Ovčí kuchařka
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ovčí kuchařka
Až nastanou dlouhé zimní večery, bude praskat oheň v plotně a vy dostanete chuť na pořádný kus masa z vlastního chovu. Začtěte se.
http://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFi ... i_ovce.pdf
POLÉVKY
MARINÁDY A OMÁČKY
PLEC – JEHNĚČÍ
PLEC – SKOPOVÉ
KOTLETA – JEHNĚ
KOTLETA – SKOPOVÉ
JEHNĚČÍ KÝTA
SKOPOVÁ KÝTA
KRK, BOK, OŘEZ, KLIŽKA
VNITŘNOSTI
PŘÍLOHY
Dobrou chuť.
http://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFi ... i_ovce.pdf
POLÉVKY
MARINÁDY A OMÁČKY
PLEC – JEHNĚČÍ
PLEC – SKOPOVÉ
KOTLETA – JEHNĚ
KOTLETA – SKOPOVÉ
JEHNĚČÍ KÝTA
SKOPOVÁ KÝTA
KRK, BOK, OŘEZ, KLIŽKA
VNITŘNOSTI
PŘÍLOHY
Dobrou chuť.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Nikdy jsem neděla jehněčí klobásky a chtěla bych to letos zkusit. Máte někdo svůj recept, který se používáte? Podělte se, prosím...
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Arus dělali jsme jen jednou, k beranovi jsme přikoupili vepřové, byly chuťově výborné, trochu sušší, sem tam se rozpadaly. Zádrhel je, že nemáme pořádný mlýnek. Na semletí a hlavně plnění. Ale určitě se najdou zkušenější. Ráda se také přiučím.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Janinko, přemýšlela jsem, že přidám buček, kamerunky jsou hodně libové, tápu s kořením, jestli stačí přidat jen pepř, sůl, kmín, nebo i něco dalšího? (Tento míša je sympoš, horší je to s tím živým, co se nám tady usadil a je stále drzejší)
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Arus přemýšlela jsem chvilku, jaký míša se nám tady na foru usadil a co tady provádí.
Chápu, že živého bych v lese a na lukách potkávat se psi nechtěla.
S kořeněním jsme se necrcali moc. Pepř, sůl do některých česnek, nebo koření Gyros. Bůček je skvělej, na prát. Tohle vypadá moc dobře. Například. Klidně bych to dle tohoto udělala. https://nase.dobrotynakazdyden.eu/recep ... ci-klobasy
Jak říkám, pepř, sůl, kmín do všech a pak do některých česnek, někam gyros, někam pálivku papriku.
Chápu, že živého bych v lese a na lukách potkávat se psi nechtěla.
S kořeněním jsme se necrcali moc. Pepř, sůl do některých česnek, nebo koření Gyros. Bůček je skvělej, na prát. Tohle vypadá moc dobře. Například. Klidně bych to dle tohoto udělala. https://nase.dobrotynakazdyden.eu/recep ... ci-klobasy
Jak říkám, pepř, sůl, kmín do všech a pak do některých česnek, někam gyros, někam pálivku papriku.
- arus
- Příspěvky: 4216
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1362 poděkování
- Dostal poděkování: 785 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Janinko, dík...na česnek bych málem zapoměla. Jenže mi bouchla udírna. Počítala jsem s tím, že budu udit v naší rodinné udírně, ale prý je mimo provoz. Hledám náhradní řešení, protože chuť na domácí klobásky je veliká, tak co teď s tím?
Máte zkušenost s elektrickou udírnou?
Máte zkušenost s elektrickou udírnou?
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Ne to nemám. Obešla bych sousedy na vsi, kdo má udírnu. Nebo bych si poradila např. http://blog.grilykrby.cz/recenze-udirny ... ountain-57
- Tedysek
- Příspěvky: 766
- Registrován: 10 říj 2018 10:12
- Dal poděkování: 24 poděkování
- Dostal poděkování: 35 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Za 14 dní budu mít půlku jehněte. Prosím prosím, co nejjednodušší, nejrychlejší, nejchutnější a hlavně osvědčené recepty, máte? Znáte mě - prosím polopatě pro kuchařského barbara.
-
- Příspěvky: 6235
- Registrován: 09 říj 2018 21:32
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Eliško z jehněte můžeš dělat jakákoliv obvyklá i neobvyklá jídla. Z kýty biftek, čínu, guláš, perkelt. Žebra a krk pečená s česnekem, gyrosem, potřená hořčicí. Oreb tuhle dávala žebra dušená v zelenině. Můžeš vařit boršč. Z kotlet minutky.
Jak je výše ovčí kuchařka tak tam jsou také moc pěkné recepty, jednoduché, je tam i rozdělení masa.
Jak píšeme recepisy ve vlákně co dnes vaříme a i jinde jsme také dávali, co jsme vařili.
Jehněčí maso je výborné a nepotřebuje dlouhou úpravu, spíše kratší, je hned měkké. Je to mňamka.
Základní koření je česnek, rozmarýn, dobromysl, tymián, zázvor.
Jak je výše ovčí kuchařka tak tam jsou také moc pěkné recepty, jednoduché, je tam i rozdělení masa.
Jak píšeme recepisy ve vlákně co dnes vaříme a i jinde jsme také dávali, co jsme vařili.
Jehněčí maso je výborné a nepotřebuje dlouhou úpravu, spíše kratší, je hned měkké. Je to mňamka.
Základní koření je česnek, rozmarýn, dobromysl, tymián, zázvor.
- Tedysek
- Příspěvky: 766
- Registrován: 10 říj 2018 10:12
- Dal poděkování: 24 poděkování
- Dostal poděkování: 35 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Tak mám doma jehněčí. půlku beránka. Bohužel nevím plemeno, ale zkusím dojistit.
Dneska se chci pustit do vnitřností - játra, srdíčko a ledvinky. Pro jistotu udělám i "záložní" véču. Kdyby nechutnalo.
Překvapilo mě, že je na jehněti poněkud málo masa. Celé jehně poražené mělo asi 12kg. Prý bylo i pře poážkou menší. Třeba vůbec netuším kde vzít na tom chudákovi maso na plátky (steaky? medjlonky? Nevím, ještě jsem nedostudovala Janinky odkaz)
Ale po čem toužím, je šašlík. Ten jsem jednou ochutnala. Sice nevím jestli byl jehněčího, ale moc mi to chutnalo.
Přítul jako mentálně zarytý odpůrce jehněčího a kůzlečího kvůli smrau včera konstatoval, že jetli mu to nebude chutnat, tak celé jehně si ním sama.
Ale věřím, že to nakonec dopadne dobře. Takže hospodyně a ovčáci... Držte palce!
Dneska se chci pustit do vnitřností - játra, srdíčko a ledvinky. Pro jistotu udělám i "záložní" véču. Kdyby nechutnalo.
Překvapilo mě, že je na jehněti poněkud málo masa. Celé jehně poražené mělo asi 12kg. Prý bylo i pře poážkou menší. Třeba vůbec netuším kde vzít na tom chudákovi maso na plátky (steaky? medjlonky? Nevím, ještě jsem nedostudovala Janinky odkaz)
Ale po čem toužím, je šašlík. Ten jsem jednou ochutnala. Sice nevím jestli byl jehněčího, ale moc mi to chutnalo.
Přítul jako mentálně zarytý odpůrce jehněčího a kůzlečího kvůli smrau včera konstatoval, že jetli mu to nebude chutnat, tak celé jehně si ním sama.
Ale věřím, že to nakonec dopadne dobře. Takže hospodyně a ovčáci... Držte palce!
-
- Příspěvky: 1340
- Registrován: 22 lis 2018 11:53
- Dal poděkování: 282 poděkování
- Dostal poděkování: 987 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Nejprve bych si vybrala osvědčený recept a místo třeba vepřového nebo hovězího ho udělala z jehněčího masa.
Na oslavu manželových 70 jsem dělala kotel guláše z obou kýt 7 leté ovce suffolk. A každému chutnal. Protože kdyby nechutnal, tak by si asi nešel pro přídavek.
Základ jsem udělala z velkého množství cibule a hlavičky česneku a nakrájela jsem asi 1 kg paprikových lusků na nudličky. Potom maso a dělat velmi pozvolna, aby se chuť zeleniny a koření pěkně natáhla do masa. Koření má asi každý své oblíbené. To bych neměnila.
Tak ať se zadaří.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Ovce po Isladsku:
https://zena-in.cz/clanek/ovce-same-ovce
No původně sem hledal co s ovčím žaludkem.
Skoti só echtcool:
https://www.cestovinky.cz/clanek/extrem ... at-slozeni
https://zena-in.cz/clanek/ovce-same-ovce
No původně sem hledal co s ovčím žaludkem.
Skoti só echtcool:
https://www.cestovinky.cz/clanek/extrem ... at-slozeni
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
S ovčím jako s kravským.
Zaujalo mě, že uvařená varlata nakládají do syrovátky. Ani ne kvůli varlatům, ale ten způsob zpracování. Něco jako utopenci. Myslím, že by stálo za to vyzkoušet nějaké jiné maso takhle naložit. Bude pak asi křehké nakyslé, ale ne tak jako z octa, a vydrží dlouho.
Zaujalo mě, že uvařená varlata nakládají do syrovátky. Ani ne kvůli varlatům, ale ten způsob zpracování. Něco jako utopenci. Myslím, že by stálo za to vyzkoušet nějaké jiné maso takhle naložit. Bude pak asi křehké nakyslé, ale ne tak jako z octa, a vydrží dlouho.
-
- Příspěvky: 6020
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovčí kuchařka
Irčane jedla jsem haggis přímo ve Skotsku , v restauraci u jezera Lochness. S bramborovo mrkvovou kaší. Je to hodně podobné krvavému prejtu. Dobré to bylo.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů