Rajčata

Zelenina
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 3116 poděkování
Dostal poděkování: 6247 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rajčata

Nový příspěvek od Hhippie »

Nám teprv začínají žloutnout. Tak snad se dočkáme! Stříkala jsem jen mlékem letos a zatím se držíme!

André, to jsem nikdy neslyšela, že absence listů zhoršuje chuť plodů…? :nevim:

Každopádně oba máte rajčata nádherná! :srdicko:
:Hhippie: Bubáci forever!
PavelIV
Dal poděkování: 5941 poděkování
Dostal poděkování: 3495 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

Tak tady je spíš sucho, srážkama pořád vyhrožujou, ale málokdy nás to trefí. Taky proto dělám poslední várku sena až teď. Včera do toho trochu káplo, ale o tom jsem věděl a počítal s tím. Teď má být až do soboty parádní sušící počasí.
Rajčata ve vyvýšeným záhonu už taky černají od spodu, když jsem ženě předal informaci odsud, co je potřeba koupit a jak aplikovat, poradila se se zahradnicí a aplikovala nějaký hnojivo asi v sobotu. Samozřejmě je to ještě horší :cert: zase budeme mít :bobek: :plac:
:PavelIV:
Jana P.
Dal poděkování: 5794 poděkování
Dostal poděkování: 6436 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Já mám záložní plán. Mrkev a červenou řepu :vytlem:
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Já mám zas podezření, že chytaj okurky… :plac: dá se to ještě zachránit, když už mají plody..? :zed:
andre.marek
Dal poděkování: 1196 poděkování
Dostal poděkování: 1434 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od andre.marek »

Okurky nevím, ty vůbec "nevedu" :vytlem:
Kouťák
Dal poděkování: 8230 poděkování
Dostal poděkování: 4199 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Kouťák »

Rajčata z dnešního dne.Ve skleníku začínají červenat a venku zatím ne.Zatím žádná plíseň.Nestříkám a stříkat nebudu.Odrůda Tornádo,jako každý rok.
IMG_6309.JPG
IMG_6312.JPG
IMG_6313.JPG
andre.marek
Dal poděkování: 1196 poděkování
Dostal poděkování: 1434 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od andre.marek »

Aktuálně z rajčat :vytlem: - další postřiky jsem zatím vzhledem ke zlepšení počasí nedával, takže pořád jen ty co jsem popisoval minule, klepu na dřevo, vypadá to slušně.
Včerejší večeře:
Obrázek

odrůda Auria - letos hodně zklamala, velké projevy nedostatku vápníku, přitom obří španělské biftekové rajčata v pohodě. Stejné projevy na stejné odrůdě v nádobě i u tchýně na jiné zahradě. Asi jim fakt něco nesedlo v počasí.
Obrázek

A tady cherry Bibi a Sweet apertiv, podle mě 2 nejchutnější odrůdy. Hodně sladké. Bibi má kompaktnější růst, trochu větší, sweet je sladší, drobnější, ale mnohem více plodů z jedné rostliny.
Obrázek
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Andre, Tvoje rajčata jsou vždycky jedna velká nádhera! Jen si je vysnívám, takovéhle.. :srdicko:

