Rajčata
-
Františka.
- Dal poděkování: 5777 poděkování
- Dostal poděkování: 4913 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3667 poděkování
- Dostal poděkování: 6777 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rajčata
TeploUš - jsou vyhřívací elektrické vkládací objekty do bot. Nejčastěji se používá do vlhkých lyžáků 
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4457 poděkování
- Dostal poděkování: 5095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší radiátor ve foliovniku je koňský, králičí, ovčí hnůj v dostatečné vrstvě pod kompostem či hlínou.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ten navézt můžu. Ale bála jsem se, abych ty rostlinky nespálila… nemám už moc rozleželý… 
- PavelIV
- Dal poděkování: 6532 poděkování
- Dostal poděkování: 3916 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Do skleníku nebo foliovníku se nedává uleželý, ale čerstvý. Vykopete spodek, dáte 20-30 cm hnoje, udusáte ho, zalijete pořádně vodou a na to vrátíte hlínu, kterou jste vykopali. Tolik, abyste pěstovali v té vrchní hlíně, ne v hnoji. Hotovo. Hřeje to.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
No to jo, ale spolehlivé, navíc se to pohnojí napříště. Na tohle je nejlepší koňský, ale kravský apod. taky poslouží.
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4457 poděkování
- Dostal poděkování: 5095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dřina je taky dobře hřejivý radiátor 
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Ale vždyť jsem psala, že má být čerstvý. Starý by Vám k ničemu nebyl. To mělo být uděláno už v březnu.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno… ale napadlo mě něco jiného - že se má asi jednat o “pročůranou slámu”.
Já mám hlavně čisté bobky a z těch - zdá se - žádné teplo nesálá… otázka je, jestli když je dám do díry a proleji, se aktivují.. to asi nikdo vědět nebude, že..?
Já mám hlavně čisté bobky a z těch - zdá se - žádné teplo nesálá… otázka je, jestli když je dám do díry a proleji, se aktivují.. to asi nikdo vědět nebude, že..?
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Musíte to zalít. Ale kvůli rajčatům to teď už nedělejte, kvůli paprikám by se to vyplatilo.
To se dělá, aby bylo teplo na jaře, když je ještě opravdu chladno, aby semínka vzešla, na rychlení zeleniny apod.
To se dělá, aby bylo teplo na jaře, když je ještě opravdu chladno, aby semínka vzešla, na rychlení zeleniny apod.
-
Uwe
- Dal poděkování: 535 poděkování
- Dostal poděkování: 291 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Uwe, je to jednodušší než odhazovat hlínu, navážet hnůj a zase hlínu vracet. Ale zabere to moc místa a efekt určitě není stejnoměrný po celé ploše. Jako rychlé nouzové řešení to ale může být dobré.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nojo! To je zas jinej model! 
Takhle jsem si to nepředstavovala.. ale věřím, že to bude fungovat dobře!
Ale vcelku malá efektivita, když si člověk vezme v potaz tu dřinu a plochu, kterou takhle vybaví.. ale díky za tip, Uwe!
Takhle jsem si to nepředstavovala.. ale věřím, že to bude fungovat dobře!
Ale vcelku malá efektivita, když si člověk vezme v potaz tu dřinu a plochu, kterou takhle vybaví.. ale díky za tip, Uwe!
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6187 poděkování
- Dostal poděkování: 7026 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Rajčata jsem sela pozdě, koncem března. Letos asi dobře tak.
Když jsem je přesazovala do solo kvetníčků,tak mne napadlo dát na dno ovčí vlnu.to bylo 4.4. Jakože zadrží vodu,a asi taky pohnojuje trochu. Rajčata byla ve skleníku,ale nyní jsou od úterý zas ve verandě,obávám se mrazů. Na rajče stačí fakt jen pod nulou.možná i nula. Dělat z čerstvého hnoje topení ve skleníku se hodí tak na zimní měsíce, nyní by se tam rajčata uvařila. 17.4. Sázet rajčata do volné půdy budu asi o víkendu. Dle předpovědi má být zřejmě celý květen přes den kolem 18 st a ráno těsně nad nulou
možná použiji netkanku. peklo todleto.Rajčata vysadím šikmo a hluboko, mám pro ně zas vrstvený záhon,tedy teplejší,dle mne,a pod každou sazenici dám zas ovčí vlnu, přes záhon dám oblouky a natáhnu netkanku. Jako záloha mi ve skleníku vylezla nějaká rajčata sama od sebe, asi jak manžel zarýval kompost,byla tam zřejmě semena. Tak ta jsou v pořádku,ale malinká zatím, mám v plánu je vyhodit,ale když by byla nouze nejvyšší…..
Řekla bych že vlna rajčatům svědčí nyní vypadají takto, nejvyšší čas vysadit. Na nejnovějším snímku je jich o dvacet méně. Letos jsem prvně v životě prodala dvacet sazenic. Za 500
jsou to Crimson Crush a Rose Crush, rezistentní , a pár Tornád.
Když jsem je přesazovala do solo kvetníčků,tak mne napadlo dát na dno ovčí vlnu.to bylo 4.4. Jakože zadrží vodu,a asi taky pohnojuje trochu. Rajčata byla ve skleníku,ale nyní jsou od úterý zas ve verandě,obávám se mrazů. Na rajče stačí fakt jen pod nulou.možná i nula. Dělat z čerstvého hnoje topení ve skleníku se hodí tak na zimní měsíce, nyní by se tam rajčata uvařila. 17.4. Sázet rajčata do volné půdy budu asi o víkendu. Dle předpovědi má být zřejmě celý květen přes den kolem 18 st a ráno těsně nad nulou
Řekla bych že vlna rajčatům svědčí nyní vypadají takto, nejvyšší čas vysadit. Na nejnovějším snímku je jich o dvacet méně. Letos jsem prvně v životě prodala dvacet sazenic. Za 500
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já je zkusím stihnout zasadit dnes. Už je potřebuji mít v zemi. Jsou velké, v květináčích trpí… a děj se vůle boží 
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6187 poděkování
- Dostal poděkování: 7026 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes,naprosto proti zdravému rozumu, zasadila 17 kusů rajčat. Zasadila hluboko,zalila,zamulčovala,dala k nim opory a,takové ty zvlněné železné tyčky,a na ty opory jsem kolíčkama přichytila netkanou textilii, jen na pár dnů, hned po úpnku ji sundám, tady pokud ji dříve neodnese vítr.
Tak uvidíme.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
Františka.
- Kontaktovat uživatele:
Koupila jsem 7 rajčat různých odrůd, krásně rostla, nasadila květy a rostly plody. Najednou už asi před dvěma týdny všechna zašla. Trvalo dva dny, než zvadla všechna. Vůbec to nechápu. Spodní listy se jim začaly trochu kroutit, ale jen mírně, nepomohlo ani obrání ani zalití, v kořenech jsem nic nenašla. Když jsem je kupovala, měly všechny sazenice světlejší skvrny na listech. Prodavačka mě ujišťovala, že je to od hnojení, že se trefili na listy, ale zmizí to. Zmizelo, to je pravda, takže to asi tím není. Každopádně kdykoliv sazenice koupím, dopadnou špatně, kdežto vlastní ze semínek, různé odrůdy, zajdou málokdy. Kdyby tak bylo teplo déle... Někam jsem třeba vyhodila plody rajčat, slepice je rozhrabaly a různě po zahradě mám malé rotliny. Bohužel s dvouměsíčním zpožděním.
Kdysi jsem jednu sazeici rajčete vyryla a pěstovala ji v koupelně, protože tam jsem měli hodně světla od prosklených dveří. Do Vánoc plodila a pak už nevím, jestli zašla nebo jsem ji vyhodila.
Kdysi jsem jednu sazeici rajčete vyryla a pěstovala ji v koupelně, protože tam jsem měli hodně světla od prosklených dveří. Do Vánoc plodila a pak už nevím, jestli zašla nebo jsem ji vyhodila.