Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Použila jsem maso z kýty beránka starého 7 měsíců, poraženého před třemi dny.
V jednom kastrolu jsem osmahla dvě cibule, množství rajčátek, zelených paprik, dvě jablka, dvě hrušky, bez jádřinců, pokrájené, palici česneku nastrouhanou. V druhém kastrolu pokrájené jehněčí z kýty a koření, co je na fotce, sůl, pepř. Pak jsem dala dohromady do litinového hrnce a zalila třemi deci červeného vína, našla jsem Chianti, dusila na plotně. Pak jsem přidala nastrouhanou oloupanou bramboru, dusila dál. Cca hodinu a půl.
Příloha je rýže se čtyřmi hřebíčky a solí, bulgur jsem ve spíži nenašla.
Hokkaidó jsem upekla na kokosovém oleji, sypané solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Je to fakt lahoda. Doporučuji. Dle mne lze vařit z plecka, i z žeber, ale my jsme celý trup vyjma kýt uložili do mrazáku, vcelku, na pozdější pečení na ohni, u příležitosti kolaudace maringotky syna.
V jednom kastrolu jsem osmahla dvě cibule, množství rajčátek, zelených paprik, dvě jablka, dvě hrušky, bez jádřinců, pokrájené, palici česneku nastrouhanou. V druhém kastrolu pokrájené jehněčí z kýty a koření, co je na fotce, sůl, pepř. Pak jsem dala dohromady do litinového hrnce a zalila třemi deci červeného vína, našla jsem Chianti, dusila na plotně. Pak jsem přidala nastrouhanou oloupanou bramboru, dusila dál. Cca hodinu a půl.
Příloha je rýže se čtyřmi hřebíčky a solí, bulgur jsem ve spíži nenašla.
Hokkaidó jsem upekla na kokosovém oleji, sypané solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Je to fakt lahoda. Doporučuji. Dle mne lze vařit z plecka, i z žeber, ale my jsme celý trup vyjma kýt uložili do mrazáku, vcelku, na pozdější pečení na ohni, u příležitosti kolaudace maringotky syna.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11578
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Jani, vypadá to náramně!
K čemu, prosím, strouhanou bramboru?
Chianti mi zní jako druh vína...?
K čemu, prosím, strouhanou bramboru?
Chianti mi zní jako druh vína...?
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Chianti je červené víno, ale můžeš dát jakékoliv červené víno máš doma. Strouhaná brambora je na zahuštění čehokoliv. Najemno nastrouhaná.
Naposledy upravil(a) Jana P. dne 06 říj 2020 14:30, celkem upraveno 1 x.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Ještě dodatek. Zkuste uvařit odpůrcům jehněčího. Naprosto nepoznají jaký druh masa jste použili.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Taky zahušťuji bramborem...Jani, takhle zkraje týdne vaříš takové dobroty? My měli pohanku nasladko.
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Snažím se maso z poražených kusů připravovat čerstvé nezamražené. Takže část uložím do lednice a postupně jak dozrává zpracovávám. A navíc jedu zítra ráno na dva dny pryč, do práce, tak ať manžel nestrádá. I já si vozím jídlo svoje sebou .
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
arus, to se pozná, komu kdo vaří. Nevím, ale myslím, že se sladkou pohankou by Jana P. svého muže nenadchla, kdežto děti u Vás jsou rády. (Hm, já bych taky u vás na oběd nebyla . To radši brambory s tvarohem nebo chlupaté knedlíky jen s houbami než sladké k obědu.)
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Františko, vařím manželovi a synovi. Kluci obědvají ve škole. Dnes jsem potřebovala udělat rychlovku, protože jsme uklízeli strom, co nám spadl o víkendu na ohradu. Ale my máme pohanku rádi a je jedno jestli nasladko, naslano nebo přílohu.
- Javorka
- Příspěvky: 1698
- Registrován: 14 říj 2018 18:10
- Dal poděkování: 1752 poděkování
- Dostal poděkování: 737 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jehněčí kýta dušená ve víně a mnohém jiném
Jani, vypadá to báječně.
Jehněčí mám ráda, ale už jsem ho nejmíň 5 let neviděla. Teda jen na fotkách, co sem dáváte.
U nás byla kočičí svatba z vepřového, zelí a bram. knedlíků, co zbylo od neděle. Teď se snažím uvařit kotel zelňačky, tu budeme jíst několik dnů a k tomu štrůdl, padaných jablek je opravdu hodně.
Sladká jídla jsou u nás také hodně oblíbená. Manžel, dospělí chlapci a jejich děti si rádi dají. Já jsem spíš na slaná jídla, ale občasná změna vyhovuje i mě.
Jehněčí mám ráda, ale už jsem ho nejmíň 5 let neviděla. Teda jen na fotkách, co sem dáváte.
U nás byla kočičí svatba z vepřového, zelí a bram. knedlíků, co zbylo od neděle. Teď se snažím uvařit kotel zelňačky, tu budeme jíst několik dnů a k tomu štrůdl, padaných jablek je opravdu hodně.
Sladká jídla jsou u nás také hodně oblíbená. Manžel, dospělí chlapci a jejich děti si rádi dají. Já jsem spíš na slaná jídla, ale občasná změna vyhovuje i mě.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů