Moruše- převislá

Ovoce
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 1701
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 3135 poděkování
Dostal poděkování: 1383 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moruše- převislá

Nový příspěvek od Kouťák »

Všechno odzkoušeno.Ještě jsem dělal víno a likér.Jediné co se dalo jíst bylo zavaření jako brusinky,ale také žádné ovace jsem v rodině nezaznamenal.Asi mám rozmlsanou rodinu.No až před třema rokama aronie překážela volieře a bylo to.Je to téma o moruši,tak co se dá udělat dobrého z ní,ale rychle,než to všechno opadá.Jezevčíkovi chutná.
IMG_0016.JPG
IMG_0018.JPG

přezdívka
Příspěvky: 922
Registrován: 22 lis 2018 11:53
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 435 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moruše- převislá

Nový příspěvek od přezdívka »

Možná, že by se dala sušená aronie použít do ovesné kaše. Zalít spolu s vločkama a až nabobtná, tak trochu povařit a ochutit medem a skořicí.

Jana P.
Příspěvky: 3063
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 2385 poděkování
Dostal poděkování: 2920 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moruše- převislá

Nový příspěvek od Jana P. »

Františka. píše:
22 črc 2021 13:23
Přeju, že Vám roste moruše, ale to je nějaká zakrslá nebo co? Když si představím, kolik místa bude potřebovat, až vyroste, nejspíš zbourá tu kůlnu. Počítáte s tím, příp. si říkáte, ať si s tím další generace poradí?
Možná jen fotka klame, nevím.
U nás keře rostou pomalu protože hryzec. Ale kdyby ohrožovala dům tak pila je v kůlně. A zatím jí vždycky prostříhám a ostříhám. Jsem kadeřnice :vytlem:
:bosorka:

Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 1701
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 3135 poděkování
Dostal poděkování: 1383 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moruše- převislá

Nový příspěvek od Kouťák »

Lído,co Ti mám na to odpovědět.Já a ovesná kaše s medem. :vytlem: Napadlo mě např.čatní ke krkovičce,nebo tak něco jako příloha pro masožravce. :vytlem:

Profesor1
Příspěvky: 5669
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 2224 poděkování
Dostal poděkování: 1807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moruše- převislá

Nový příspěvek od Profesor1 »

Tý jo, tolik moruší na zemi :udiv:
Moje babička s dědou ji měli na zahradě, ale jak ji zpracovávali už si nepamatuju.

Jeřabiny přidávat do kompotů z jablek, nebo hrušek, nebo švestek. Taky dáváme do mrazáku a pak přidávat do zmrzlinových pohárů se šlehačkou, do bublaniny, štrůdlu, perníku . . . . .
Pro svou trpčí chuť se hodí ke všemu slazenému.
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)

Františka.
Příspěvky: 2465
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 1407 poděkování
Dostal poděkování: 1118 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Moruše- převislá

Nový příspěvek od Františka. »

Ty sušené jeřabiny nebyly tvrdé, normálně jsme je žvýkali, nekřupaly.
Moruši jsem dostala taky sušenou a je to dobré. K čaji podobně jako rozinky a oříšky. Jinak z moruší všechno, co se dá dělat jako u jiného ovoce, je dobré.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host