Jak jsou malé, ty rostliny, tak by se zatím daly ochránit přikrytím třeba… ale asi je to blbost..? Jen mě napadlo prostě, jestli pro ně nemůžu něco udělat..
Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3691 poděkování
- Dostal poděkování: 6783 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..
Když teď takhle hodně prší, děláte někdo nějakou prevenci proti plísním na okurkách a dalších rostlinách? Nebo dokud neplodí, tak nejsou náchylné..? Děkuji.
Jak jsou malé, ty rostliny, tak by se zatím daly ochránit přikrytím třeba… ale asi je to blbost..? Jen mě napadlo prostě, jestli pro ně nemůžu něco udělat..
-
Jana P.
- Dal poděkování: 6194 poděkování
- Dostal poděkování: 7068 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já ne Veru, ale jednu prevenci udělám, koupím semínka okurek, už nemám, polních salátovek, a možná je v červenci zaseju ještě. Dle situace. Jde to rychle, babí léto bývá dlouhé…
Rajčata mám rezistentní odrůdy,měly by to vydržet. Plísně se spíše dělají, když je mokro a horko, nyní je mokro a zima.
Ono to dobře dopadne.
Rajčata mám rezistentní odrůdy,měly by to vydržet. Plísně se spíše dělají, když je mokro a horko, nyní je mokro a zima.
Ono to dobře dopadne.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
A je to tak, že mladší rostliny nejsou tak chytlavé na ty plísně? Nebo proč je zasazení nových rostlin “preventivní”?
Koukala jsem na pěkné video, jak pěstovat okurky na stojáka, kdy paní po sklizení plodu odstřihávala i vyživovací list (už jsem to tu asi psala) a taky vylamovala vedlejší větve.
Děláte to někdo takto?
Koukala jsem na pěkné video, jak pěstovat okurky na stojáka, kdy paní po sklizení plodu odstřihávala i vyživovací list (už jsem to tu asi psala) a taky vylamovala vedlejší větve.
Děláte to někdo takto?
- andre.marek
- Dal poděkování: 1447 poděkování
- Dostal poděkování: 1635 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Okurky nepěstuju, tak tam nevím. Rajčata určitě preventivně ošetřím jen co přestane pršet.
Vždycky se mi to vyplatilo, zvláště v deštivé roky.
Vždycky se mi to vyplatilo, zvláště v deštivé roky.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak česnek už staví květy pomalu… moc dlouho už ho v zemi neudržíme… manžel letos sázel dle nějakého návodu hlouběji do země… tak uvidíme, jaký to bude mít efekt.
Fakt ale je, že si líp drží vlhkost u kořenů a neprosychá tolik…
Fakt ale je, že si líp drží vlhkost u kořenů a neprosychá tolik…
-
Profesor1
- Dal poděkování: 4474 poděkování
- Dostal poděkování: 5121 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zralý ještě není, ale už trhám do kuchyně.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mám radost, že se letos velmi dobře dařilo česneku. Také žlutá cibule je krásná. Naopak červená skoro žádná. Nerozumím proč.
A prvně jsem zasela červenou řepu a taky se jí daří… jen už jí objevily myši
Mrkev vcelku ok, petržel tak na nať…
Rajčata tedy prakticky nula, začínají se dělat papričky, tak tam uvidíme, okurky zatím ok, cukety a dýně prosperují, zdá se. Myslím, že obalení pletivem pomohlo velmi
Tak mám radost, že nám zas ta zahrádka dá, co potřebujeme
A prvně jsem zasela červenou řepu a taky se jí daří… jen už jí objevily myši
Mrkev vcelku ok, petržel tak na nať…
Rajčata tedy prakticky nula, začínají se dělat papričky, tak tam uvidíme, okurky zatím ok, cukety a dýně prosperují, zdá se. Myslím, že obalení pletivem pomohlo velmi
Tak mám radost, že nám zas ta zahrádka dá, co potřebujeme
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Veru máš krásnou zeleninu. To já letos nemohu říct. Máme tu veliké horko a obrovské sucho.