My máme letos čtyři odrůdy. Už jsem psala. 2 by měly být odolnější vůči plísni. Stříkali jsme jednou, když bylo opravdu už zle, od té doby chodím jen čas od času s mlékem.
Odrůdu Purple calabash jsme vyházeli asi před 14 dny - za prvé jedna rostlina, co mám na zkoušku v kýbli pod střechou problém s vápníkem (po postřiku se zlepšilo), zbytek zplesnivěl hned na začátku.
Odrůda Japonská černá hruška se mi moc líbí. Zatím se jakštakš drží… sice už nemá skoro žádné listy, ale plody tak nějak dozrávají… snad se dočkáme! :souhlas: Ale rozumím, že stav rostlin není ani zdaleka uspokojivý :mrzimeto:
A pak jsou tu ty odolné “Crush”. Dvě ze šesti jsme stříkali, rozdíl není vidět. Semtam mají nějaký lístek chycený, ale drží se. Mám z jich velkou radost. Doufám, že se dočkáme úrody! Že to zvládnou! :srdicko:
Add fotky - ty zelené rostliny jsou ty dvě odrůdy “Crush”, ta bez listů, s hruškovitými plody, je ta japonská… měli jsme jedno rajče, ještě ne plně uzrálé, a bylo famózní… tak snad… :andel:
Přílohy
IMG_5375.jpeg
IMG_5376.jpeg
IMG_5377.jpeg
IMG_5378.jpeg
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Jooo … a dnes jsem utrhla první purple calabash a sice asi není chyba primárně v rajčeti, ale v tom, že jsem mu nedokázala vytvořit dobré podmínky, ale krom toho, že na záhoně hned zplesnivěl a v nádobě černal kvůli nedostatku vápníku, byl jeho plod úplně hořký. Tak nevím, čím to je. Jediná rostlina zbyla v tom květináči. Tak to asi nesnáší takhle… :nevim:
A ještě jeho rostlina je úplnej nesmysl. Je to saxána, co se rozlézá všude, nedá se definovat terminál a navíc netvoří “hrozny”, ale plody má nahodile po rostlině a pak zas pokračuje dál větví a zas vyhodí pár plodů… fakt děsně divná odrůda toto.. :otraveny: a ve finále to má barvu jak dřív červené na slunci nechané umělohmotné boby - takovou šedou červenou voskovou… divnou :blazen:
Přílohy
IMG_5397.jpeg
Dena
Dal poděkování: 1605 poděkování
Dostal poděkování: 531 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Na andreho nemám ale tohle je zatím největší rajče jaké se mi podařilo vypěstovat. Odrůda Jergus, mohutná rostlina, napočítala jsem 25 velkých plodů. Jak jsou těžké dost se větve polámaly, měla jsem vyvázat. Ještě pěstuju Stupické polní kvůli tomu že opravdu brzy zraje, loni už koncem června, letos začátkem července.
Potom keříčkovou odrůdu Šejk, má velké masité plody, ideální na kečup. Poslední je tyčkové Delikano,drobnější oválné plody ale při pěstování v nádobách je ohrožená nedostatkem vápníku, letos jsem dvě rostliny brzy vyhodila.
Pěstuju v nádobách pod převisem střechy, neprší na ně, nestříkám, s úrodou jsem spokojená.
Přílohy
Šejk
Šejk
IMG_0661.jpeg
Jergus
Jergus
Jana P.
Dal poděkování: 5794 poděkování
Dostal poděkování: 6436 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Rajčata krásně dozrávají a plísní zatím netrpí. :usmev: Vlastně všechno krásně dozrává.
V nádobách rajčata už pěstovat nebudu. Taky jsem měla letos tři a vyhodila už dávno. Nedostatek vápníku. Na záhoně jedno rajče tím také trpí. Trochu. Ostatních 14 oki. Zalévala jsem minimálně a sem tam pohodila cereritem. A vyštipuji. Toť veškerá péče. Děkuji.
Přílohy
IMG_1209.jpeg
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Jani, nádherná úroda!

Deno, ty Tvoje vypadají jak z reklamního letáku! Krása! :srdicko:
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Když bych dala část sazenic ven do záhonu a přikryla tímhle, je třeba to jen zaklápět na noc nebo jak se s tím pracuje…?
Přílohy
IMG_8362.jpeg
Františka.
Dal poděkování: 5282 poděkování
Dostal poděkování: 4252 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

V hezké teplé dny jen přiklopte přes noc, kdyby byla zima, nechte i přes den. Ale pozor, abyste na ně nezapomněla a rajčata se neupekla pak při sluníčku. Já mám radši něco, co nemá pevné dno, aby se to dalo větrat, ale tohle taky pro první ochranu poslouží dobře.
Odpovědět