Tak taky vybráno, 9.,12. a 13.8. 230 kg. Byl jsem úplně hotovej, naštěstí dva dny pomáhali vytáčet bratři, každej jeden den, poslední jsem byl sám, ale už jen na 4 úly. Vždycky, když jsem ukončil vybírání, tak jsem je poslal domů a dodělal to sám.
Změnou režimu je třeba se zamyslet nad doplněním nebo výměnou některých zařízení. Táta jezdil vytáčet třeba 8 dnů každej den, udělal si v klídku 2-3 úly denně, to si časově dovolit nemůžu. Určitě nestačí dvě přenosný bedny na rámky, takže budou další dvě. Jsem docela na prášky z 3l sklenic, v kterých se to převáží a skladuje. Přenáším je v takových těch festovních nákupních taškách po 3 ks, takže 6 na jednu cestu. Při prvním vytáčení jsem se s tím asi moc nemazal a nějak s nima ťukal víc, 3 to odnesly, to vem

, ale pak to uklízet

. Není se co divit, asi jsou dimenzovaný na 3 kg a když je tam přes 5.... Koukal jsem na plastový kbelíky po 25 kg, cena v pohodě, je to už docela dost těžký, ale asi bych to unesl, teď nosím 15 kg + váha 3 sklenic v jedný ruce. Ale trochu mám obavu o madlo kbelíku, že by plast v pohodě udržel 25 kg?!?
Podělte se prosím se zkušenostma, v čem dopravujete a skladujete med, předem díky.
Málem bych zapomněl, alergii nemám

, už jsem dostal i víc než 5 za den a kromě otoku žádnej problém. Asi to bylo fakt tím, že jsem celej den žvejkal vosk z víček a olizoval hranu kbelíku, nebo tím, že jsem předtím dlouhý léta žádný včelí žihadlo neschytal.
Taky jsem objevil (vlastně včelky objevily) slabý místo skafandru - když předkloním hlavu, tak ten kruh z klobouku dolehle na hlavu a síťka se mi vzadu položí na krk. Dostal jsem dvě to stejnýho místa v rozmezí asi 2 hodin, tak jak cejtim síťku na krku, hned rovnám hlavu

. Někdy to přes to plátno bolí jen trošku, ale když je to propocený a přiléhá na kůži (když je teplo, mám pod tím jen spodní prádlo), tak je to jako bez překážky