Vytáčení medu
-
- Dal poděkování: 544 poděkování
- Dostal poděkování: 863 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vytáčení medu
Dá se přidat i čokoláda, ořechy , .... , Ale pak už to nemůže nazvat med a musí mít na prodej živnost. Jen pro info pokud někdo dělá medovinu , je to tiché víno, pokud dělá medovinu a přidá do ní esencí, ta je v lihu, tak už se o tiché víno nejedná. Názor celníků.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2361 poděkování
- Dostal poděkování: 4876 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Miluji pastovaný med. Sice ho nevyrábíme, ale když můžu, dám si raději ten 

- PavelIV
- Dal poděkování: 4588 poděkování
- Dostal poděkování: 2624 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Měl by být dlouhodobě v temnu, i když ten PET včelař mě trochu tohle nahlodal. Teplota asi není moc důležitá, třeba 5 - 40 stupňů

-
- Dal poděkování: 544 poděkování
- Dostal poděkování: 863 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi záleží i na technologii výroby a druhu medu. Vyrábí se i tak, že s tekutý "očkuje", i tak, že se v takovém drtiči rozmělní ztuhlý na pastu. A taky jsou stroje, kdy se veme tekutý med a ve stroji se pomalu míchá cca týden až dva .
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
-
- Dal poděkování: 3968 poděkování
- Dostal poděkování: 3042 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já zase ten pastovaný považuju za nouzové řešení. Nejlepší je tekutý, sklouzne ze lžičky na chleba a z chleba stéká, když si člověk nedá pozor. Dívat se na tu kapku medu je chvíle klidu. (Nebo nervy, když skápla, kam neměla
.) Radši si ho opatrně ohřeju, aby se roztekl než pastovaný, pokud si můžu vybrat.