Zavařování masa

maso je maso
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Včera se můj manžel zmínil, že bychom mohli jet příští rok k moři. Nebyli jsme už několik let a naše malému moře pomáhá na alergii. Tak mně napadlo, že bych mohla zavařit pár sklenic s masem. Zkusila jsem to jenom jednou a po příjezdu do Chorvatska jsem to vyhodila, protože to nebylo k jídlu. To mně odradilo a už jsem to nezkoušela. Tehdy ještě nebyl Malochov, abych se s vámi poradila, co a jak? :andel:
Na vaše rady se těším a pak se i pochlubím, jak to dopadlo. Díky. :promin:
:arus:
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Mno, Arus, jestli to planujete zavarovat uz ted, obavam se, ze se za rok opet nebudete mit cim chlubit :))

Zavarovani masa se tu uz nekde resilo, myslim...?
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

:Hhippie: taky mám dojem, že něco někde o zavařování proběhlo, ale asi je to skryté v nějakém vlákně.
Shánět info. musím s předstihem...zavařovat budu později, ale i tak, zavařené maso by mělo vydržet dlouho, ne? :mrk:
:arus:
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7238 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Arus,mám 30 let starou ŘEZNICKOU KUCHAŘKU a tam je o zavařování podrobně naprosto všechno.Nedávno jsem jí půjčil bratrovi a tak jí vyzvednu,ofotím zavařování a zašlu,ale napiš do SZ Tvou adresu.
nitraner

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od nitraner »

:koutak: 👍👍👍
Měl bych lepši napad, co to místo nafocení naskenovat a v pdf dát na uložto a heslo zaslat do sz? To bych měl taky zájem.
:nitraner2:
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7238 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Pavle,mě to také napadlo,ale on to není jeden recept.Je to zavařování syrového,předvařeného,dušeného,pečeného,uzeného a třeba polotovaru řízků a dle mého je to asi nejméně 10 stran A4.Až kuchařku budu mít doma,tak to napíši přesně.Třeba to naskenuju,ale Tobě a i komukoliv zde to zašlu rád.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od irčan »

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Uživatelský avatar
Kouťák
Příspěvky: 2885
Registrován: 21 říj 2018 12:38
Dal poděkování: 7238 poděkování
Dostal poděkování: 3784 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Kouťák »

Irčane,ještě že tě tu máme.To je ona.Já mám tu první,bez toho domácí,ale autor je stejný Josef Dušátko.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od irčan »

Děkuju. :usmev:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
nitraner

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od nitraner »

Irčane, paráda. Tu si vytisknu.
Zdeňku, děkuji za ochotu.
👍👍👍 :nitraner2:
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od irčan »

Dostala se ke mně informace že ta kuchařka na tem PDFku není celá. :nevim:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Uživatelský avatar
irčan
Příspěvky: 2771
Registrován: 28 črc 2019 14:43
Dal poděkování: 983 poděkování
Dostal poděkování: 401 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od irčan »

Možná by eště byla zajímvá tahle knížka:
https://www.reznicke-potreby.cz/reznick ... zenarstvi/
Vo zavařování tam ale možná bude hodně moc málo.Dyž já su takové staromilec.Nebo totální magor?
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Kouťáku, já tvoji nabídku ráda příjmu a nechám si stránky od tebe poslat. Adresu ti napíšu do sz. A moc děkuji za nabídku. :hura:
:arus:
Profesor1
Příspěvky: 8380
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

A já jsem koncem letošního března po zabijačce maso zavařovala. Do sklenic. Bylo skvostné. Je snězené.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od pamijo »

My při zabijačce taky zavařujeme maso, říkáme tomu šunkové. Jelikož zabíjíme vždy více než jedno prase :blazen: je toho masa dost, přeženeme přes řeznický mlýnek na "tři díry" 10 kg libového masa, přidá se 160-180 g soli, 20g pepře, 4-5 kostek cukru(kvůli barvě) a česnek, promíchá se to, na dno sklenic se dá kůže nacpe maso, zavíčkuje (bez vody) a druhý den 2hod zavařujem. Je to výborné jak na chleba tak třeba do špaget. V receptu byla sůl půl na půl s pragandou(rychlosůl), ale tu nedáváme. Vydrží to klidně do další zabijačky, pokud se nesní dřív :vytlem:
Janina
Příspěvky: 6235
Registrován: 09 říj 2018 21:32
Dal poděkování: 415 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Janina »

Pamijo výborně!
Zkoušeli jste někdy směs? Například vepřové a králík. Vepřové a jehněčí.
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od pamijo »

určitě by to šlo, ale když je hromada vepřového nikomu se nechce ještě piplat s králíkama :bublina: , jehněčí občas dostaneme, ale to je na zavařování škoda, to se uvaří a sní hned :vytlem: , dělala jsem šunku z králíka a trochu vepřového byla výborná, ale bohužel mám teď málo času na takové chuťovky, při zabijačce ještě děláme paštiky játrovou a škvarkovou - tu mají všichni rádi, recept napíšu až budu doma teď jsem v pracovním procesu :vytlem: :vytlem:
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od pamijo »

recept na škvarkovou pomazánku: 2kg škvarků, 1kg syrového masa, 10 vajec,200g smažené cibulky, 2 sklenice hořčice (0,3 l), 2 sklenice leča (0,7 l)sůl
Všechno se pomele ,smíchá naplní do sklenic a zavařuje cca 2 hod.
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Bosorka Jana píše: 30 říj 2019 23:21 A já jsem koncem letošního března po zabijačce maso zavařovala. Do sklenic. Bylo skvostné. Je snězené.
Maso, např.1/3 libovější bůček a 2/3 plecko , jsem nakrájela na kostky, posolila a důkladně se solí promíchala, na dno sklenice dala kousek kůže, na to natlačila maso, trochu vody, zavíčkovala, první den zavařovala hodinu na 90 a druhý den znovu, hodinu na 90.
Jani, jak dlouho maso ve sklenicích může vydržet?
Už si nepamatuji, jak jsem postupovala při zavařování, ale tenkrát mi zavařené maso nevydrželo ani tři dny. Postupovala jsem podle nějaké kuchařky a dopadlo to naprd. :nene:
:arus:
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů