Roláda z kozích jater

maso je maso
Uživatelský avatar
oreb1
Příspěvky: 4528
Registrován: 27 bře 2019 14:36
Dal poděkování: 246 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Roláda z kozích jater

Nový příspěvek od oreb1 »

Potřebujeme jedna kozí nebo kůzlečí játra, cibuli, kousek celeru, půl stroužku česneku, trochu oleje, pepř a sůl.
Játra odblaníme, okrájíme vývody a omyjeme. Rozkrojíme je na plocho a nedokrojíme, aby nám při rozložení vznikl plát´. Pokud se některá část odkrojí, přiložíme ji ke zbytku tak, aby byl plát dost velký. Lehce naklepeme z rozkrojené strany. Cibuli nakrájíme na jemné proužky a osmažíme na oleji do světle hněda. Kousek celeru očistíme, nastrouháme na jemné nudličky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a vše zamícháme. Nedusíme, necháme lehce vychladnout a na játrový plát tuto směs rozložíme. Potom plát zavineme do rolády a omotáme provázkem nebo režnou nití, čímž upevníme i případné odkrojené kousky jater. Do kastrolku, ve kterém jsme smažili cibuli, ještě přikápneme trochu oleje a vložíme roládu. Pokud nám zbyla náplň, můžeme ji přidat okolo rolády. Nepodléváme, přiklopíme pokličkou a na velmi mírném teple opékáme. Roládu po chvíli otočíme a přitom zamícháme vypečenou šťávu. Po upečení necháme roládu vychladnout, odstraníme provázek a nakrájíme.
Vhodnou přílohou jsou brambory nebo noky z bramborového těsta a nasládlé dýňové zelí.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů