Minulý týden bylo poměrně chladno, rušno, a nenáladno na zahradničení. A tak jsem celer a papriky zasela až 4.3. Odrůdy i způsob vidíte na foto. Držím je do vyklíčení a vykouknutí nad půdu v teple. U kamen, jako kuřata.

Letos jsem dávala po dvou semínkách do chlívků. Vloni i předloni jsem použila Koutákovu metodu, truhlík, a vše pěkně vzešlo tak uvidíme, jak letos. Truhlík jsem nepoužila proto, že pak mám tendenci přesazovat co nejvíce papriček, nejlépe všechny, nechce se mi je “zabíjet” je to pak prekérka. Mám to takto se všemi sazeničkami , které vypěstuji, peklo.
Takže letos bude paprik teoreticky 96 , i to je mnoho.
Jsme nmn 580, Česká Sibiř. Vybrala jsem rané druhy a k rychlení. A pak osvědčené sladké beraní rohy, pěkně rostou venku mimo skleník, i červenají na rostlině, plodí do pozdního podzimu, zpravovávám je ráda takto: uříznu jen stopky, semínka se nechávají, naskládám pekáč, trochu oleje, česnek, sůl, navrh položím větvičky tymiánu, dobromysli, rozmarýnu. Možno přidat i rajčata, na půlky. Peču na 180 až se mi to líbí. Pak bud rozštouchat, rozmixovat, zavařuji 20 min na 90. Možno přidávat do pokrmů, mazat na chleba, jíst jako příložku k jídlu. Je to moc fajn na zimu. Já na jaře a v létě myslím na zimu.

Je možno je naložit, nebo jsou i velmi chutné a sladké jen tak jíst.