Příroda se zbláznila
- Berrynator
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 263 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Příroda se zbláznila
já to ale myslel jako původně Hhippie, do návnad se používá barvivo, díky čemuž mají pak hlodavci zbarvený trus, tedy nepředpokládám, že by v obilí byla návnada, ale opravdu trus od nějakého hlodavce, i vzhledem k té konzistenci, co popisovala
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2214 poděkování
- Dostal poděkování: 4568 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mno… to bylo jediné, co mě napadlo. Proto jsem psala, že my tu netrávíme. Ale kolem jsou chatky s trvale žijícími převážně důchodci, takže vyloučit to nemůžu… 
V obilí to určitě nebylo. Kupuji od pána, co si to sám pro svoje potřeby pěstuje v ekobio kvalitě a prodává jen přebytky za cenu jako konvenční obilí..

V obilí to určitě nebylo. Kupuji od pána, co si to sám pro svoje potřeby pěstuje v ekobio kvalitě a prodává jen přebytky za cenu jako konvenční obilí..

-
- Dal poděkování: 553 poděkování
- Dostal poděkování: 771 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Námel 100% ne, v pšenici, ječmeni a ovsu se objevuje velmi zřídka, neřkuli vůbec. Paličkovice nachová zasahuje zejména žito a to tam Hhippie jistě nemá, žito (celé zrno) není krmná surovina a námel jako takový v čase skutečně nemodrá, nehledě na to, že má i jiný tvar než to, co je na foto.
Spíš bych to tipovala na ty chataře, protože upřímně jedná-li se spíše o seniory, kteří nakupují jedy někde v drogerce, tak tyhle jedy jsou úplně k ničemu, ale chápu, že běžný občan bez kontaktu na jedaře, se těžko dostane k něčemu lepšímu, protože nemá šanci! Taky jsme takhle začínali a bylo to dost k ničemu, v těchhle běžně dostupných jedech je nízká účinná dávka, hlodavci na to mají rezistenci a projde jim to traktem a nic, proto ty modré bobky. Teď už kupujeme jen salámy od profíka, letos je to třetím rokem a teprve teď je to první zima, kdy je znát účinek.
Tže to bude nejspíš tahle varianta, odolné supermyši
Spíš bych to tipovala na ty chataře, protože upřímně jedná-li se spíše o seniory, kteří nakupují jedy někde v drogerce, tak tyhle jedy jsou úplně k ničemu, ale chápu, že běžný občan bez kontaktu na jedaře, se těžko dostane k něčemu lepšímu, protože nemá šanci! Taky jsme takhle začínali a bylo to dost k ničemu, v těchhle běžně dostupných jedech je nízká účinná dávka, hlodavci na to mají rezistenci a projde jim to traktem a nic, proto ty modré bobky. Teď už kupujeme jen salámy od profíka, letos je to třetím rokem a teprve teď je to první zima, kdy je znát účinek.
Tže to bude nejspíš tahle varianta, odolné supermyši

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Normálně mám pocit, že mi odešla tři roky zasazená čečenka mrazem!! 
A taky jedna ze dvou borůvek… pár nových lístků raší… ale těžko říct, zda se z toho vylíže…
To je prostě hrůza!! To, že člověk už druhý rok přišel o část úrody, je jedna věc… ale přijít o celou sezonu, že se budou stromy lízat z omrznutí v květnu… to je tedy vážně podpásovka!

A taky jedna ze dvou borůvek… pár nových lístků raší… ale těžko říct, zda se z toho vylíže…
To je prostě hrůza!! To, že člověk už druhý rok přišel o část úrody, je jedna věc… ale přijít o celou sezonu, že se budou stromy lízat z omrznutí v květnu… to je tedy vážně podpásovka!

-
- Dal poděkování: 4522 poděkování
- Dostal poděkování: 4987 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Veru to se mi nezdá, že to bude mrazem. Nejni to hryzec?

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Kouťák
- Dal poděkování: 6222 poděkování
- Dostal poděkování: 3270 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mě také odešla ,ale jen na půl.Nic nezmrzne,ale uschne.Nebyl žádný sníh a ještě v zimě zalévat švestky,tak na to opravdu nemám.
-
- Dal poděkování: 3651 poděkování
- Dostal poděkování: 2747 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak nepěstujte bosenské švestky a je to. Naše ještě něco vydrží. A další cizokrajné ovoce - to samé.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 3651 poděkování
- Dostal poděkování: 2747 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jo, navíc jsou už v létě
. Není odolná proti šarce, ačkoliv se to udává. (Jen pro zajímavost.)

- PavelIV
- Dal poděkování: 4295 poděkování
- Dostal poděkování: 2436 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdo chce odolný švestky, klidně si přijeďte vykopnout, velikosti různé. Jsou jich tu v okolí džungle - nějaký už jsem vysvobodil, další už pod starejma švestkama pěstuju z pecek u chalupy (jako že jsem je při sekání trávy strunovkou ušetřil
).
Jsou menší, chutný, občas červ a rostou si tady v okolí na plano, šarka nešarka. Není třeba roubovat.

Jsou menší, chutný, občas červ a rostou si tady v okolí na plano, šarka nešarka. Není třeba roubovat.