Paštika

maso je maso
Uživatelský avatar
Javorka
Příspěvky: 1038
Registrován: 14 říj 2018 18:10
Dal poděkování: 61 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Paštika

Nový příspěvek od Javorka »

Dnes premiéra. Paštika z jater a masa pečená v troubě.
Jednoduchou kuřecí paštiku jsem už vyráběla mockrát. Ale dnes zkouším paštiku upéct v troubě.
Na cibuli a česneku jsem lehce opekla kuřecí játra. Přidala kus bobkového listu, utlučený hřebíček, muškátový oříšek a květ, tymián, sůl a trochu portského. Měla jsem schovaná pečená kachní prsa a kus libového bůčku, všechno jsem pokrájela a rozemlela společně s játry, smetanou na šlehání a dvěma vejci. Srnčí hřbet jsem vyložila slaninou, zabalila, přikryla alobalem a teď je to celé, pěkně ve vodní lázni v troubě. Péct se to má asi 1,5 hodiny na 180°.
Teď čekám na výsledek, ale směs byla moc dobrá, tak snad to dopadne výborně.
DSC04692.JPG
:433:

Uživatelský avatar
Bosorka Jana
Příspěvky: 5964
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 146 poděkování
Dostal poděkování: 66 poděkování

Re: Paštika

Nový příspěvek od Bosorka Jana »

Javorko inspirace díky , vypadá krásně :souhlas:
Tykání vítáno.

Nirrti
Příspěvky: 50
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 19 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Re: Paštika

Nový příspěvek od Nirrti »

Krása, super. Na paštiky, klobásy , grilováni, uzení, je u nás odborník manžel. Nedávno dělal kachní, potom zvěřinu. Z pečeného masa, bůčku, cibule, koření, vmícháva syrová játra, podle toho, jaká zrovna máme k dispozici. Naposledy jehněčí.

Uživatelský avatar
Javorka
Příspěvky: 1038
Registrován: 14 říj 2018 18:10
Dal poděkování: 61 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Paštika

Nový příspěvek od Javorka »

Tak to prosíme nějaký dobrý recept.
Nevím jaké to je, když muž vaří. Závidím. :mrk:
:433:

Odpovědět