Paštika

maso je maso
Uživatelský avatar
Javorka
Příspěvky: 1294
Registrován: 14 říj 2018 18:10
Dal poděkování: 635 poděkování
Dostal poděkování: 246 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Paštika

Nový příspěvek od Javorka »

Dnes premiéra. Paštika z jater a masa pečená v troubě.
Jednoduchou kuřecí paštiku jsem už vyráběla mockrát. Ale dnes zkouším paštiku upéct v troubě.
Na cibuli a česneku jsem lehce opekla kuřecí játra. Přidala kus bobkového listu, utlučený hřebíček, muškátový oříšek a květ, tymián, sůl a trochu portského. Měla jsem schovaná pečená kachní prsa a kus libového bůčku, všechno jsem pokrájela a rozemlela společně s játry, smetanou na šlehání a dvěma vejci. Srnčí hřbet jsem vyložila slaninou, zabalila, přikryla alobalem a teď je to celé, pěkně ve vodní lázni v troubě. Péct se to má asi 1,5 hodiny na 180°.
Teď čekám na výsledek, ale směs byla moc dobrá, tak snad to dopadne výborně.
DSC04692.JPG
:433:

Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 418 poděkování
Dostal poděkování: 215 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paštika

Nový příspěvek od Janina »

Javorko inspirace díky , vypadá krásně :souhlas:

Nirrti
Příspěvky: 174
Registrován: 10 úno 2020 11:49
Dal poděkování: 73 poděkování
Dostal poděkování: 224 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paštika

Nový příspěvek od Nirrti »

Krása, super. Na paštiky, klobásy , grilováni, uzení, je u nás odborník manžel. Nedávno dělal kachní, potom zvěřinu. Z pečeného masa, bůčku, cibule, koření, vmícháva syrová játra, podle toho, jaká zrovna máme k dispozici. Naposledy jehněčí.

Uživatelský avatar
Javorka
Příspěvky: 1294
Registrován: 14 říj 2018 18:10
Dal poděkování: 635 poděkování
Dostal poděkování: 246 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paštika

Nový příspěvek od Javorka »

Tak to prosíme nějaký dobrý recept.
Nevím jaké to je, když muž vaří. Závidím. :mrk:
:433:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti