Vařené beraní hlavy
-
- Příspěvky: 994
- Registrován: 26 led 2019 16:11
- Dal poděkování: 355 poděkování
- Dostal poděkování: 517 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Ale no tak, já jsem psala o vyčištěných střevech. Na druhou stranu, když se to vezme z hlediska hygieny a výživy, nic proti tomu asi doopravdy nelze mít, kromě estetického hlediska, protože býložravci mají potravu ve střevech jen fermentovanou rostlinnou, která lidem může jen prospět. Ale chuť na to nemám .
- PavelIV
- Příspěvky: 5866
- Registrován: 10 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 4930 poděkování
- Dostal poděkování: 2760 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Ivane, radši si nepředstavuju ani "chuť ani vůni"
Ale prase není tak úplně býložravec - šlo o vepřový střeva (v Goje)
Ale prase není tak úplně býložravec - šlo o vepřový střeva (v Goje)
- DAD David Abrahám
- Příspěvky: 4625
- Registrován: 10 říj 2018 15:33
- Dal poděkování: 1899 poděkování
- Dostal poděkování: 4109 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Goja není z tenkého, ale z konečníku, vonělo to normálně, ale neochutnal jsem
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- PavelIV
- Příspěvky: 5866
- Registrován: 10 říj 2018 07:57
- Dal poděkování: 4930 poděkování
- Dostal poděkování: 2760 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
To mě nenapadlo upřesnit - jasně, do tenkýho by se brambory špatně ládovaly.
Normálně jako brambory s vepřovým
Normálně jako brambory s vepřovým
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Františko psa nejíte protože je masožravec a já jsem konzervativní?
A co vepřové konečníký? Prý taky delikatesa
Já náhodou nejsem vůbec konzervativní, jen když nemusím a můžu si vybrat, tak si vybírám. Navíc něco zpracovat do poživatelné formy je dost časově a jinak náročné, tak proč se s tím zabivat. Psa jsem nevědomky jedl v guláši. Šneky jsem nevědomky jedl, co já vím co ještě a když mě to řekli, tak jsem guláš s psím masem pochválil, k šnekům jsem měl výhrady, protože to bylo takové tužší, bez nějaké chuti. Vůbec mě to nějak netrápilo, ani mě nebylo zle. Když mám hlad a jím, tak si klidně vykládejte o mrtvolách, nebo o hov. . . chuť si pokazit nedám a jim klidně dál
Tak že nemyslím si že jsem konzervativní, jen když nemusím, tak nemusím
Když mě pohostíte těmi nožičkami v opečené kůži a nebude to nějak smrdět, tak si klidně dám, ale nechtějte po mě, abych něco holil
A co vepřové konečníký? Prý taky delikatesa
Já náhodou nejsem vůbec konzervativní, jen když nemusím a můžu si vybrat, tak si vybírám. Navíc něco zpracovat do poživatelné formy je dost časově a jinak náročné, tak proč se s tím zabivat. Psa jsem nevědomky jedl v guláši. Šneky jsem nevědomky jedl, co já vím co ještě a když mě to řekli, tak jsem guláš s psím masem pochválil, k šnekům jsem měl výhrady, protože to bylo takové tužší, bez nějaké chuti. Vůbec mě to nějak netrápilo, ani mě nebylo zle. Když mám hlad a jím, tak si klidně vykládejte o mrtvolách, nebo o hov. . . chuť si pokazit nedám a jim klidně dál
Tak že nemyslím si že jsem konzervativní, jen když nemusím, tak nemusím
Když mě pohostíte těmi nožičkami v opečené kůži a nebude to nějak smrdět, tak si klidně dám, ale nechtějte po mě, abych něco holil
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Ještě,že nejsem slabší na žaludek,tak to dnes zatím snáším docela dobře. Dal jsem si králíčka pčeného na kořenové zelenině s bůčkem,brambor knedlíčkem a žaludek zatím slouží,i když ta beraní hlava s rohama je hrůzostrašná. :))Sežral jsem za svůj život všechno možné ,ale některé laskominy,které zde čtu bych asi nepozřel.
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Už jsem to dávala před nějakou dobou do jiného vlákna, tak se omlouvám ze duplicitu, ale ve videu níže se také připravují jehněčí hlavy. Neopalují je opalovačkou, ale na roštu nad ohněm. Ve videu je dlouhý úvod před vlastním vařením, příprava hlav (a nožiček) začíná ve 4. minutě.
-
- Příspěvky: 6018
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Ještě jste neprobrali gulášek z býčích a jiných žláz.
Ty nožky pod hlavou přesně v tomto stavu sežerou psi, neopálené,syrové.
Ty nožky pod hlavou přesně v tomto stavu sežerou psi, neopálené,syrové.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 484
- Registrován: 06 kvě 2019 20:40
- Dal poděkování: 1258 poděkování
- Dostal poděkování: 525 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Na ty jsem narazila na stejném kanále, který dávala na začátku Františka. Nechápu úplně přesně, do čeho tam balí ty špízy. Nevíte někdo?
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
To je přece břišní tuk. Taky ho používám, pokud je, na obalení masa při pečení. Obaluje vnitřní orgány.
Žlázy se dají udělat i jen na cibulce s trochou pepře, je to jemné maso, brzy hotové.
Žlázy se dají udělat i jen na cibulce s trochou pepře, je to jemné maso, brzy hotové.
Naposledy upravil(a) Františka. dne 24 zář 2021 17:59, celkem upraveno 1 x.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Bránice?Tady se do ní balily vepřový panenky na pečení.Františko jak se dá ze zvířete dostat ten břišní tuk aby zůstal jako celá plachta?Děkuji.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Můžete ho dostat jen ze zvířete, které ho má. Prase to není . Ovce nebo koza a když je moc tlustá, taky to nevypadá takhle pěkně, ale jde to taky, jen je tam větší vrstva.
Jak ho dostat? Když vyvrhujete vnitřnosti, je nejlepší to udělat úplně vcelku, aby se neporušila střeva ani žaludek. Prostě obříznete konečník tak, aby se uvolnilo střevo uvnitř. Ze strany krku musíte uvolnit hrtan a hltan. Pak rozříznete břišní dutinu a jak je otevřená, uvolňujete postupně střeva a všechny orgány dohromady, jak jsou srostlé. Je dobré si připravit nějakou vaničku, aby se to do toho hezky položilo. Když to celé máte venku, nejsou vnitřnosti ušpiněné od obsahu střev, protože ta jsou neporušená. Pak rukou opatrně odtrháte tu blánu, která je na orgánech. Někdy se to nepovede tak hezky vcelku. Nebo se někdy nepovede při obřezávání konečníku neproříznout střevo a pak se musí dávat hodně pozor, aby se obsah nedostal na ten tuk, protože pak se skoro nedá vyprat.
Jak ho dostat? Když vyvrhujete vnitřnosti, je nejlepší to udělat úplně vcelku, aby se neporušila střeva ani žaludek. Prostě obříznete konečník tak, aby se uvolnilo střevo uvnitř. Ze strany krku musíte uvolnit hrtan a hltan. Pak rozříznete břišní dutinu a jak je otevřená, uvolňujete postupně střeva a všechny orgány dohromady, jak jsou srostlé. Je dobré si připravit nějakou vaničku, aby se to do toho hezky položilo. Když to celé máte venku, nejsou vnitřnosti ušpiněné od obsahu střev, protože ta jsou neporušená. Pak rukou opatrně odtrháte tu blánu, která je na orgánech. Někdy se to nepovede tak hezky vcelku. Nebo se někdy nepovede při obřezávání konečníku neproříznout střevo a pak se musí dávat hodně pozor, aby se obsah nedostal na ten tuk, protože pak se skoro nedá vyprat.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
To vám říkal kdo že prase nemá tu tukovou blánu? Vyvrhnou se z prasete střeva do velké mísy - lavoru a blána se obere. Pak se rozloží na stůl aby ztuhla (chladem) a poskládá se jako třeba utěrka. Balí se do ní maso na pečení.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
To jsem nevěděla, děkuji za opravení. Já jsem viděla jen hromady tuku, ale už je to dávno.
-
- Příspěvky: 6018
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Jak jsem toto četla, hned mne napadlo A co kočičky?
Re: Co vám dnes udělalo radost?
Nahlásit Citovat Poděkujte
Příspěvek od Františka. » 18 zář 2021 14:34
Kdyby se králíci v králíkárnách množili a odchovávali tak snadno jako kočky, to by bylo!
Re: Co vám dnes udělalo radost?
Nahlásit Citovat Poděkujte
Příspěvek od Františka. » 18 zář 2021 14:34
Kdyby se králíci v králíkárnách množili a odchovávali tak snadno jako kočky, to by bylo!
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 994
- Registrován: 26 led 2019 16:11
- Dal poděkování: 355 poděkování
- Dostal poděkování: 517 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Musím sa priznať že býčie gule som ešte nejedol.Baranie áno.A je to fakt veľmi jemné mäso.Jedol som už i slezinu to nebolo nič moc.Keď som robil v rúrovni tak chlapi spomínali že psov tam robili dosť často a pozívali i vedenie.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Býčie a iné gule není maso, ale žláza Tak jako játra jsou vnitřnosti a ne maso. Né že by to bylo nějak životně důležité, ale zní to děsně
Mozeček - maso
I když pro vegany je maso i slepičí vajíčko
Mozeček - maso
I když pro vegany je maso i slepičí vajíčko
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11577
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5323 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Tak… když je hlad… tak lze sníst asi ledacos a někdo při tom třeba i zjistí, že je to delikatesa
Táta s myslivci, když uloví jezevce, mívají hostinu. Považují to za nejlepší maso
Beraní koule vařím se srdíčkem na špeku a jsou moc dobré.
Táta s myslivci, když uloví jezevce, mívají hostinu. Považují to za nejlepší maso
Beraní koule vařím se srdíčkem na špeku a jsou moc dobré.
Bubáci forever!
- DAD David Abrahám
- Příspěvky: 4625
- Registrován: 10 říj 2018 15:33
- Dal poděkování: 1899 poděkování
- Dostal poděkování: 4109 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vařené beraní hlavy
Býčí koule jako řízeček - mňamka
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů