek mléka do 3 měsíců. Což si troufám přenést na krávy, jen ta doba se asi prodlužuje, to neumím odhadnout.
Ohledně odebírání telat to bude podobně jako s dětmi, kůzlaty a jinými mláďaty, nejlíp je jim u matky, ať už od ní pijí pokaždé, kdy chtějí, nebo ne. U kůzlat jsem vyzkoušela leccos, opravdu se jim nejlíp daří v matčině společnosti, když mají dostatek mléka do 3 měsíců. Což si troufám přenést na krávy, jen ta doba se asi prodlužuje, to neumím odhadnout.
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
Nevim,jaká bila v renesanci tučnost mléka,ale do ňemecka se viváželo dost másla.Stabilňí ceni bili pro to,že se ekonomika odvíjela od půdi.Z určitého pozemku je plus-mínus určitej vínos a proto se plaťila pořád stejná pozemková daň.Lenňí pán si nemoh přidat hlasováňím,záleželo na úroďe.
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
včera se naroďio tele.Matce chťela tele sebrat jiná kráva a matka tele zalehla.Dnes matka nemohla vstát na dojeňí.Bude muset přijet doktor a dát jí kapačku.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Čobanaku, při tom, co vyprávíš, by si jeden laik myslel, že je to v kravínech neustálé drama… 
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
Jedna z vjecí,co v hospodářství nesnášela moje žena,je ta,že se u zvířat pořád ňeco ďeje.Ale to zažíváme všichňi,že?
- Augenblick
- Dal poděkování: 2584 poděkování
- Dostal poděkování: 2567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
Mislel jsem to,že se pořád ňeco ďeje.Pořád se ňeco roďí,ňeco sňíme,ňeco prodáme,ňeco umře...
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jj, já to taky pochopila, že se pořád něco děje.
Jo, Čobi, v tomhle máš pravdu. Občas si říkám, jaký bych měla klid, kdybych neměla zvířata… jenže by mi chyběla. Takže je mám stále
Jo, Čobi, v tomhle máš pravdu. Občas si říkám, jaký bych měla klid, kdybych neměla zvířata… jenže by mi chyběla. Takže je mám stále
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2334 poděkování
- Dostal poděkování: 5136 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nějaká potvora mi vyšpatnila jalovičku J100 geneticky bezrohou a to jen 25 km od domu

na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
čobanak
- Kontaktovat uživatele:
Mluvíš o ňejakém samci?Paseš tak daleko?Nemoh to bejt pratur nebo snad i zubr?
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2334 poděkování
- Dostal poděkování: 5136 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ále kde pak
měl jsem si pro ni jet v sobotu po poledni a chlap volal v pátek po 19 hodině že ji nakládá jinému 
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jo ták! Nojo, lidi jsou úplatní až hrůza, většina.. vždyť máš plný výběh. Počkáš si na svůj odchov