Minulý víkend jsem shlédla počasí a řekla jsem si, že tento týden je vhodný na otavy. Nechala jsem si ho tedy volný, bez kadeřničení, bez hlídání děcek. Jedinou vadu na kráse to mělo, že manžel je tento víkend na dlouho plánované vodě s kámošema, ale což, řekla jsem si.
Porost krásně narostl, taková nižší směs, jetel, jitrocel, trávy, různé byliny, byla by toho veliká škoda. Do sekání jsem se dala v úterý, to jsem zvládla první tisícovku a kousek k tomu, samo, že jsem to ve středu sušila a také jsme to ve čtvrtek s mužem uklidili. Ve středu jsem síkla další část, pěkný kus, musela jsem také na části vystříhat dva druhy bodláků, právě před květem, nic moc práce. Na bubnovce mi došlo k vypadnutí štoubu co drží motor, celý se to třáslo, taky už by potřebovala prostě generálku, nože dost tupý, jsou tam všude bývalé krtiny,hryzčiny, co v nich bydlí mravenci, terén není ideální. Muž to přišrouboval, ale jinak nic moc.
Ve čtvrtek byl odpočinku den, co jsme neuklidili ve středu, to jsem skopila a zakryla, celý čtvrtek pršelo, v pátek jsem dosušila a něco posíkla, a musela jsem také usušené sama uklidit, muž ráno odjel. Včera přijel syn a sekal dál, ale po čase u šroubu na motoru vypadla zespoda matka a podložka, tak jsme se už na to vyflákli. Přes den jsem dosušila další a uklidila. Dnes rozhážu k večeru co syn posekal, uklidím malý zbytek mého. Na muže toho moc nezbylo.

Ale už to nechám na něm.
Při úklidu využívám motúčko. Seno je třeba vozit terénem zatáčkama do kopce do stodoly, takže nějaké tahání v plachetce je pasé. Oblíbila jsem si big bagy. Závodím sama se sebou kolik nejvíc do něj dám.

pak je šupnu na motúčko jen protáhnu provaz uchytama a přichytim a jedu jak pán. Motúčko to zvládne naprosto bez problémů. Také jsem si objednala větší vaky. Uvidíme. Když pracuju sama jsem v zenovém klidu, muž je strašnej plašan, nervoza.