Letos se povedly jahody, třešně, česnek. Zjara směs salátových zelenin. Rajčata vypadají nadějně. Ovšem okurky jsou fiasko. Alespon tedy ty ve skleníku. Tam se nedaří ani moc paprikám. Dílem za to může krtek, který mocně krtá všude, kde zaliju. Kopr mi neroste. Porek nemohu rozsadit kvůli suchu. Červená řepa je ve stadiu tří lístků, petřžel jen natová. Snad trocha mrkve. Nyní mám záhony některé po česneku či špenátu prázdné a nemohu osít. Sucho a horko. No jo, není každý rok posvícení.
Letos se povedly jahody, třešně, česnek. Zjara směs salátových zelenin. Rajčata vypadají nadějně. Ovšem okurky jsou fiasko. Alespon tedy ty ve skleníku. Tam se nedaří ani moc paprikám. Dílem za to může krtek, který mocně krtá všude, kde zaliju. Kopr mi neroste. Porek nemohu rozsadit kvůli suchu. Červená řepa je ve stadiu tří lístků, petřžel jen natová. Snad trocha mrkve. Nyní mám záhony některé po česneku či špenátu prázdné a nemohu osít. Sucho a horko. No jo, není každý rok posvícení.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno… tuhle ano. Člověk se přeci pochlubí jen tím, co se povede 
Jak říkám, letos je fóliák úplná katastrofa, nebudeme mít skoro žádná rajčata a to je zelenina, na kterou se každoročně nejvíc těšíme
Třeba s někým směníme.. to tu občas funguje, v těch vesnicích, ty bartery.
Jak říkám, letos je fóliák úplná katastrofa, nebudeme mít skoro žádná rajčata a to je zelenina, na kterou se každoročně nejvíc těšíme
Třeba s někým směníme.. to tu občas funguje, v těch vesnicích, ty bartery.
-
Jana P.
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba směníme rajčata za pár cibulí
tuhle jsem chtěla vyhodit Vejce ptáka ohniváka že to je změť zeleně a ona tam dvě červena rajčátka
Rajčata zatím takto, pěstuji je venku
Rajčata zatím takto, pěstuji je venku
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Překrásné. U nás ani prd 
Koukala jsem, že ani nové květy nevypadají opylené… nevím, jak jim pomoct. Rostliny nevypadají zdravě. Čas od času je zaliji Crystalonem pro plodovou zeleninu, ale ani to nevypadá, že by je bůhvíjak potěšilo..
Jj, třeba to nějak vymyslíme
Koukala jsem, že ani nové květy nevypadají opylené… nevím, jak jim pomoct. Rostliny nevypadají zdravě. Čas od času je zaliji Crystalonem pro plodovou zeleninu, ale ani to nevypadá, že by je bůhvíjak potěšilo..
Jj, třeba to nějak vymyslíme
-
Vlaštovka
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 613 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U nás k pláči vše. Pršelo jednou hodinu a půl jak byly ty průtrže ke konci veder. Pak už nic. Tráva není. Kopřivy vadnou. Vše žluté. Úroda nula. Včely nemají co nosit. Ze stromů padá scrklé ovoce, kterého je tam po 4 kusech. Toto si fakt nevybavuji nikdy, takové sucho ..
- Kouťák
- Dal poděkování: 8861 poděkování
- Dostal poděkování: 4502 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Letošní zahradničení je šílené.Už nepomáhá ani zalévání.Chybí prostě vzdušná vlhkost a s tím nic neudělám.Rajčata jdou,ale musím stále zalévat.Borůvky ve voliéře po holubech zalévám hodně.Vinná réva jde i bez zalévání,naopak jí toto horké počasí asi svědčí.Melouna mám pouze jednoho a okurky salátovky už mají podzim.Letos opravdu končím,pouze rajčata a víno.