Recept mladý kohout
-
- Příspěvky: 1340
- Registrován: 22 lis 2018 11:53
- Dal poděkování: 282 poděkování
- Dostal poděkování: 987 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Každé kuře, které vyroste na dvorku má naprosto odlišnou strukturu masa, než kuře z velkochovu. Je to dané nejen tím, že se nejedná o rychlerostoucí hybrid, ale i tím, že má pohyb, takže se svalovina vyvíjí úplně jinak. Je prostě tužší a potřebuje daleko delší čas na přípravu, popřípadě použít papiňák. Maso z takového kuřete je podle mě chutnější.
-
- Příspěvky: 6019
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
"Poularde jest švýcarská nebo francouzská slípka 3-4 měsíční, vykleštěná, dobře vykrmená. Ve Francii nebo ve Švýcarsku jest proslulé vykrmování této drůbeže nudlemi z pohankové mouky a teplého mléka. Kapoun jest vykleštěný kohout. K pečení kupujeme mladého kapouna. Je-li starší než rok, musíme ho dříve udusiti nebo uvařiti a pak teprve upraviti. Úprava poularda a kapouna je stejná, avšak lepší a chutnější je poularde."
Pečený kapoun nebo poularde (288)
Ingredience na jednoho kapouna: sůl - 8 dkg slaniny - 12 dkg másla
Dobře očištěného, vykuchaného, vypraného kapouna nebo poularda osolíme, protáhneme na prsíčkách a na stehýnkách na nudličky nakrájenou slaninou; uvnitř ho vymažeme máslem a upravíme jako pečená kuřata: Na pekáči rozehřejeme si máslo, kapouna nebo poularda tam prsíčky vložíme, potřeme jej všude máslem a chvíli dusíme pod poklicí. Pak bez poklice pečeme jej v troubě často potírajíce máslem a podlévajíce polévkou do červena na jedné straně, načež jej obrátíme, potřeme máslem a upečeme jej do červena na druhé straně ., Upečeného kapouna nebo poularda nakrájíme, úhledně upravíme na mísu, polijeme šťávou, ozdobíme zel. petrželí a podáváme k němu kompot nebo některý salát.
Zdroj: https://grosmanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=394766
Pečený kapoun nebo poularde (288)
Ingredience na jednoho kapouna: sůl - 8 dkg slaniny - 12 dkg másla
Dobře očištěného, vykuchaného, vypraného kapouna nebo poularda osolíme, protáhneme na prsíčkách a na stehýnkách na nudličky nakrájenou slaninou; uvnitř ho vymažeme máslem a upravíme jako pečená kuřata: Na pekáči rozehřejeme si máslo, kapouna nebo poularda tam prsíčky vložíme, potřeme jej všude máslem a chvíli dusíme pod poklicí. Pak bez poklice pečeme jej v troubě často potírajíce máslem a podlévajíce polévkou do červena na jedné straně, načež jej obrátíme, potřeme máslem a upečeme jej do červena na druhé straně ., Upečeného kapouna nebo poularda nakrájíme, úhledně upravíme na mísu, polijeme šťávou, ozdobíme zel. petrželí a podáváme k němu kompot nebo některý salát.
Zdroj: https://grosmanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=394766
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 6019
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Je libo dobře vykrmené kuřátko, dejte si brojler
Označení brojler se začalo nejprve používat v Americe někdy v 30. letech pro kuřata na grilování. Jedná se o anglický název broil, nebo – li grilovat. Dnes tímto názvem označujeme mladé jatečné zvíře, které je vykrmované intenzivním způsobem, aby vyrostlo co nejrychleji. A i když se většině lidí vybaví pod slovem brojler kuře z rychlo výkrmu, tak zde můžeme zařadit i jiná zvířata. Intenzivně vykrmovat můžeme králíky, ovce, prasata. Brojleři byli vyšlechtěni za účelem rychlého nabírání svalové hmoty při co nejmenší spotřebě krmiva.
Pokud si chcete dopřát kvalitní jatečné maso nejen pro chuť, ale i pro vaše zdraví, sáhněte po mase z volného chovu, ideálně přímo od farmáře.
V našich končinách je přesto nejrozšířenějším brojlerem právě již zmiňovaná drůbež.
Označení brojler se začalo nejprve používat v Americe někdy v 30. letech pro kuřata na grilování. Jedná se o anglický název broil, nebo – li grilovat. Dnes tímto názvem označujeme mladé jatečné zvíře, které je vykrmované intenzivním způsobem, aby vyrostlo co nejrychleji. A i když se většině lidí vybaví pod slovem brojler kuře z rychlo výkrmu, tak zde můžeme zařadit i jiná zvířata. Intenzivně vykrmovat můžeme králíky, ovce, prasata. Brojleři byli vyšlechtěni za účelem rychlého nabírání svalové hmoty při co nejmenší spotřebě krmiva.
Pokud si chcete dopřát kvalitní jatečné maso nejen pro chuť, ale i pro vaše zdraví, sáhněte po mase z volného chovu, ideálně přímo od farmáře.
V našich končinách je přesto nejrozšířenějším brojlerem právě již zmiňovaná drůbež.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Když jsme u toho kapouna - to se asi už dneska nepoužívá nebo jo? Myslím vykleštění u drůbeže. Pak je to to měkčí tučnější maso na rozdíl od kohouta.
-
- Příspěvky: 6019
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Ve Francii určitě ano
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 6019
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Včera jsem z kohoutka uvaŕila výbornou polévku. Dnes jsem z vařených stehen vyndala kosti, i s kůží dala na pekácek, okořenila omáslila a osádlila a opekla cca 30 min na 200. Bylo to krásně pražené, příloha kapustové štouchačky. Jsme se olizovali.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Když se vaří polévka z mladého, ale vlastně nejen z mladého, tak pomalu, nenechat dojít k varu. A ještě se postupně sbírá hnědý šum.
Když nevře, tak se nazakalí a maso se tak nerozpadá - to mladé.
Když nevře, tak se nazakalí a maso se tak nerozpadá - to mladé.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 6019
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recept mladý kohout
Další kohoutek tuhle uvařen, včera z nej na paprice a špecle. Dnes bude z druhé půle rizoto.
Včera panB. Porazil posledního. Celkem pět. Veliká spokojenost. Pět mladých slepiček se snad roznese.
Včera panB. Porazil posledního. Celkem pět. Veliká spokojenost. Pět mladých slepiček se snad roznese.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů