Zavařování masa
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11576
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5320 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Vedro, železářství nerozumim, vypadá to moc sofistikovaně. Ale zeptám se: v čem je lepší zavařovat do konzervy než do sklenice? Mamka zavařila divočáka do sklenice a “žijeme” z toho, kdykoli není čas cmudit omáčku a je chuť na maso...
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 285
- Registrován: 05 led 2020 19:19
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 518 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
No hlavně mám ten stroj Důvěra v kvalitní utěsnění taky větší, a sklo v mých rukou často končí jako střepy. Chci toho dělat tak 200 kilo v pařáku na brambory ohřívaném hořákem na IPU, nevím jestli bych toho moc nerozbil. Konzervám se nedá ublížit.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11576
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5320 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Jj, na tom něco je!
A čekáte válku? Takové množství masa! To vás bude vypadat jak u některých bláznivých Amíků, co si dělají ty vybavené bunkry, kde mají zásoby na několik let
A čekáte válku? Takové množství masa! To vás bude vypadat jak u některých bláznivých Amíků, co si dělají ty vybavené bunkry, kde mají zásoby na několik let
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 285
- Registrován: 05 led 2020 19:19
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 518 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Já ji znova připouštět nechci, sice už mám i klec ale proč trápit sebe i krávu. Normálně nechávám jeden mladý kus ročně na porážku, tak chci jenom nějak pokrýt to extra maso co bude i do budoucna jak budu vyřazovat staré kusy co už nepůjdou zapustit. Další mrazák nechci, většinu času by zbytečně stál a myslím že chladivo z toho postupně uniká i když neběží.
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Je to rychléší než ze sklem.Konzervy se z vařící vody házely do sněhu(tehdy byl v zimě vod prasinca do půlky března minimálně),rychlým schlazením se výrazně omezila tvorba bakterií.Větší trvanlivost.Nekerý konzervy se převařovaly dvakrát,eště dýl vydržely.Sklo je z mýho pohledu polokonzerva.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11576
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5320 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Vedra: jasně, to vyřazení chápu. Proč si to dělat složitější, když to není třeba.
Tak to jsem zvědavá, jestli se podělíte pak o zkušenost se zavařováním do plechu. Je to zajímavé.
Tak to jsem zvědavá, jestli se podělíte pak o zkušenost se zavařováním do plechu. Je to zajímavé.
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 285
- Registrován: 05 led 2020 19:19
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 518 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Co jsem vyčetl tak ten proces se jmenuje Tyndalizace. Princip je ten, že se varem se zahubí mikrorganizmy ale přežijí jejich spóry, ty do druhého dne vyklíčí a dalším varem je zase zahubíme. Ve VŠ skriptech se tvrdí, že se to správně opakuje 3x. Normálně to lidi dělají 2x u nás se to taky kdysi tak dělalo s všichni přežili.
Ke sterilizaci jedním varem je třeba autokláv aby se dosáhlo teploty nad 100C
Ke sterilizaci jedním varem je třeba autokláv aby se dosáhlo teploty nad 100C
-
- Příspěvky: 8364
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Nikdy jsem nezavařovala jinak než do skla a tady se mi nějak nezdá cena konzervy a to, že se použije jen jednou a vyhodí. Nebo se to dá využít víckrát? Je to dost drahé, dát zhruba 10 Kč i víc za 1 konzervu.
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Františko plechovka se ořezává a dá se použít mnohokrát,ale bude vždy o 1cm nižší.U nás se jinak nezavařovalo.Strojek zakoupili sousedé dohromady a vždy ho měl ten,který zabíjel.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Svou roli hraje i to, že zavařená potravina je ve tmě.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 285
- Registrován: 05 led 2020 19:19
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 518 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Jo na ořezávání je tam ten vehement nejvíc vlevo na první fotce, kruhový břit a rolna která k tomu plechovku tlačí. Jestli půjdou i ty vroubkované to je druhá otázka.
-
- Příspěvky: 304
- Registrován: 07 srp 2019 12:16
- Dal poděkování: 316 poděkování
- Dostal poděkování: 441 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Strašně mě láká zkusit zavařování masa. Já mám dva velké mrazáky a tak skoro všechno mrazím, ale vyklepnout ze skla je takový rychlejší a sympatický. Zkoušel někdo zavařit maso, co je původně mražený?
A zkoušeli jste králíka? Já nemám prostor na velká zvířata, ale králíků odchováme zhruba 200za rok tak z nich dělám kde co.
A zkoušeli jste králíka? Já nemám prostor na velká zvířata, ale králíků odchováme zhruba 200za rok tak z nich dělám kde co.
-
- Příspěvky: 8364
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8364
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
petaneno, asi bych to mražené spotřebovala jinak a na zavařování používala čerstvé. Mražené by se asi dalo sušit nebo udit a sušit. Ale i tak je asi jistější vzít čerstvé.
-
- Příspěvky: 6018
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5136 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Péťo a co rodina? Už krouhá pastelky?
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 304
- Registrován: 07 srp 2019 12:16
- Dal poděkování: 316 poděkování
- Dostal poděkování: 441 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- irčan
- Příspěvky: 2771
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 983 poděkování
- Dostal poděkování: 401 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Zkóšeli ste negdo takhle jenom naložený maso?
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Petaneno, králíky jsem zvařoval vždy,když se zavařovalo uzené vepřové.Králík a kus uzeného bůčku s kůží.Je úplně jedno,zda je to z mrazáku,nebo ne.
Irčan,naložené takto jsem nezkoušel,ale naložené na uzení,když dáš upéci po 5 týdnech naložení,tak je to dobrota.U nás se vždy jeden kus nedal do udírny a upekl se.
Irčan,naložené takto jsem nezkoušel,ale naložené na uzení,když dáš upéci po 5 týdnech naložení,tak je to dobrota.U nás se vždy jeden kus nedal do udírny a upekl se.
-
- Příspěvky: 8379
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 3895 poděkování
- Dostal poděkování: 4111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Zavařený králík je lepší než jen tak uvařený.
Ale dával jsem do každého skleňáku plátek slaniny.
Se sousedem o konzervách mluvíme už tak pět let, tak snad se jednou odhodláme a stroj koupíme.
Loni jsem vyhodil torzo toho stroje na konzervy co má vedra. Chyběly tam převody, řezné kolečko .. . . . . . Neměl jsem podle čeho to nechat dodělat. A vyšlo by to asi stejně dráž.
Ale dával jsem do každého skleňáku plátek slaniny.
Se sousedem o konzervách mluvíme už tak pět let, tak snad se jednou odhodláme a stroj koupíme.
Loni jsem vyhodil torzo toho stroje na konzervy co má vedra. Chyběly tam převody, řezné kolečko .. . . . . . Neměl jsem podle čeho to nechat dodělat. A vyšlo by to asi stejně dráž.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 285
- Registrován: 05 led 2020 19:19
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 518 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavařování masa
Tak to je jasné pokud ti to neudělá kamarád za flašku.
Tady je v New Jersey za 9 jak nový.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1316957 ... nzervy.php
Tady je v New Jersey za 9 jak nový.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1316957 ... nzervy.php
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů