To jako, že bych udělal malé podélné řádky a pak to přejel TONem ? To je tak na dost rozleželý hnůj a rozvoz na kolecku . Moc mi to jako ulehčení nepřijde.
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Lidi na práci nejsou ani doma vyvážím Avantem na hromady a ty pak vydlema do brázd, takovej relax, vždy jen pár otoček, jak se seberou slepice a odejdou pryč tak končím, třeba třikrát za den
taky bych něco takového rád. Koníků mám 69. problém je, že RUR , pokud je 3,5t je k nezaplacení a ostatní RURy buď k nezaplacení, nebo shnilý. Takový ty německý a rakouský , to je fajn, ale většina, co jsem viděl byla buď za nesmysl a nebo mely vymletý ty zuby na řetězový posun hnoje. Nedá se to už koupit . A nemá to osvědčení na silnice. Mám Mengele sběráček a ty Rakušáci vůbec nechápou, co po nich chci za osvědčení na silnice, tam prý, pokud se jedná o přípojné vozidlo traktoru a do rychlosti 15km/h (nebo +-) osvědčení neni. Je tu sice možnost individuelního povolení užívání silnice, ale to taky neni zadarmo. No a dneska bejt bez řidičáku je na nic.
přemýšlel jsem o žížalách , zpracovaný vermikompost by měl být koncentrátem hnoje cca 1:10 a v suchém stavu by šel aplikovat rozmetadlem práškových hnojiv . Bohužel přišla sucha a žížaly i s hnojem uschly.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Po Rakušácích chceš potvrzení, že stroj byl schválen k provozu v Československu resp. České Republice?
Já mám Kempera E25 předchozí majitel vyvařoval rám ten schnil, co jsou zuby na posun hnoje netuším já tam mám převodovku a pak masivní ocelové kola které tahají ty řetězy a ty se nevymelou ani za 100 let vždyť to jde strašně pomalu.
Jsme v EU , teda schválení v Rakousku / EU.
Převodovky jsou snad ok, ale ty "ozubený" kola na řetěz se obrousí, řetěz se dá vyměnit, ale ty zuby nejsou.
Edit https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz ... bu-p29768/
Možná jsou.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Ty rakouský rozmetadla jsou neskutečně drahý, je třeba koukat do Polska, tam padají jedna malá farma za druhou.... bohužel, 10 ha farmy již rolníky neuživej.
Przepraszamy, nie znaleźliśmy tego, czego szukasz.
I když pokud to bude tak s těma krachama, tak možná půdě nakoupit zpátky to, co natáhli od nás. I když oni to spíš vyvážejí na Ukrajinu.
To já se už kouknul na Aliexpres, ceny bez dopravy opět 1/4 než EU výroba , z USA to neberu pohon rotmetacího portálu od kol, je to takový šulplík na 1m3 hnoje
V EU nejsou komplexně řešené ani osobáky, u nás ti zrušené papíry nikdo neobnoví ale dotáhneš auto do Belgie a pokud tam někdy byl ten model registrován tak ti normálně vystaví nové.
Díval jsem se na to svoje a žádné opotřebení tam nevidím, ono je to podle mně kované do zápustky nevím jaké prase s tím co muselo dělat aby se to vymlelo.
Díval jsem se na bazoš a pěkná drahota teď to máš pravdu, já dával 2 roky zpátky 25 myslím. Většinou to jsou překupníci, já vždycky rozkliknu jméno a jak je tam těch strojů moc tak s tím neztrácím čas.
Typický je vytahat řetěz, nevyměnit ho a posuv se vymele sám.
Ohledně toho auta a Belgie, je pak super, když ho někdo dotáhne zase sem a chce ho registrovat, nevím jak teď, ale jednou jsem měl někoho takového před sebou ve frontě a systém ho našel jako vyřazené a nechtěl ho dovolit zapsat.
A v tom odkaze je fajn, jak se po natření červenou základovou zvedne cena z 600 na 1200 v ČR
No a je dobře to vědět, mohl jsem mít Mengeleho , ale měl v háji řetěz a kolečka na posuvu hnoje a shnilou podlahu za asi 12000.
nejsem extra znalec poměrů v Polsku, ale pár rozdílů oproti nám, zemědělec neplatí sociální a zdravorní, pokud je jen zemědělec, dostane minimální penzi , něco jako třeba 7000 kč , proto je většina kovozemědělců, tedy dělají to po práci. Jestli to balej - tady kolem mě to pár jedinců skupuje a ostatní zestárnou a balej to taky. Zajímavý ceny jsou spíš u hranic s Litvou a Ukrajinou, To Dolní Slezsko a Opolsko , to jsou pomalu ceny jak u nás + navíc problém s dopravou. Protože pokud někdo, kdo má autodopravu veme auto a jede k polákům pro něco a zastaví ho policie, většinou si na něm smlsnou , protože nebude mít mezinárodní dopravu.
no za sto litrů , jestli máš teď o svátcích čas, tak tady máš inspiraci
a tady je v akci
Tak nerozmetám, ale rozhrnuju záběr 6 m, pojezdová rychlost 0 0 nic kompost a hnůj po žížalkách s tím jde dobře a má to univerzální použití i jako překopávač kompostu