Vytáčení medu

chov včel a rozličného hmyzu
Jan
Dal poděkování: 544 poděkování
Dostal poděkování: 863 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytáčení medu

Nový příspěvek od Jan »

Dá se přidat i čokoláda, ořechy , .... , Ale pak už to nemůže nazvat med a musí mít na prodej živnost. Jen pro info pokud někdo dělá medovinu , je to tiché víno, pokud dělá medovinu a přidá do ní esencí, ta je v lihu, tak už se o tiché víno nejedná. Názor celníků.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2361 poděkování
Dostal poděkování: 4876 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Miluji pastovaný med. Sice ho nevyrábíme, ale když můžu, dám si raději ten :srdicko:
:Hhippie: Bubáci forever!
PavelIV
Dal poděkování: 4588 poděkování
Dostal poděkování: 2624 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

Měl by být dlouhodobě v temnu, i když ten PET včelař mě trochu tohle nahlodal. Teplota asi není moc důležitá, třeba 5 - 40 stupňů
:PavelIV:
Jan
Dal poděkování: 544 poděkování
Dostal poděkování: 863 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Asi záleží i na technologii výroby a druhu medu. Vyrábí se i tak, že s tekutý "očkuje", i tak, že se v takovém drtiči rozmělní ztuhlý na pastu. A taky jsou stroje, kdy se veme tekutý med a ve stroji se pomalu míchá cca týden až dva .
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Františka.
Dal poděkování: 3968 poděkování
Dostal poděkování: 3042 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Já zase ten pastovaný považuju za nouzové řešení. Nejlepší je tekutý, sklouzne ze lžičky na chleba a z chleba stéká, když si člověk nedá pozor. Dívat se na tu kapku medu je chvíle klidu. (Nebo nervy, když skápla, kam neměla :usmev: .) Radši si ho opatrně ohřeju, aby se roztekl než pastovaný, pokud si můžu vybrat.
Odpovědět