Rajčata
-
- Dal poděkování: 5282 poděkování
- Dostal poděkování: 4251 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rajčata
Asi by to pomohlo, protože byste je zasypávala jako brambory a vytvořily by silné kořeny. Kvůli tomu to je. Ale tolik petlahví bych nesehnala ani za rok
.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3116 poděkování
- Dostal poděkování: 6247 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Dal poděkování: 1196 poděkování
- Dostal poděkování: 1434 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem to ukazoval manželce a přesně to byla odpověď, že bychom tolik PETek nesehnali
Tak tak nasbíráme po známých na mléko - kupujeme v automatu a používáme bohužel jen jednou - podruhé se nám to opakovaně vymstilo, mléko se pak rychle kazí. Na skleněné jsme se zatím nějak nenaučili.

Tak tak nasbíráme po známých na mléko - kupujeme v automatu a používáme bohužel jen jednou - podruhé se nám to opakovaně vymstilo, mléko se pak rychle kazí. Na skleněné jsme se zatím nějak nenaučili.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
U nás je u mlékomatu pytel s prázdnými PETkami od vody, od nějakého konkrétního zdroje. A tím, že je to stejně na převaření a ty lahve se točej, tak je prostě používáme.. 

- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
U nás taky nějaké láhve občas jsou k dispozici, ale nedá se na to spolehnout. Bývají čisté, jen je vypláchneme vodou, mléko nepřevařujeme.
Pijeme někdy i u automatu přímo z láhve

Pijeme někdy i u automatu přímo z láhve

- PavelIV
- Dal poděkování: 5939 poděkování
- Dostal poděkování: 3495 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
PETek má spoustu, protože na chalupu musím vozit balenou, ale všichni zájemci jsou hodně z ruky 

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5794 poděkování
- Dostal poděkování: 6436 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kupujeme Magnesii a manžel víno, ale takové petky nejsou průhledné. Tedy bezbarvé. Kouknu do kontíku 

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 1605 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4179 poděkování
- Dostal poděkování: 4619 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vršky rajčat ze skleníku k zakořenění

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4179 poděkování
- Dostal poděkování: 4619 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už to tak dělám asi třetí sezónu.
Známý vozí vršky z těch velkých vyhřívaných skleníků. 90% krásně zakoření.
Známý vozí vršky z těch velkých vyhřívaných skleníků. 90% krásně zakoření.

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5282 poděkování
- Dostal poděkování: 4251 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Dal poděkování: 8230 poděkování
- Dostal poděkování: 4199 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Každoročně rozsázím rajčata do velkých kelímků.Něco vždy zůstane a tak to dám do sklenice od ukurek a naleju tam obyčejnou vodu a někoho podaruji.Letos jsem udělal to samé.V obyčejné vodě rostou jak o závod a jsou jednou tak velké,než rozsázené.Já je snad příště rozházím do skleniček s vodou. 

- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Musím se pochlubit a trochu vás poškádlit svými "chemickými" rajčaty
Letos vzhledem k počasí postřiků zatím trochu více - Ortiva 2x /popisována 1 aplikace na poli, ale 3x ve skleníku, tak jsem si vyvodil, že to 2x na zahrádce přežiju
/, Kuprikol 1x, Dithane 1x, v plánu ještě minim. 1 postřik Dithane /možno opakovat myslím 3x/ - provedu nyní preventivně - asi v neděli, před těmi předpovídanými dešti a 1x Kuprikol /také možno celkově 2x, nechám jej asi v záloze, kdyby se plíseň projevila/.
Zatím klepu na dřevo, ale na tu hrůzu to jde. Odstřihnul jsem jeden vrchol, který byl možná lehce napadený u poranění při vázání a pár listů vystříhaných odspoda - ty ale neměly plíseň, spíše seschly a už neměly funkci, tak jsem je preventivně odstranil, jinak to stříhání listů nemám rád, zhoršuje to chuť rajčat.
Bibi

Bibi

Netypické Bibi, které rozvětvilo vijan s plody

Stupické

Býčí srdce ze semínek koupených na Malorce (normální firemní osivo v maloobchodním balení, ale v sáčku nebylo pár kusů jako u nás, ale cca 60?)

Salobre

Letos vzhledem k počasí postřiků zatím trochu více - Ortiva 2x /popisována 1 aplikace na poli, ale 3x ve skleníku, tak jsem si vyvodil, že to 2x na zahrádce přežiju

Zatím klepu na dřevo, ale na tu hrůzu to jde. Odstřihnul jsem jeden vrchol, který byl možná lehce napadený u poranění při vázání a pár listů vystříhaných odspoda - ty ale neměly plíseň, spíše seschly a už neměly funkci, tak jsem je preventivně odstranil, jinak to stříhání listů nemám rád, zhoršuje to chuť rajčat.
Bibi

Bibi

Netypické Bibi, které rozvětvilo vijan s plody

Stupické

Býčí srdce ze semínek koupených na Malorce (normální firemní osivo v maloobchodním balení, ale v sáčku nebylo pár kusů jako u nás, ale cca 60?)

Salobre

-
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že na Moravě už skoro každý kdo nestříká rajčata letos vyhodil. Opravdu tady vzhledem k počasí bez postřiků letos nešlo uspět. Jedině pod střechou. Ale i ve sklenících už je u některých prakticky hotovo a rajčata černé.
Prší od půlky května téměř denně. A to i teď. Naposledy včera ráno pár kapek, odpoledne déšť tak 5 minut a dnes ráno opět slušný déšť. Do toho 30 stupňů...
Prší od půlky května téměř denně. A to i teď. Naposledy včera ráno pár kapek, odpoledne déšť tak 5 minut a dnes ráno opět slušný déšť. Do toho 30 stupňů...
-
- Kontaktovat uživatele:
Nezažila jsem horší rajčatové počasí než letos. U nás, na české Sibiři, v nmv 580 m. Prší furt, všude bažiny.
Tato rajčata mám v Praze Radotíně, i tam prší víc než obvykle, nejsou plísni rezistentní, navíc jsem letos rajčata zasela pozdě. Až někdy v dubnu. Plíseň očekávám brzy.
V Kostelci vyblejsknu zítra. Plíseň tam zatím není. Uvidíme.
Stříkat nebudu. Není holt každý rok posvícení.
U domu jsem měla 3 v nádobách, objevil se tam na plodech silný nedostatek vápníku tak letěla. Už rajčata v nádobách pěstovat nebudu.
Tato rajčata mám v Praze Radotíně, i tam prší víc než obvykle, nejsou plísni rezistentní, navíc jsem letos rajčata zasela pozdě. Až někdy v dubnu. Plíseň očekávám brzy.
V Kostelci vyblejsknu zítra. Plíseň tam zatím není. Uvidíme.

Stříkat nebudu. Není holt každý rok posvícení.
U domu jsem měla 3 v nádobách, objevil se tam na plodech silný nedostatek vápníku tak letěla. Už rajčata v nádobách pěstovat nebudu.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.