Ivane, mám to podobně. Zrovna jsem si letos, jak roste hub vážně mnoho, říkala, že bych ráda vyšla do lesa s nějakým mykologem. Páč se vsadím, že polovina toho, co jsme potkali, byla jedlá… ale já si troufnu jen na ty naprosté jisté klasiky: běžné typy hřibů (praváky, podborováky, suchohřiby, babky, sameťáčky..). Klouzky se mi sbírat nechtějí, zrovna tak kozáky, křemeňáky jsem potkala párkrát za život, stejně tak jako kotrč nebo pýchavku. A na víc si netroufnu.
Potkávám často bedly, žampiony a masáky, ale vzhledem k tomu, kolik typů jich je nejedlých nebo jedovatých (zaměnitelných), tak radši nesbírám. Taky na holubinky si netroufnu. Nikdy jsem je nechutnala a díky jejich barvě mě odrazují, byť by se naučit dalo, které a o a které ne.

A to je tak všechno. Takže mám velmi omezené možnosti
