Česnek
-
- Dal poděkování: 3651 poděkování
- Dostal poděkování: 2751 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Česnek
Možná nemá Profesor vyloženě přebytky, ale potřebuje uchovat česnek do příští sklizně. Ještě pár měsíců.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2214 poděkování
- Dostal poděkování: 4568 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Letos prvně jsem měla (z vlastní zahrádky) jarní česnek. Zimní nezvládám sázet. Už jsem to se sebou vzdala.
Vlastně nemám v hlavě, kdy se který sklízí (myslím, že rozdíl není veliký), každopádně mám pocit, že touto dobou zimní česnek už přestával být použitelný (a už dávno neměl extra kvalitu), kdežto ten jarní je stále ve výborné kondici a stále má sílu.
Sice ten jarní měl o dost menší stroužky a nesoudržné palice, ale kvalitově je super!
Vlastně nemám v hlavě, kdy se který sklízí (myslím, že rozdíl není veliký), každopádně mám pocit, že touto dobou zimní česnek už přestával být použitelný (a už dávno neměl extra kvalitu), kdežto ten jarní je stále ve výborné kondici a stále má sílu.
Sice ten jarní měl o dost menší stroužky a nesoudržné palice, ale kvalitově je super!

- Kouťák
- Dal poděkování: 6228 poděkování
- Dostal poděkování: 3270 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vlastní česnek už nemám,ale když jsem ho měl,tak jsem někde vyčetl a dělal to tak.Do alobalu jsem dal 5 stroužků oloupaného česneku,udělal kuličku a kuličky dál do mikrotenového sáčku do mrazáku.Postupně si brát na spotřebu.Takto česnek vydržel až do další sklizně jako čerstvý.
-
- Dal poděkování: 4524 poděkování
- Dostal poděkování: 4987 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Také mrazím. Dvěma způsoby. Vyloupat a do patentní sklenice do mrazáku. Není cítit v mrazáku, a jen odeberu příslušné množství do jídla a zas zpět do mrazáku.
Vloni jsem vyloupala, namlela na masovém mlýnku, protože už byl dosti vyklíčený, zabalila jak praví Zdeněk, a šup do patentní sklenice a do mrazáku.
Alobal zabraňuje rozšíření pachů po mrazáku. Funguje to i s koprem, zabalím do alobalu a do mikrotenového sáčku.
Vloni jsem vyloupala, namlela na masovém mlýnku, protože už byl dosti vyklíčený, zabalila jak praví Zdeněk, a šup do patentní sklenice a do mrazáku.
Alobal zabraňuje rozšíření pachů po mrazáku. Funguje to i s koprem, zabalím do alobalu a do mikrotenového sáčku.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.